257

Анонимен

преди 11 години

ако проучванията за това че герб са най обичаната партия са вернизначи живеем в страна на *** управлявани от мошеници

256

nikola

преди 11 години

Трагедия си беше и приеди 1989г. и след нея.Мога да твърдя,че е така.Аз съм живиял през Татово време и знам какво беше.Пари имаше,обаче няма какво а купиш.В магазините беше пълна трагедия,никакъв асортимент,банани,кока кола просто забрави.Само по празниците ги пускаха,а опашките по магазините бяха от по 100 човека.Маркови дънки,маратонки просто забрави.Имаше едни дънки Рила и Панака по магазините,маратонките Ромика и Тренинг бяха най-луксозните,а отгоре на това ги нямаше винаги.

255

макето

преди 11 години

е как да не е по арно преси 40 годин бех млад подугах фустите на момите а ся що най ного да дигнем шишето

254

Анонимен

преди 11 години

АЗ НЕ ПОМНЯ НЯКОГА В БГ ДА Е БИЛО ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ СЕА КАКТО БРАТЯТА ХАМЕРИКАНЦИ ЩЕ ДОКАРАТ ПАК ГЕРБ НА ВЛАСТ ОЩЕ ТРИСЕТ ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА ЖИВОТ

253

Анонимен

преди 11 години

чЕРВЕНИТЕ *** СА В ДИВА ПАНИКА!щЕ СТАВАТ ПАРТИЗАНИ!щЕ ОБИРАТ МАНДЗРИ!щЕ ВЗРИВЯВАТ ЦЪРКВИ!Хора внимавайте!

252

ЗА ЧЕРВЕНАТА ПАПЛАЧ

преди 11 години

"Преса" публикува данни от американско изследване, които са взривили част от социологическата гилдия у нас и водещите партийни централи, според които ГЕРБ води с 30%, а БСП е втора с 16%. Такава огромна разлика при продължаващите протести и критики за управлението на държавата наистина нямат обяснение.

251

дедо Йов

преди 11 години

"Че се чакаше по 25-30 години за апартамент и по 15 години за кола!" абе стига рева с тва чакане бе, баща ми е бил обикновен работник, шлосер, а през 1953 си е построил къща, през 1974 раздаваха места в едни пущинаци, с къртовска работа си облагородихме мястото и направихме двуетажна вила, майка ми беше шивачка, имахме трабант после москвич накрая шкода и все нови.......аз бях технолог в месокомбината, през 91 купих ведомствения апартамент и това ми остана.....

250

до Алекс

преди 11 години

Много противоречив коментар ! Мизерията е само в душата ти !

249

Анонимен

преди 11 години

Интересно защо голяма част от възрастните хора не изпитват носталгия към собствените си младини преди 1944г. , а към годините след това ?! Защото е било глад, мизерия, въшки и невъзможност да учат понагоре, точно заради беднотия. По-добре са били по градовете , но населението е било предимно селско с по 20-30 декара земя.. Социализмът даде възможност на хората да учат, да се лекуват безплатно ,да си построят къщи и т.н. И в най-малкото село имаше читалище и училище. Безмислен спор ......

248

до 289

преди 11 години

Не ми обяснявай, аз съм в санирано жилище, с дограма, с енергоспестяващо осветление и икономични уреди и сметките ми не намаляват! И как да намаляват, като непрекъснато се увеличава цената на тока, парното и водата?!

247

Алекс

преди 11 години

Проблемът днес е, че ВСИЧКИ искат скъпи коли, ако може нова, i-phone4e , нов апартамент или къща, заплата на 20 год. ако може поне 1500 , 2000 лв., а иначе да "шибаме" белотец в училище и университета. Тоест ОГРОМНИ желания и непрекъснато недоволство... преди 40 години, както писаха по-долу е имало ОСНОВНО Мизерия .... оскъдни стоки по магазините и МЕГА забрани.... жалкото е, че КОМУНИСТИТЕ и сега управляват, хората са тотално дезориентирани и хулят по "демокрацията"... парадокс нали?

246

Анонимен

преди 11 години

В миналото са се хранили по-нездравословно (!?) .... но с истинска храна.Нашите прабаби и дядовци са преживели ужасни неща - войни. национализации и какво ли още не и въпреки това са живели по-дълго. Причината е, че са яли нормална храна.И най-мазната пържола от прасе, хранено с царевица и трева е по-здравословна от сегашните обработени с химикали "здравословни" храни.

245

до 287

преди 11 години

Изчитайте коментарите и тогава коментирайте. Точно това не го е написал jelioand . А иначе под "апартаменти" се говори за собственост, не се хващай за думата. Какво тия на село нямат ли собствени къщи 90% строени в годините на соца? Ако не знаеш че е така, значи не си заслужава да се спори с теб.

244

колега

преди 11 години

На 40 год. съм и съм видял и от преди 1989 и сега,та мога за себе си да кажа:Никога пак социализъм,въпреки,че имам кредити и съм стресиран.Нека младите хора не се подлъгват от такива инфантилни предизборни БСП-статии.Носталгията е по скоро към младостта на хората ,които искат да е като едно време,а не към режима,но горките роби НЕ го осъзнават.И ако беше всичко толкова добро и работещо,интересно защо държавата фалира през 1989г!?

243

Алекс

преди 11 години

До VIJDAM GO / до 280:Като гледам как пишеш... и ми става ясно колко си грамотен и какво имаш предвид под "по-добре" си беше... а като гледам и колко човека са ти харесали писанийцето.... и ми става ясно, че няма да се оправим....Кой нормален човек ще харесва това уродливо явление, и по-скоро неговото приложение, наречено Комунизъм ??? Я прочетете на Георги Марков "Задочни репортажи за България" , заради които го убиха от нашите и руските служби, и после пишете *** си коментари...

242

Анонимен

преди 11 години

Точно това ги дразни много западняците, че много голям процент от населението ни има собствени жилища, а не сме като тях под наем или с кредит. И затова е истерията за уж "санирането" за енергийна ефективност - една възможност банките да прилапат жилищата на хората.

241

Анонимен

преди 11 години

До jelioandМалко е трудно 90 % да живеят в апартаменти при около 2 млн жители на селата ? Не мислите ли ? а и в градовете не са само блокове...така че малко по-реалистично да го даваме с % ....

240

до 282

преди 11 години

Ти си *** ! 280 пише ,че сега има всичко, но за какво са ти като нямаш работа и пари.

239

Анонимен

преди 11 години

Значи и британците са "комунисти"?!

238

до 282

преди 11 години

Къде ги виждаме ли тези апартаменти?! Ами в 90% от жителите на България.