145

145 до 151

преди 11 години

Ти нямаш ли гугъл поне или не разбираш? В САЩ в момента масово се палнира ЗАТВАРЯНЕ на АЕЦ!!! Защото са неконкурентноспособни на централите на газ - с добива на шистов газ, газта в САЩ е по 50 долара кубика! Това разбира се са локални причини, но да говориш че САЩ били строели АЕЦ, трябва да си ***. С развитието на технологиите и нови източници на газ, АЕЦ ще става все по-неконкурентноспособна-подсказка, има и супер високи разходи за погребване!

144

Анонимен

преди 11 години

Do 152..ne sym ikonomist,ne e nujno tova,za da razbira6,4e za Normalna Darjava e neobhodimo Atomna energetika. Kakav komunist moje da sym,kato sym podanik na Kralicata.Ti mi otgovori, za6to v momenta se stroqt Atomni elsentrali v USA...ili v Turciq i to mnogo po-mo6tni ot planuvana ta v Belene.

143

Анонимен

преди 11 години

И никога няма дасе възвърне в предишният и енергоемък вид - консумацията в БГ ще намалява с всяка измината година, а фотоволтаиците след години ще дават най ефтиния дневен ток.Престъпление е и Белене и фото волтаиците сега, ане след 5 години когато ще са по евтини и от Козлодуй.Но нали трябва да се краде от мафията- на ти белене, на ти и фотоволтаици по 800 лв,на *** русофилски народ така му се полага-да го дерат рашъните

142

анонимен

преди 11 години

Те ви АЕЦ Белене! Да ви е честит червени ***, дето ни закопахте и с референдум! После Боко, Цоко и Доко били виновни!!!

141

РУМЕН221

преди 11 години

ЯКО КРАДЕНЕ... При 3600 мегавата товар покриван от АЕЦ, фотоволтаици и вятър се получава интересен микс. 1900 мегавата по 45 лева на час, 750 мегавата по 450 лева и около 1000 мегавата по 180 лева. Излиза интересната себестойност от 16.5 стотинки на киловатчас по които се изкупува от НЕК при нормативно определени под 8 стотинки по които НЕК продава на ЕРП. - Съмнително прилича на здраво източване на НЕК като за последно. При това със завидната скорост от около 300 000 лева на час

140

Анонимен

преди 11 години

Ако тока беше по евтин нямаше да паля печка на дърва и въглища по 3 пъти на ден а щях да си ползувам ток нямаше да се изрязват и горите

139

Анонимен

преди 11 години

Има една женственна личност която постоянно виси и дава обяснение пред медиите и телевизиите ,казва се Бамби Станишеф . Понеже журналист няма във България /повечето са назначени на работа от партията и мафиотски кръгове/ .Та ние потрбителите искаме да знаем. Това новина ли е ,тези разчети със излишни мощности не се ли знаеха , и ако да защо по дяволите правим референдум и харчим пари за някаква АЕЦ БЕЛЕНЕ като резултата е че няма нито потребление нито пазар на тока .БАМБИ ДА ОТГОВОРИ

138

до 146

преди 11 години

И как точно реши, че икономиката е срината? БВП ли гледаш, какво? Постоянно пътувам и се срещам с най-разнообразни готини и печеливши бизнеси в България. Точно те страдат от монополите, но и от вас, които крещите срещу предприемчивите и способните (и затова по-богати от вас). Ако ги няма тези предприемачи, всички ще сте безработни, това не е много сложно да се разбере. Държавата ли мислите ще ви осигури работни места?!

137

х

преди 11 години

Говори в цифри бе, как, кога и колко плащам АЗ, ти, той , тя , ние????? Те пари на дадоха да затворим 1-4, той изплащам , да изплащам глупостта на някой да предаде националните интереси, но не изплащам Козлодуй, Козлодуй се е изплатил и модернизира 5 и 6 блок с пари от печалбата си! Как може 5 и 6 реактори да изплащат модернизацията си с печалбата си! Не не ми отговаряй, на мен ми е ясно, че изплащам червеното минало, дълго още ще плащам, и това може да бъде отнесено към всичко до безкрайност!

