40

До 53

преди 11 години

Е да де, печалбата ми се облага. Ти пък кво ни говориш като на ***. Не искам да ми се облага тая печалба, спестени пари с честен труд, върху които вече е платен данък. А как е в цял свят - айде нЕма нужда. Да хванат да вземат мерки за по-добре работеща икономика, оттам повече данъци и пари в НОИ, чрез повече работещи. А не само да мислят глупости. За децата - няма, за пенсионерите - няма, за бизнеса - няма. Тия са такива некадърници, че няма накъде. И все някой друг им е виновен.

39

Мат'ряла не ста

преди 11 години

Този данък ефективно намалява лихвите по депозити с 10% + таксата, която ще се начислява от банките за удържането му и прехвърлянето към грабителите, т.е. правителството. Защо ли нещо не ми идва отвътре да се разскачам от радост...

38

Анонимен

преди 11 години

до 39- живееш защото си мекеренце на властта , затова живееш сега по добре от живковото време,или пък си най обикновен платен драскач и кариерист от централите на герб или костовата пасмина и в двата случая си едно продажно Л

37

Анонимен

преди 11 години

явно 13% ще вземат ГЕРБ на изборитеаз не вярвам нормален човек да няма спестявания

36

keller

преди 11 години

Ще удоша тия нещастници за този даниък сега дори 30ст са си 30 няма какво да се спори, но вместо да взимат пари от гражданите защо не вземат да си намалят малко заплатите и да го ду*ат!

35

до 44

преди 11 години

До Мими МаринковаАе бе. На 1000 лева депозит данъка ще ти е 5 лева бе. Кво си заерва.

34

анонимен

преди 11 години

ОТ ТОЗИ ДАНЪК НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВИ ПАРИ ЩЕ ВЛЯЗАТ-но България е страна на неограничените безумия-депутатите взимат пари в пликове,без да се облагат,но това е законно те да лапат,да тлъстеят,да се возят безобразно с държавни пари в колите,да лъжат както си искат,само и само да лежат на банките-но това е законно-НЕЗАКОННО Е В БЪЛГАРИЯ ДА ИМАШ СПЕСТЕНИ ПАРИ,ДА СИ СЕ ТРУДИЛ ГОДИНИ НАРЕД,ДА ИМАШ МНЕНИЕ,ДА ЯДЕШ МЕСО,ДА ИМАШ КОЛА- но в робовлоделска България-законността се свързва само с управляващите

33

До 32

преди 11 години

Не ти е лесно и на теб да си и*иот. Моите спестявания вече са обложени веднъж с данък. Спестила съм си ги от заплатата, която е обложена с ДОД, приспаднати са ми и осигуровките. И сега ме наказват за това, че съм имала наглостта да спестя за черни дни, като ми обложат печалбата от депозита с още 10%. Айде ходи някъде другаде да дрънкаш глупости.

32

до 34 Мими Маринкова

преди 11 години

Ами то и на онзи човек дето намери едни милиони до линията преди години и го наградиха с 400 лева му удържаха данък.Освен това и часовник му подариха,ама не казаха дали са му взели каишката или стрелките като данък.

31

Анонимен

преди 11 години

ГРЕШКА, Става въпрос за 18, предполагам, че е същият "оптимист".

30

12

преди 11 години

Тоя па ***. Ще си държи парите в сейф. Е дръж ги - вместо от 5% лихва да вземеш 4.5% ти си ги дръж в сейф и доходност 0 а даже трябва и да плащаш за тоя сейф. Като ти е толко акъла... Или другия в швейцария - е там лихвите са нулеви... А и да са някакви минимални пак имаш данък върху тях. Ей ще се набутате с пари само да не ги дававте тея данъци. Тва прилича на вица за катаджията: Ей за 10 лева ще се издушите с тия колани бе!!!

29

Анонимен

преди 11 години

К,ВО РЕВЕТЕ БРЕ НАЛИ ИСКАХТЕ (ДЕМОКРАЦИЯ) ТЕ ВИ Я ЕВРЕЙСКАТА (ДЕМОКРАЦИЯ),АМА ТЯ НЕ Е ЗА ВАС ПРОСТИ БЪЛГАРИ ТАЯ (ДЕМОКРАЦИЯ) Е САМО ЗА ЕВРЕИТЕ,***,*** И ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ

28

До 19

преди 11 години

Ти първо ми отговори защо няма да има необлагаем минимум за данъка върху лихвите, както е в белите държави. Освен това, никой не говори, че ще се "пипат"депозитите, не отвличай вниманието!

27

Дядо

преди 11 години

А бе хора. Сега ще ви направят по една партида уж от платения данък върху лихвите а пък то ще бъде да знаят ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА и ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА, кой колко пари има спестени и после хоп откъде ги има. Хайде сега обяснявай тъщата ли ти ги е дала или някой съсед любовник.

26

Анонимен

преди 11 години

КАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ РАЗГРАДЕН ДВОР- СИРИЙСКИ ТЕРОРИСТИ В ПРАВЕЦ НА ГОСТИ НА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР, ФРЕНСКИ РАЗУЗНАВАЧИ СКАЧАТ ДО ПЛЕВЕН, ТУРСКИ МЕСИИ ХОДЯТ ИЗ БЪЛГАРИЯ , АТЕНТАТ В САРАФОВО- ВСЕ ОЩЕ НИЩО ЯСНО ОКОЛО НЕГО- ПОНЕ ОФИЦИАЛНО, ИНАЧЕ ЗНАЕМ, ЧЕ Е РАБОТА НА МОСАД. БЪЛГАРИЯ Е КРЪСТОПЪТ НА ТРАФИК НА ХОРА, НАРКОТИЦИ И ОРЪЖИЕ , А БОЙКО ПРАВИ МАГИСТРАЛИ.

25

Димитър

преди 11 години

На тези, които плямпат, че сме богати, защото имаме по 1000-2000 лв. на депозит ще задам само един въпрос - Случвало ли ви се е скоро да организирате едно погребение, за да видите, че един депозит не стиг ада покриеш разходите?!!!

24

от циганите

преди 11 години

До Бъдещ емигрант ще трябва да крадат от ***, или да се учат от тях как се краде от гладния

23

ДО: 24 емигранта

преди 11 години

Беш да те няма още сега! Какво очакваш от държавата. Да дойде да ти издои кравата ли ?

22

Анонимен

преди 11 години

До Бъдещ емигрантAйде събирай, какво чакаш. Държавата те е изучила, зло добро и здравеопазване ти осигурява. Пътищата макар и с дупки ги има. И къв е извода - колкото си плащаш, толкова и получаваш. *** ти не плащаш много, така че не знам какво очакваш. Ми емигрирай. Само че там ще трябва да бачкаш за да получиш дори тея неща. Айде!

21

Аз нямам

преди 11 години

Депозити нямам, данъкът ни най-малко ме засяга, да му мислят "уж бедните" с депозити.Нали бяхте такива, какво се оплаквате сега! Даже 10% ми се струват малко!И не забравяйте дами и господа критици, че става въпрос за данък върху лихвите, а не върху депозитите!