143

Анонимен

преди 11 години

"Опиц го е гръмнал на улицата"Гръмнал го е на улицата, но преди това е бил задържан ъв входа, извикана е полиция, а крадецът е искал да избяга....Е, задържан е и само 92 пъти преди това, имал е инструменти за кражби в себе си, съучастиците му дават смопризнания, но това е "дребна" подробност!Като ти чете мнението човек, остава с впечатление, че човекът си е бягал по улицата и художника го е гръмнал хей така!

142

abvlado

преди 11 години

" той го е преправил на боен, абсолютно незаконен, няма спор и по това. " Е и защо трябва да бъде помилван този съвсем съзнателен убиец, което не може и Кошлуков да отрече. Сигурно да разбере целия свят, ако има все още някой да не е разбрал, че в България ЗАКОНЪТ НЕ Е НАД ВСИЧКО. Уж ще уважаваме закона, пък ще го ритне ме на другия ден и ще си караме, както си знаем от време оно.

141

orlinpetkov

преди 11 години

До ИстинатаИ танк да ти дам решат ли няма да ги уплашиш. Най много да ти вземат оръжието от ръцете и да те гръмнат с него както става обикновено. От всеки не става убиец.

140

до 145

преди 11 години

Нищо не съм писал за оръжия!Но, ако някой ти проникне в дома без покана, естествено, че всичко под ръка трябва да се ПРИЗНАВА, като законно средство за самозащита - било то нож, тухла, брадва, гира и т.н.Или не си съгласен и с това! Според теб трябва да ги поканиш на "кафе", не знам...

139

От 123

преди 11 години

До 141, защото е била заключена от Опиц. Пичове проблемът е, че Опиц го е гръмнал на улицата , а оня в този ден и този блок не е крал. И като не е крал, за какво го е гръмнал. Понеже са ми разбивали колата, все едно да гръмна по първия дето се приближи към нея и после да викам, ами самозащита. Ама този първи би могъл да бъде всеки един от нас. Мерси, някакав изкуригъл да ме гръмне, щото съм му се видял съмнителен.

138

orlinpetkov

преди 11 години

До до 143Абсолютно вярно никакво оръжие в къщи. Когато престъпника е наясно че има оръжие в къщата става много внимателен и нападателен. Ще те гръмне изпреварващо или ще стане извънредно агресивен и освен вещите ще направи и някоя непоправима беля. Никъде по света няма статистика за възпиращо въздействие на оръжието в къщата. Нещата стоят точно обратното. От всяко куче не става пазач.

137

до 144

преди 11 години

"Миналите пъти не ги сварих"И това явно много те успокоява, нали...А в двора на къщата на моите родители са прониквали такива ***, докато спят и са крали разни неща от двора! През лятото и децата ми понякога спят при тях! Ако бях там и се бях събудил да ги заваря в двора не ми се мисли - сигурно или аз или те - няма да имам време да "разсъждавам", да 'оглеждам" в тъмното кво оръжие носят и т.н.! Благосъстоянието скоро няма да ни се подобри, така че трябват други кардинални решения!

136

orlinpetkov

преди 11 години

До 143Ти преди да пишеш подобен коментар чети по-долу, там ясно съм казал че може да правиш всичко, да убиваш на спокойствие или каквото там ти дойде на ум в такъв момент. Всеки може да убие човек при това съвсем съзнателно. Но да сме честни ставаш си убиец и трябва да си наясно с последствията. Правосъдие раздава държавата като емоционално необвързана страна, ние можем само да отмъщаваме от страх или от ярост. Но това са различни неща.

135

до 143

преди 11 години

точно заради децата ми,никакви оръжия вкъщи!

134

orlinpetkov

преди 11 години

до 141Аз пък не знам как бих реагирал, дано да не ми се случва да ги сварвам. Миналите пъти не ги сварих. Но проблема е в държавата ни. Не може да доведеш една голяма част до скотски живот и да очакваш че тия ще се запишат в евангелистката църква да пеят псалми. Дайте да се разберем да си престъпник е съзнателно решение, което дори аз бих взел в случай на нужда. Кво правиме??? Не става с насилие и озлобленост. Става като се работи съзнателно за общото благосъстояние на хората, няма друг път.