136

до 144

преди 11 години

Ай стига си писал глупости и си се правил на икономист.По принцип нямам нищо против продали се на руски интереси *** като теб да гладуват обаче за нормалните българи не съм съгласен.

135

Анонимен

преди 11 години

Do 145..a be 4ove4e,mi obqsni mi za6to USA v momenta stroi Atomna elcentrala,a imat pone edna dozina...znae6 li kak to4no v USA,ako razhodite ne sa vazvra6taemi 6te se pravi ne6to-nikoga.Tam v tova otno6enie sa jelezni.

134

145 до 141

преди 11 години

Ти им обясняваш, те четат и не разбират и постоянно те плюят. Щото не могат да мислят, те са функционално неграмотни и се впечатляват само от прости, евтини, популистки послания. ***, една стъпка (ама много малка) над маймуните. Козлодуй бил евтин тока - ами евтин , ама щото в сметката не влизат заемите по изграждането й (платени по друг начин в кюпа на бюджета и затова няма за други неща), не влизат и разходите за извеждане от експлоатация.

133

румен221

преди 11 години

ПИТАМ...- СПОРЕД ЕВРОДИРЕКТИВАТА ДО 2020г., 16% ОТ ОБЩОТО КОНСУМАЦИЯ ТРЯБВА ДА Е ОТ ВЕИ (ТУК ВЛИЗАТ И ВЕЦ-овете).- КОЛКО ПРОЦЕНТА БЕШЕ КУПЕНА ОТ НЕК ПРЕЗ 2012 година???

132

Извод

преди 11 години

Кво се чудите - хората стоят на студено, защото нямат пари за отопление. Ако вземахме по 2000-3000 лв на месец на човек от семейството и Белене нямаше да ни стигне. На бедния човек разходите и нуждите му са символични - вода и храна и дрехи секънд хенд!

131

Анонимен

преди 11 години

Потреблението е нищожно защото икономиката е срината

130

Анонимен

преди 11 години

Мита за евтиния ток от Козлодуй и еентуално Белене го пробутват, а безмозъчните цвилят как сме щели да имаме високи технологии. Козлодуй е евтин, защото заемите за него бяха държавни и в общия кюп. По-важното е, че не се заделят резерви за погребване на централата, когато й дойде времето. За по-простите от вас - погребването на една АЕЦ е по-скъпо от изграждането й. Така и баба знае да взема само преките разходи. То соца само такива недоразумения ражда.

129

Анонимен

преди 11 години

Do 135...be neznam koi ima dalavera i ne me interesuva...Trqbva da imame Atomna elcentrala,ako 6te da gladuvame nqkolko godini,za6toto pone 6te ima posle baza za razvitie...a sega kato se li6avame za kakvo e..a ,za mutrite,ai molq ti se.Na6ite deca zaslujavat po-dobra Darjava ot bananova,a bez atomna energetika to4no takava 6te staneme.

128

Анонимен

преди 11 години

НЕЗАБАВЕН ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СПЕСТИ МНОГО ГЛАВОБОЛИЯ !ДНЕС КРАДЛИВИТЕ ОТИВАЩИ СИ ОЛИГАРО-МАФИОТСКИ ПОЛИТИЦИ ПЕЧЕЛЯТ ВСЯКА МИНУТА ДА НИ ЗАКОПАЯТ ТАКА ЧЕ ДА НЕ СЕ СЪБУДИМ НИКОГА ПОВЕЧЕ.

127

Анонимен

преди 11 години

айде сега всичките умници, които искат Белене, пак да викат дали ни е нужна. Излишна е, освен че е опасна, скъпа и неигодна. И това е през зимата, с най-високо потребление.

126

Анонимен

преди 11 години

При 3600 мегавата товар покриван от АЕЦ, фотоволтаици и вятър се получава интересен микс. 1900 мегавата по 45 лева на час, 750 мегавата по 450 лева и около 1000 мегавата по 180 лева. Излиза интересната себестойност от 16.5 стотинки на киловатчас по които се изкупува от НЕК при нормативно определени под 8 стотинки по които НЕК продава на ЕРП. Съмнително прилича на здраво източване на НЕК като за последно. При това със завидната скорост от около 300 000 лева на час.