215

къде са парите на да

преди 11 години

И сега какво излиза ? Под мъдрото ръководство на Б.Б. ще ни взимат по 10 % данък от лихвите по депозити ? В същото време ще намалят ДДС за хазарта от 15 % на 7 % ...Дали целта на тази тяхна мъдра идея не е хората с по - слаби нерви да започнат да си теглят парите от банките, за да не плащат данъци на управляващите , и след това тези пари да ги ' влагат ' в хазарт ? И на това ли му казват ' раздвижване на икономиката ' ? Или може би хазартът според тях е от жизнена необходимост за хората , също като слънцето и въздухът за всяко живо същество ? А дали няма да се окаже, че едни и същи хора ' инвестират ' във футбола и държат хазартния бизнес ? А как всичко това ще се отрази на ЧЕРНОТО ТОТО ? А кои са свързани с ЧЕРНОТО ТОТО и дали наистина управляващите се борят срещу тази незаконна дейност ?Забелязвате ли как управляващите вече няколко пъти категорично отказаха да намалят ДДС за лекарствата и основните хранителни продукти като хляб, мляко, сирене, захар, олио ?Това ли е социалната им политика ? След като 10 г. на ' Дондуков ' 2 си имахме ' социален президент ' , защо пък тогава да си нямаме и ' социален премиер ' ? Нима зад тях нямат едни и същи хора, които ги спускат , за да ' управляват ' държавата ?Разбира се, че алтернатива винаги има ! И ако управляващите си мислят, че ще се вържем на тяхната игра, жестоко се лъжат ?!

214

икономист

преди 11 години

Налагането на новия данък върху лихвите по депозити точно в момента е пълна тъпотия, но забележете - ако имате фирма, и фирмата ви има влог, лихвата по него е приход и влиза във формирането на печалбата/загубата и съответно се плаща 10% за него, но пък лихвите по кредитите са признат разход. В закона трябва да влезе и правилото, ако си теглил кредит като физическо лице, лихвата по този кредит, който плащаш да се приспада от облагаемия ти доход и тогава да плащаш ДОД

213

HETO

преди 11 години

И още данъци ще идват! Броят на пенсионерите се качва много по-бързо от този на работещото население. Тия пенсионери трябва някак си да се изхранват от държавата! Как да стане по друг начин, освен с още данъци? И Жорж Ганчев да дойде, и той ще бъде принуден да увеличи данъци - просто няма друг изход. Така че дали ще са ГЕРБ, БСП, ДПС или *** и Пульо - все тая. Всички ще са принудени да плащат полагащото се на пенсионерите!

212

Анонимен

преди 11 години

Дано тази зима се превърне в "Зимата на нашето недоволство". Да се събудим отново, както през 1996-97 и да изметем наглите обирджии и този път да има истинско възмездие за истинските виновници

211

go 242

преди 11 години

Ха, да не би да си мислиш, че сам си завършил в чужбина и поради това си запознат!? Не си сам...Освен това, от тема лихви, "скачаш" на тема заплата в БГ! За ниските заплати в БГ обаче си има редица причини, които нямат нищо (или минимално) общо с лихвите! Като се започне от образование, манталитета на българина и се стигне до ниска раждаемост и от там липса на перспективи, поради която липса, няма фирми които да инвестират у нас. А като няма конкуренция, няма от къде да дойдат по-високи доходи!

210

Анонимен

преди 11 години

От януари - данък "Цветен телевизор". Да живей!

209

До 223

преди 11 години

Кои сме тия ние? Ти от "другите" ли си? Аз съм завършил икономика в европа и много добре съм запознат с техните лихви и %. Това е икономически лост, но като ще сравняваме дай да гледаме на една база, а не да мерим домати и портокали, прав ли съм! Защото ние тука с големите си лихви пак не можем да съберем половината ЗАПЛАТА само на западняците. Техните лихви са ниски, за да се харчи!!! Консумация и оборот - това е! Ние имаме 27% БВП производство и кво правим? Търговия и услуги са топъл въздух!

208

до 203

преди 11 години

Ще ги вземат,бъди сигурен.Ще въведат и данък върху земите,че да ни накарат да си продадем дядовите нивички без пари,да ги купят ,да направят ограмни масиви и после хлябът да стане по 5 лева килото.Дянков и за това мисли.А за депозитите да си чул богаташ да държи пари в депозитна сметка.Той ги върти и превърта,тия 4% лихва за него са смешни.Спечелените от труд,от продажба на наследствен имот-това са парите в депозитни сметки,лихвата им е колкото инфлацията,а данъка ще яде главницата.Това е

207

Исмаил

преди 11 години

Изгониха турските студенти чрез корупцията и фалшивите дипломи издавани от алчни преподаватели .От тази лакомия България загуби студенти внасящи 100 милиона евра пари от такси.Сега за да избият тази издънка бедняка-гражданин на РБ ще плаща......До кога заради ГЕРБ-ави калинки.

206

jon

преди 11 години

Добър закон. Аз нямам и 5 лева на влог. А и все нещо добро може да се свърши с данъка от лихвите.

205

ДО 234

преди 11 години

Стандартът го изисква ,..който не може да го покрива ,...на село ,както е било при бай Тошо !Защо не се даваше софийско жителство, на *** и Пульо ?Дойдоха в София *** и Пульо,...и големите претенции,......ДАЙТЕ ?Който иска ,първо трябва да даде!АЙДЕ У ЛЕВО !

204

тъпо

преди 11 години

До ЖертваСъберете се все такива като теб и искайте по 20 лева на година - че да не сте жертва повече

203

ДО 228

преди 11 години

Кратунчо ,до преди 3 години ГЕРБ-аджийте ги нямаше !Аз съм против всички политически партии ,трябва да ги забранят ,също и НЕГРАМОТНИТЕ ,ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС !

202

Анонимен

преди 11 години

Аз предлагам данъкът върху депозитите да стане 20% и с увеличението да се купят каравани, които да се закачат на полицейските коли, та да не се налага полицаите да спят в колите.

201

ivo

преди 11 години

До до 208 .Ами отговори си защо ? Нали обещания бяха - ще разследваме , нови инвестиции ще дойдат ... и обещавахте .А стана ? Един Петров го сучете зер само той в ареста , инвестициите под 500 милиона ТАЗИ година не преди 3 или 4 . И по магистралките кой ще пътува - мутри и мутреси и държавната леш ( то все тази ).И... отговори.

200

Жертва

преди 11 години

До Едно и също Ами тогава ходи на гилотината.Еееед има ли гражданско общество бе, още утре трябва да им покажем на тия гробари че така не можеее

199

23г.,преход

преди 11 години

ФЪФ Бг ,всичко е сбъркано ,......от Бг-политиците СКАПАНИ!

198

Kalinka

преди 11 години

Да го.... бедните!ГЕРБ

197

Анонимен

преди 11 години

Някой дали е чул, къде ще събират натуралните десятъци от рентите, че ми писна да возя една каса олио и един чувал жито в колата.

196

Едно и също

преди 11 години

Пак ще смените правителството пак ще загубите 4 години в обвинения по предишното1 година по смяна на админисрацияОт 2 години не съм видял нещо в България да се прави със собствени париВсичко се спонсорира от ЕС вече - нормално да им прилагаме и законите