133

До orlinpetkov

преди 11 години

Не се прави на "оригинален"!Ако синът ти е "на игла" или квото и да било там проблемът е И твой, но не и мой!Става /евентуално/ мой, ако проникне в частата ми собственост!Там "шега", "майтап" и място за *** "разсъждения" просто няма!Още повече, ако в съседната стая спят моите деца! С първото попаднало ми нещо под ръка го стоварвам върху тиквата му и точка по въпроса!За това в САЩ биха ме наградили, а не осъдили!Затова там къщите нямат огради, а ти тук "разсъждаваш" въху простотии....

132

Истината до Орлин

преди 11 години

Това което си го написал, че честните хора ще са роби а престъпниците ще си правят каквото искат е сегашната ситуация. Ако хората имаха оръжие, нещата щяха да са различни.

131

до 123

преди 11 години

Я па ти - скочил "горкия" от прозорец!А защо не е излязъл като другите хора - през вратата,?Доколкото разбрах е бил задържан преди това, има и обаждане в полицията и явно се е измъкнал и избягал, защото не е имал желание да се среща с полицията!Казусът не е чак толкова елементарен, повечето хора тук, вкл. и аз са пострадали от обири в нвдвижима собственост и не им е до майтапи с тези неща! Ако видя крадец в имота ми няма да го разпитвам какво оръжие има, а грабвам кво попадне и му го стоварва

130

orlinpetkov

преди 11 години

Въпроснико за да не ми задаваш такива въпроси ти предлагам да ми прочетеш мнението по въпроса с Опиц в блога ми. Най-малкото може да откриеш нещо къде бъркам. Чуждата мъдрост е ценен дар с удоволствие ще приема.orlinpetkov.blog.bg/drugi/2012/09/15/za-dneshnata-situaciia-i-moeto-jelanie.1000084

129

orlinpetkov

преди 11 години

А сега след като ми задаваш такива наивни въпроси ти си представи следната ситуация сина ти е на иглата ти дори не знаеш какво става с детето ти или се мъчиш със сетни усилия да го спасиш. Обаче сина ти има злочестата съдба да попадне на мене и аз му тегля куршума. Аре ти въпроснико ми отговори сега какво си представяш от тук нататък.

128

orlinpetkov

преди 11 години

що да си представям, обера ли са ме два пъти, взеха некви кинти, една седмица не си влизах в дома щото ми се повръщаше от мизерията дето я бяха сътворили и бяха счупили на бебето кревата. равносметката е ........ вещимога да кажа само: добре че не зависи от мен да определям наказания щото ще им изтрия рода до девето коляно. Е, задавам въпроса редно ли е да им избия семействата за това? ................ не мисля.

127

до orlinpetkov

преди 11 години

Представи си, че са ти обирали ателието, апартамента, къщата двора, лозето, нивата и т.н. около 40 пъти!Задържаш някакви *** с инструменти за кражби и се обаждаш на полицията, а те вместо заедно да изчакате полицията - бягат, незнайно от какво! След като бягат - гръмнал единия /а според мен е можел с чиста съвест вместо преди това да го задържа да го гръмне за проникване в чужда собственост/!Свобода за Опиц!

126

ЖЕНА СЪМ

преди 11 години

ИЗМОРЕНА СЪМ И МИ СЕ СПИ ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СТРЕЛЯ С АНГЛИЙСКА СОЛ .МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ,ИЛИ ДА ПРОБВАМ НА МУХЛЬОТО МЪЖА МИ.

125

orlinpetkov

преди 11 години

До N.TЕвала, както казах по-долу можеш да направиш всичко стига да не те хванат :)))))

124

N.T

преди 11 години

e az dokopah pepelnika ot bara i s niakolko udara napravih lainara da si glutne ezika i da pripadne v bezsuznanie s razbita tikva. . drugia udarih v glavata dokuto biaga6e kum vratata . . i znaete li . . .ako utre mi se slu4i su6toto - PAK 6TE SI GI IZLEJA TEZI 20 MESECA. . . tva e . .mainata mu na zakona i na durjavata. . ili ti stiska ili ne !!