131

Некой си...

преди 11 години

До ХАН АСПАРУХ - ЮВИГИ Калоян и Михаил са моите двама юнаци...!? Одобряваш!? ***... xD

130

Анонимен

преди 11 години

При бай Тошо 2 години беше майчинството. А сега как е ? Ще плачете за социализма, ама няма да се върне никога.

129

ХАН АСПАРУХ - ЮВИГИ

преди 11 години

ДЕТСКИ НАДБАВКИ САМО ЗА ДЕЦА СЪС СЛАВЯНО-БЪЛГАРСКИ ИМЕНА !!! ЗА ОСТАНАЛИТЕ - ДА ИМ ПЛАЩА АЛЛАХ ИЛИ КОЙТО ЩЕ !!!!

128

...

преди 11 години

Stiga lagahte - v US nishto ne poluchavash ako ne si socialno slab. Maichinskite sa samo 2 meseca i to na 60% ot zaplatata no samo ako rabotish na hubava rabota. Stiga revahte .....

127

Некой си...

преди 11 години

И още нещо извън темата, което не мога да проумея. Откакто се помня из София - все *** работят в чистотата и навсякъде, където никой друг не иска да работи (включително и в Кремиковци...докато го имаше). Що на всяка втора дума *** са ви криви!? Има ги - факт, ама и да ги няма...тогава друго ще е нещото, което "няма да ни позволява да сме щастливи, трудоспособни, сериозни и работливи"...хахаха. :)

126

Анонимен

преди 11 години

А защо безработните трябва да плащат осигуровки ? От къде да взимаш пари, при положение, че си безработен ? Държавата е най-големия бандит и терорист. Взима пари от най-слабите и онеправданите, а мутрите и милионерите си наемат *** по яхти и почиват на Карибите.

125

до 145

преди 11 години

В САЩ получаваш Памперси, детски дрехи, адаптирано мляко, и т.н. нещата които са ти необходими за живота на детето през първите 6 месеца. Няма да получиш легло, освен ако не си социално слаб, няма да ти дадат и детска количка. В Германия до колкото си спомням получаваш 90% от заплатата ти по време на 6те месеца майчинство. Освен това в почти всички тези държави имаме семейно подоходно облагане. Което намалява данъчната тежест.

124

аз

преди 11 години

До АнонименА втората година кой ти помага за детето? Бабите или някоя детегледачка, която прибира кеш и не плаща никакви данъци върху този доход?

123

до 148

преди 11 години

Е то вие изкарахте, че ти трябва милион, за да имаш дете. И от какво има нужда - от храна, от памперси, от някоя дрешка и играчка, някое лосионче и сапунче и много прегръдки. И това е при положение, че ползваш частна детска кухня. Ако му готвиш ти надали ще дадеш толкова много за храната му. Е то пък вие искате държавата да ви осигури на 100% от това, от което има нужда едно дете, ако може и 200%. Еми цигарите и кафетата в градинките не е нужно да се плащат

122

Некой си...

преди 11 години

До Анонимен пълни глупости! :) Този месец е последния в който жена ми си получи кинтите (1200лв), които не са пълната й заплата. Аз взимам чисто 1580 (като се осигурявам на доста по-голямо бруто за да получа тези пари - сметни сам, колко внася всеки от нас за осигуровки и т.н.). И доста преди да се родят близнаците имахме идея кое как да спестим и задъжрим - за да може да реагираме адекватно, а не да чакаме "държавата" да ни "дава"

121

Анонимен

преди 11 години

1 дете е 1 член на семейството повече - значи данъците ми трябва да са делено на 2, за да мога да се чувствам стимулирана. Ако не за двамата родители, то поне за майката. И така до 3то дете. Оттам нататък, който както иска да ги гледа, АЗ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА НЕ ИСКАМ, искам да ми взима ПО-МАЛКО от заработените, защото рискът "майчинство" е осигурителен и съм плащала за това

120

do 122

преди 11 години

И ти що смяташ, че детето се нуждае само от храна и памперси?

119

аха

преди 11 години

А кой ще го плаща този ергенски данък? Неженените/неомъжените или нямащите деца?Първите не можеш да ги задължиш да сключват брак, а за вторите не знаеш по какви причини нямат деца! Да не стане така пак да наказваме "наказания", а на ония с 20 чавета всички да им гледат децата! Според мен по-правилно е майчински и помощи да не се дават на хора без средно образование!Както и да се наказват работодатели,които не наемат или уволняват майки с деца!

118

до Здравко

преди 11 години

В Дания и Германия детските градини са платени. В Дания са сравнително скъпи и 80 % от детските им отиват за покриване на таксата за ясла или детска градина, но имат отстъпка ако имаш второ или трето дете. В Германия също държавните детски градини са с такса - не е висока, но има.

117

Некой си...

преди 11 години

До Здравко...Здравкоооо, сине...я ми кажи на уше, какво е "всичко необходимо за детето до 6 месечна възраст" и ще те черпя. :) Каква е дефиницията на горното!?

116

Анонимен

преди 11 години

До Некой си...Осигурените майки получават обезщетението за отглеждане на малко дете майчинство 240лв + 35 детски надбавки за срок от 2 години а нези които не са осигурени получават соц.помощ от 240лв , но за срок от 1 година + 35лв детски надбавки

115

Счетоводител

преди 11 години

До 139От написаното от тебе става ясно че лъжеш, явно си платена ГЕРБерка

114

Некой си...

преди 11 години

До 133! Не бих го казал по-добре от теб, ама какво да им обясняваш на повечето псевдо герой с клавиатури...До 131 Хех, щото работя в частна фирма, не се оплаквам и се чувствам щастлив в държавата в която съм се родил съм политически обвързан!? Мне - не гласувах в казармата за послено. Та, ако всички плоски мозъци мислят, като теб - то да ще гласувам за герб, категорично само за да се надуеш и да се спукаш от яд. Ти и всички подобни безцелни хейтъри.

113

Анонимен

преди 11 години

имам доста години трудов стаж, осигурявам се на реалната си заплата, родих дете, излязох в майчинство и 1 година получавах 90% от заплатата си. Върнах се на работа и втората година получавах допълнително върху заплатата си 140 лв всеки месец до навършване на 2 годишна възраст на детето. Аз съм доволна от системата

112

Здравко

преди 11 години

Там майките се връщат на 6тия месец, но децата са на ясла. Тук ако не може да ходи само, не искат да го вземат на ясла. Детските градини не стигат, но и ваучери няма. Има гъвкаво работно време, има осигурени лекарства за децата и т.н.Тук - лекаря те гледа в ръцете, като заведеш детето, няма как да го запишеш на ясла, докато не проходи, плащаш си за всички лекарства и т.н. Е как няма да искат майките по голямо обещетение за майчинство?