164

Анонимен

преди 11 години

За незапознатите. Бог прощава грехове приживе. След като е умрял човек какво да му прости. Че се е килнал наляво вместо надясно в ковчега ли?

163

Илия Буревестников

преди 11 години

... Хубаво е човек да вярва и да е вярващ! И аз съм такъв! Но моята ВЯРА не се крепи на Патриарси... Митрополити... Свещеници... със Линкълните... скъпите швейцарски часовници... постоянните боричкания за власт и пари?!? Които бяха достигнали до "зенита си" със създаването на два синода!!! Същата работа е и при Католицизма... И при Мюсюлманите...:( ! Разделяй... Владей по лесно масите,които стават като овце!!! ВАЖНОТО Е ВЯРАТА ДА Е В СЪРЦЕТО И ДУШАТА ТИ ! ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА ЗА МАСИТЕ!!!....

162

7

преди 11 години

БОГ да му прости всички грехове,защото няма човек без грях,макар и ПАТРИАРХ.Сега нашия синод вече е готов с предложенията за нов патриарх.Предполагам ,че единия откандидатите ще бъде Николай от Пловдив,който разплакваше ВАНГА,противопоставяше сеза построяването на църквата на Рупите.Той всъщност ходи с луксозни часовници и се возив скъпи автомобили.

161

Анонимен

преди 11 години

Този вярваше в Бог колкото и лейди Гага вярва.

160

Дима

преди 11 години

Бог да го прости и Вечна му памет.

159

една

преди 11 години

До ЧУДЕСНА НОВИНА: а ти на папата или на протестантската църква ли искаш да слугува? По-добре ли ще се чувстваш? Все пак и писменността и християнството са преминали от нас в Русия.

158

Анонимен

преди 11 години

Някакъв човек е починал, а те ми говорят за ДС, лагери и не знам си какво...честно казано почвам да си мисля, че правилно са ви разстрелвали по лагери и мазета.

157

от един Тангрист:

преди 11 години

Лека му пръст на дядо Максим. Въпросът за избор на нов патриарх е много важен за България. С оглед настъплението на радикалния ислям, на нас ни е необходим патриарх, който да радикализира Българското православие, така че да може да се противопостави на радикалния ислям. Защото досега националистите се опитваха да вразумят Българитеза бурното навлизане на радикалния ислям, а Светия синод се правеше на ущипана мома. Църквата трябва да застане начело в борбата срещу радикалното ислямизиране.

156

Б.Е.

преди 11 години

Искам първо да кажа Светла му памет и Бог да го прости. Невероятен,благ човек и изключително добър духовник.Ако всички духовници следваха неговият пример , нашата духовна общност щеше да бъде много по-устойчива. Не мога да разбера тази постоянна злоба от хората. Плюват по покойник, независимо какъв е той. Това е абсолютна безчовечност. Именно тази злоба и този стремеж на българина да осъжда другия и да търси грешките на околните ни е довело в това състояние в което е и целият народ.

155

Анонимен

преди 11 години

Бог да го прости! Беше свят човек. Бог не напразно дава дълъг живот на осветените...!

154

Анонимен

преди 11 години

Бог да го прости. Да почива в мир душата му. Вечна му памет. Достойни 98 годни. Независимо от различните мненията, той бе водача на православната църква в България.

153

bg

преди 11 години

Gjavolo e na po4it v USA a ne v Bulgaria.

152

Лъчезар

преди 11 години

Вечна памет на Патриарх Максим!

151

--------

преди 11 години

R.I.P

150

Илия Буревестников

преди 11 години

Бог да го прости дядо Максим !!! .... Вече е при шефа си! Само че кой по точно е това е един съвсем друг въпрос... Този със вилата,рогата и огъня или Онзи,който умря на Кръста заради всички нас и после Възкръсна.... !?!? Сега предстои да видим изборът на нов "ПАТРИАРХ" на Българската Православна Църква и предполагам серия от скандали и подмолни игри между "претендентите"!!! Кой ще бъде измежду тези толкова "отдадени на Бог и Отечеството" чиста проба сребролюбци със Линкълни дали има значение ?!?

149

bg

преди 11 години

Spored svinete globalistki to i Isus Hristos e komunist.

148

Християнин

преди 11 години

Бог да го прости! Вярвам, че ще измоли божията закрила и помощ за нашият нещастен изстрадал и беден народ

147

анонимен

преди 11 години

До ЧУДЕСНА НОВИНАВечна му памет! моли се на бог да не те последва и теб такива радостни новини

146

bg

преди 11 години

DS li mu e kazalo da zavurshi Duhovnata Akademija prez 1935-ta godina?Evreisko-muslemskite merzavosti nekak ne se vruzvat.

145

Анонимен

преди 11 години

Бог да го прости! коментарите са потвърждение за бездуховността ни като народ