102

BG-681

преди 11 години

Македония без гримД-р Божидар ДИМИТРОВИдиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият антични югославяни.Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават македонски пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

101

BG-681

преди 11 години

До БЪЛГАРИН...ИСКАМ KAЗАХСТАНСКА БЪЛГАРИЯ!!!

100

БЪЛГАРИН

преди 11 години

ИСКАМ САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ !!!!

99

BG-681

преди 11 години

Когато Гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпийски състезания ние славяните и прабългарите сме се люлели на клона хванати с опашката по-казахстанските степи мастурбирайки като дивите маймуни-макаци и лаели като кучета и мяукали като котките до 9-ти век след христа, диви и варвари без азбука и писменост!А разбираше Орфеус през 6-ти век преди христа е пял на славянски с руски акцент, а грандоманите гърци си позволяват свободни съчинения по история.....Интересно защо имената Александрос, Филипос, Олимпия, Орфеас имат смисъл само на гръцки език и са неразбираеми на български и на така наречения "македонски език". Само ей така за малко осветление ако се преведе на македонски Александрос се получава нещо като Бранко Македонски от алексо-браня и андрас-човек, а Филипос-конелюб:филос-любя, обичам; ипос-кон на старогръцки и от там хипопотамос-кон под водата или хипопотам. И тези пишман историци що не погледнат че както нашия , така и всеки европейски език е повлиян и поне 20% е съставен от гръцки думи, ама като не можеме да си оправиме настоящата история сме тръгнали да избиваме дълбоки комплекси за малоценост с миналото. И ако трябва да търсиме величието на българите то не е в гръцката история която е създала европейската цивилизация, а то е скрито може би в Шамбала, Тибет , в мистичния изток там където са ни истинските корени!

98

Анонимен

преди 11 години

Позицията на ГЕРБ е твърда, но все пак е по-мека от тази на Партията на жените.

97

АМ

преди 11 години

Поставените условия пред Македония са справедливи. Но аз не вярвам, че някой от управляващите там и тук ще държи на тях.Каквото и да говорим, нещата не зависят от България. Защото, Младенов чакал до края на деня НЯКОЙ-СИ да му спусне решението, което да посочи пътя.Така че, политиците в Скопие да не се правят, че не разбират, кой, как и защо решава политиките в глобалния свят и медиите им да не продължават с антибългарските внушения, че "България изкопа гроба на Македония". Те сами си оплескаха работите, като в последните години се настървиха срещу българщината, в услуга на САЩ и Турция, въпреки че още нямат официални споразумения с ЕС, САЩ и НАТО.

96

Анонимен

преди 11 години

При подписването на Санстефанския мирен договор,Македония е била в пределите на България.Великите сили,Великобритания,Италия,Австроунгария,Германия,Франция не били съгласни.Предизвикали Берлинският договор,според който България губи половината площ.Лорд Дизраели,министър председател на Англия,е бил най големият българофоб.Л.Каравелов изтъква връзките м/у Дизраели и Ротшилд.Волята на Бога била,Македония да е българска земя.Политиците ни нямат нищо общо с мнението на народа.

95

дядо

преди 11 години

Само така.Ама така докрай.

94

Анонимен

преди 11 години

НЕ ДАВАМЕ Я!Не даваме я, не - земята мила,земята на светите ни отци.Не даваме праха на Самуила,ни славата на двамата светци!Тя наша е! Тя с нази е носилаоткрай ярем и търнови венци,да, наш е Солун, Шар, Пирин и Рилаи песните на нейните певци.Не даваме, тъй как не бихме дализавета на бащите си заспали,зеницата на нашите очи!Не даваме, дар бог стои отгоре,дори в онез гори, поля, просторисветото слово българско ечи!

93

Анонимен

преди 11 години

Лично аз винаги съм смятал пишещите по форуми, независимо на каква тематика, за по-активната и интелигентна част от обществото. Често чета коментарите. Сега виждам нещо странно - огромната част от пишещите одобряват позицията на ГЕРБ. Да не вярва човек, но и аз, дето до сега добра дума за тях не съм казал, но сега .....Браво на ГЕРБ. Ето, това е национално отговорна политика.

92

тихата_стъпка

преди 11 години

Доживях да чуя адекватна позиция от страна на Плевнелиев.

91

Анонимен

преди 11 години

Тоя форумец от БЮРМ, защо пише на караджица, а не на кирилица?А иначе, браво за позицията на наще!

90

Анонимен

преди 11 години

Цв. Цв. нали каза, че Плевнелиев не прави нищо и нищо не зависи от президента. Същото е и Борисов, който просто изпълнява заповедите на турчина Реджеп Ердоган, на Обама от САЩ и на Барозу от ЕС.

89

АТАКА

преди 11 години

ИМАМ САМО ЕДНО УСЛОВИЕ ДА ИЗПЪЛНИ МАКЕДОНИЯ И Я ПРИЕМАМЕ В УНИЯТА ЕВРОПСКАВСИЧКИТЕ ИМ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ ДА ГИ НАПИШЕ БОЖИДАР ДИМИТРОВ.Извинявайте, че пиша с главни букви, но човек трябва да реве "като ранена в сърцето пантера" когато говорим за Македония. По-старите знаят, че стихът е от един велик македонец.

88

bg severnjak

преди 11 години

na tia nai veliki hora narecheni makedonci mai mnogo ne im dostiga za da se narekat Balgari.kak shte im otgovorim li ? zavisi kak shte pochykat nie si varvim po svoja pat

87

Пиринска Македония

преди 11 години

Евала на Плевнелиев. Явно му е писнало да чете глупостите на БРЮМ за измислената им история и за някакво си измислено македонско малцинство в България. В Пиринско БРЮМци няма!!!!!!!!!

86

orce

преди 11 години

Do 83 Ne ti trba da pcues ,ne ti dolikuva sepak si zitel na EU.Ako te procita kretenugata B.Dimitrov i Krasimir U zunov OD fokus sto ce recat KOJ SIRI OMRAZA PO MEDIUMITE.A zaboraviv vece Krasimirco e na pat za Grcija da si ja podigne nagradata za ANTIMAKEDONIZMOT ,no nikopgas ne se znae BOG e eden i site dobivat spored zasluzenoto

85

Ариана

преди 11 години

Вие комунистите сте изключително прости, всеки български патриот за вас е фашист и фашизоид. Руски *** и ренегати сте вие.

84

АС

преди 11 години

Плевналиев започва да ми харесва.

83

Димитър

преди 11 години

Плевналиев ще излезе мъж. Браво.