186

Айде всички от

преди 11 години

ГРОБ и БСП които си мислят, че са единствени на света, защо не променят *** закон за РЕФЕРНДУМА и отменят глупостта с необх. минимален брой гласоподаватели(толкова колкото е имало на последните парл. избори)Защо само лудите от Атака искат тази крайно логична, елементарна, проста и задулжителна промяна???????? Чакам НЯКОЙ да ми отговори !!!!!!!!!!!!!!!Хайде кажете червени еврейски *** от ГРОБ, БСП и Костови *** !!!!!!!!

185

вас

преди 11 години

НЕДЕЙТЕ ГЛАСУВА, НЕКА НИЩО ДА НЯМАМЕ, НЕКА ДА ВНАСЯМЕ, НЕКА НЕ ОТВАРЯМЕ РАБОТНИ МЕСТА, НЕКА СМЕ ЗАВИСИМИ, НЕКА ДА СМЕ ДЪРЖАВА НА ЕМИГРАНТИТЕ, НЕКА ДЕЦАТА НИ РОБУВАТ ПО ЧУЖБИНА ,НЕКА МИЯТ ТОАЛЕТНИ И ДЪРТИ БАБИ, НЕКА ЗАГРОБИМ ВСИЧКО ДА ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ.

184

Анонимен

преди 11 години

ООН препоръчва масови строежи на АЕЦ по света,от които две в България.До 2030 година трябва да спрат ТЕЦ заради парниковия ефект.След спирането на старите АЕЦ в Германия токът там е поскъпнал с 50% или средно с 250 евро годишно на семейство.Такъв лукс България не може да си позволи.Без АЕЦ Белене ни чака глад и мизерия.

183

456

преди 11 години

До ИвоАло абет ова герберите мното взехте да се омерзявате!!Това вожда ли ви нареди да казвате!!Аз пък не ща турски ток! И съм омерзен от национални предатели!!

182

Анонимен

преди 11 години

Баси изродския цирк! По въпрос касаещ националната сигурност как може да се допитваш до обикновения човек, които няма никаква идея от ядрена енергетика и икономика???????? Все едно да питаш Бай *** какво мисли за добрите обноски хахахаха...

181

ЕГАТИ ЦИРКА ....

преди 11 години

....НА сърГЕЙЧЕТО МУ ГУШНАХА ИДЕЯТА ЗА "РЕФЕРЕНДУМА" ЗА ДА СИ НАПРАВИ ПИЯР , ПАРТИЯТА ГЕРБ!ТОЯ РЕФЕРЕНДУМ Е ПЪЛНО МЕНТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКА ИГРИЧКА ЗА МНОГО ПАРИ.....!САМО БАЛАМУРНИЦИТЕ СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ТОКА ЩЕ ИМ СТАНЕ ПО-ЕВТИН----НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ!НЯМА СИРЕНЕ ---БЕЗ ПАРИ!!!!ЗАБРАВЕТЕ !ПАРИТЕ ОТ ТОКА ...НЯМА ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВАШИТЕ ДЖОБОВЕ ,БЪЛГАРИ!!!НАПРОТИВ----ЩЕ ИЗТИЧАТ ОТ ТАМ , ОЩЕ ПО-БЪРЗО!!!

180

456

преди 11 години

До Анонимен 195Давай брато то турците ще го дават по чист/тока де/!!

179

Иво

преди 11 години

До 194. АЕЦ Белене е неизгодна за Турските енергийни интереси, но пък е изгодна за Руските енергийни интереси, не е исгодна за АМЕРИКАНСКИТЕ енергийни интереси да обслужваме РУСКИТЕ енергийни интереси, но пък влиза в противоречие с ЕВРОПЕЙСКИТЕ енергийни интереси, които пък се синхронизират с БЕЛЕНСКИТЕ енергийни интереси, които са в пълно ъзвучие с БЕСЕПАРСКИТЕ енергийни. интереси и интересите на всички, които имат там интереси. А пък АЗ нямам интереси да задоволявам корупциони интереси.

178

Анонимен

преди 11 години

Престъпление е да имаме готова лицензирана площадка,в която са вложени толкова пари и да я съсипем,само и само да угодим на някой.АЕЦ Белене означава енергийна независимост,силна икономика и хиляди качествени работни места.

