244

Анонимен

преди 11 години

Никой не може да ме принуди да родя, ако не искам! Да треперя за него, че няма лекари, да треперя с какво да го храня и как да го изуча! Средната заплата е по-ниска от минималните изисквания, за един човек, та и децата си да мъча!

243

Расист

преди 11 години

Държава която се е превърнала в развъдник за ***,това е България,в тази държава да си от смуглото малцинство е привилегия,не работиш,не плащаш данъци,не плащаш ток,не плащаш вода,не плащаш осигуровки,не плащаш НИЩО,но в същото време смучат като пиявици нашите пари които плащаме на тая Държава,за какво?!?!?!? От тия 62 000 бебета,се обзалагам че 60% са малки ***!

242

анонимен

преди 11 години

не липсата на пари ,а на бъдеще пречи на децата ни да останат тук. Имам три деца , когато бях ня 20год. нищо и никой не можеше да ме накара да имигрирам, но сега ако моите деца искат да напуснат БГ ще ги подкрепя. Иначе трябва да търся връзки ,за да ги направя държавни служители и да кретат така до пенсия.

241

Край

преди 11 години

Намаляването на *** раждаемост е по-лесната задача. Държавата ще отпусне по 3-4 хил. лева на жена която е оставила дете в детски дом за да си върже незнамси кои тръби и те ще се наредят на опашка за доброволна кастрация. Това не противоречи на никакви конвенции и не може да бъде осъдено от международни организации. Как обаче българите да започнат да правят повече деца е трудният въпрос.

240

696969

преди 11 години

Причината се нарича - див,варварски КАПИТАЛИЗЪМ! КАПИТАЛЪТ е над всичко!

239

Анонимен

преди 11 години

E, па като нямам пари не мога да гледам деца! Факт!

238

до 288

преди 11 години

За първо дете според мен трябва да се изискват 18 г. или пълнолетие, за да бъдеш пълноправен гражданин, т.е. завършено средно образование и навършени 18 г. за 1-во дете. Детските трябва да се спрат, на тяхно място целодневно обучение в училище до 8-клас с две хранения, абсолютно безплатни учебници, помагала, униформи, спортни екипи, охрана и др. Така ще може да сме сигурни, че всички деца са гледани, нахранени, на топло, облечени и изучени, а не сега голи, боси, гладни, и неуки...

237

Анонимен

преди 11 години

При мен лично проблема с раждане на 2-ро дете е липса на стабилна и доходна работа, липса на доверие в здравната система, липса на доверие в правителството, президентството, независимостта на страната, липса на доверие в образователната система, несигурност в бъдещето, лоша икономическа и социална обстановка, несъгласие с членството на България в някои организации и съюзи, липса на собствено жилище и т.н. Иначе желанието, любовта, правилния човек и семейството са налице, но... уви

236

край

преди 11 години

Българите се сугестираха че ще изчезнат. Ако в една нация преобладава мисленето че е обречена да изчезне то тя неминуемо ще изчезне. Караме децата си да учат чужди езици от бебета с цел да ги изтикаме в чужбина - готвим ги за емигранити. Забележете ние не държим толкова на това детето ни да миже нещо друго - да е добър инженер, лекар юрист. Ние искаме то да е добре с чуждия език за да избяга. От кого - да избяга от нас. Ние се самоубиваме.

235

Край

преди 11 години

Не раждаме деца не защото нямаме пари. Бедните раждат повече от богатите. За съжаление проблема не се решава с пари както повечето екзистенциални проблеми. Демокрацията се оказа пагубна за нацията. Българите нямат кауза, нямаме смисъл. България е най-демократичната страна в света - тук можеш да кажеш всичко. Далеч не е най-бедната страна в света. Индивидуализма тук е издигнат в култ. Успеха е бизнес къща кола и екскурзии в чужбина а не пълна с деца весела къща.

234

Решението

преди 11 години

Имам 2 решения:1. Държавата да плаща детски само до второ дете, а за всяко следващо да не се полагат детски. Спиране на всички помощи за лица, които нямат трудов стаж. Детски да се изплащат само ако майката има навършени 18 години. 2. Премахват се всички детски надбавки. Въвеждат се данъчни облекчения на родителите.

233

до 282

преди 11 години

Има обяснение, но смее ли да го каже: ще му отиде местенцето!

232

аз имам

преди 11 години

Обяснението е, защото хората живеят зле. А живеят зле, защото няма здравеопазване, образование, корупцията е навсякъде и т.н. Та тези лоши условия за живот са продиктувани от липсата на закон за лустрацията, който допусна неподходящи хора да са на власт в България, а останалите, наследили страхливостта и малодушието от соца мълчаливо да подкрепят тази ширеща се липса на ценности! Ей, затова!Лошо, лошо, щом нямаш обяснение, занчи не си за управляващ!

231

този професор,

преди 11 години

да си хвърли професорската титла на ***, след като не може да си обясни, защо една нация беше убита, а не самоубита ! Кой ще върне моето дете и стотиците хиляда от гроба през тези 23 г ! Това е проклятието на мъртвородените ни и починали деца през времето на 23 геноцид и от това проклятие вие няма да се отървете- вие ще изчезнете безславно !!!

230

Инсеминация

преди 11 години

А някой отчита ли, че над 300 000 двойки и у нас са с репродуктивни проблеми?

229

лейка

преди 11 години

До tatiтова отдавна е сметнато - филмът се нарича идиокрация. чудесен е, няма нужда д аоткриваме топлата вода. проблемът далече не само български, нито пък ***. за мен няма значение дали ще е пълно с прости и неграмотни българи или ще са ***. проблемът не е етнически, а в лиспата на образование и лична отговорност.срещала съм българи, коитоса толкова прости, че някои средни *** с 5000-думи в *** език ги превъзхождат.

228

leika

преди 11 години

До НИКОС КОСТАНТИНИСхахахахагърците, които всъщност са турци, които се мислят за италиянци - цитирам мнението на един бивш английски разузнавач, вече напуснал службите; изказано в неформална средадали пък не е прав а?хахахаха

227

до 274

преди 11 години

Ми вземи си една ***, окъпия и си народете една сурия индо-българчета..хахахаххаТака ще направиш нещо добро за България, може и децата ви да пишат грамотно като теб..:)))

226

не е нужно да си про

преди 11 години

ВМРО искат да се въведе модела на осъзнатата и грамотната раждаемост, жизнено важна мярка или ставаме *** катун след 10г. и ще е необратимо. 40% от българите не гласуват, дайте вота си за ВМРО. Дори да са популисти, ще ги натискаме да въведат това, което са обещали или ако нямат голям % да дигат аларма ежедневно, ако трябва. Така след 5г. може да има силно националистично правителство с историческата мисия да стопира ***. Иначе ни чакат размирици, пред които Катуница ще е като дет

225

дядо

преди 11 години

има обяснениенация от идиотиуправлявана от мошеници