177

румен221

преди 11 години

ЗАКОННОСТТА НА РЕФЕРЕНДУМА ЗА АЕЦ-ца ЛИ? ПРОСТО Е!!!Закон за референдумитеПредметЧл. 9. (1) Национален референдум се произвежда на територията на Република България за пряко решаване от гражданите на въпроси с национално значение от компетентността на Народното събрание. (Изключенията са изрично посочени, всичко друго е от компетентността на НС!!!)Чл. 13. (6) Народното събрание може да редактира, без да променя смисъла на съдържащия се в предложението въпрос или въпроси, както и тяхната поредност.Чл. 9. (6) Решението, прието с национален референдум, не подлежи на последващо одобрение от Народното събрание. Народното събрание приема акт, когато това е необходимо за изпълнение на решението. НО И ТОВА НЕ Е ВСИЧКО:Закон за референдумитеЧл. 23.(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание.По Конституция. Правомощия на Народното събрание включват.Чл. 86. (1) Народното събрание приема ЗАКОНИ, РЕШЕНИЯ, декларации и обръщения. (2) ЗАКОНИТЕ и РЕШЕНИЯТА на Народното събрание са задължителни за всички държавни органи (ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ДЪРЖАВЕН ОРГАН), организациите и гражданите. В СЪЩНОСТ ГЕРБ ПРОМЕНИ ВЪПРОСА НА ГРАЖДАНИТЕ С КОЕТО НАРУШИ ЗАКОНА!!!ИСТИНАТА - НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДОГОДИНА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ СТРОЕЖА

176

ВИКТОР

преди 11 години

Неприятна изненада: Брюксел може да излезе с допълнителен доклад за БългарияЕвропейската комисия може да изготви допълнителен доклад за правосъдието и вътрешните работи в България, съобщи БНР. Ако ситуацията го налага, това може да стане преди края на следващата година. Предупреждението беше отправено по повод съдебните назначения в България, които предизвикаха допълнителни подозрения за влияние на изпълнителната власт върху съдебната. Предупреждението за възможен допълнителен доклад беше отправено от говорителя на ЕК Оливие Баи в коментар за днешния избор на нови членове на Конституционния съд. Без да посочва конкретно име, Баи заяви, че е имало сериозни съмнения за търговия с влияние и корупция по отношение на един от кандидатите.

175

Ангел

преди 11 години

В края на март, 2012 на сайта на МИЕТ беше публикуван доклада на HSBC за АЕЦ Белене Референция [1]. Този доклад е недовършен и не дава изричен отговор на въпроса за икономическата ефективност на проекта АЕЦ Белене. По тази причина някои анализатори допускат грешки при тълкуването на доклада на HSBC за АЕЦ Белене и оттам правят неправилни изводи. Дадените данни в доклада обаче дават възможност с елементарни пресмятания да се изчислят параметри, които да дадат отговор на въпроса за ефективността на проекта АЕЦ Белене. След сваляне на данните от графиките в доклада на HSBC и изчисление на икономическите параметри бяха формулирани три основни извода:1. Според данните на HSBC дори и най-песимистичният вариант е положителен за АЕЦ Белене. Това гарантира че при всички положения централата е печеливша и конкурентноспособна. 2. Производствената цена на тока на АЕЦ Белене ще бъде два пъти по-ниска от пазарната цена през целия срок на експлоатация, което прави АЕЦ Белене равностойна на АЕЦ Козлодуй. 3. Има сериозни съмнения, че върху HSBC е оказан натиск за прикриване на изключително положителните резултати за АЕЦ Белене. Забелязани са тенденциозна подмяна и манипулиране на данните за анализа. Въпреки манипулациите обаче докладът е положителен и за най-неблагоприятния вариант.

174

ред

преди 11 години

ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ СЪМ, НЕ ИСКАМ ТУРСКИ СКЪП ТОК И ОПАСНИ ЗАМЪРСЯВАЩИ ТЕЦОВЕ.КОЗЛОДУЙ НЕ Е ВЕЧЕН МАЛКО МУ ОСТАВА ДА МИСЛИМ И ЗА НАПРЕД .

173

Анонимен

преди 11 години

Аз бих гласувал, но на този въпрос няма да ида да гласувам ! По-добре да се провали този референдум !

172

Анонимен

преди 11 години

АЕЦ Белене е неизгодна само от гледна точка на ТУРСКИТЕ енергийни интереси.Категорично ДА!

171

до 183

преди 11 години

то ясно туй за обичайната тактика със сепаратизма, ислямизма, наркотизма и тероризма, обаче, казваш, китайците напразно се пънат да разширяват АЕЦ Черна водаи резовци да спят спокойно, американците няма позволят на руснаците да строят до границата третата предвидена турска АЕЦ

170

Анонимен

преди 11 години

Точно пък куклата на конци "Плевнелиев постанови: Референдумът за "Белене" на 27 януари"-Естествено ,че Бобко така е наредил!!

169

Анонимен

преди 11 години

Абе в ГЕРБ не са ли учили, че една и съща дума не може да се повтаря в 1 изречение ?

168

Анонимен

преди 11 години

Първо, това което е въпросът за референдума няма нищо общо с искането за Белене. Второ на такива като 180 ще кажа че на нашата граница Турция вече прави подготовката за строителството на АЕЦ - 4 блока, които ще строи РОСАТОМ. Трето за бавноразвиващите, проекта за Белене няма нищо общо с Чернобил, но нека си останат бавноразвиващи се. И така господа, не гласувайте, защото въпросът е подменен с това и вашият ВОТ. Управляващите се изгавриха с нас отново! Ще взимаме ток от Турция.

167

Анонимен

преди 11 години

Referendum , prah v o4ite na horata , koga e zavisilo ne6to ot nas ta sega li ?