66

До 73

преди 11 години

Това е така, защото има какво да си купиш...

65

Анонимен

преди 11 години

iPhone е направен за *** американци. Има едно единствено копче, скъп е и чрез него се харчат супер лесно пари в iTunes и AppStore.

64

thaddeus

преди 11 години

...забрана за продажни на конкурентния продукт, се гледа от Амрикански независим съд. ОК но съдебното жури е от обикновенни американски граждани със различни професии и минимални компетенции в областта на високи технологии и патентно дело. Та въпросът е дали обикновения американец би отсъдил правилно... Това дело е с преопределен край и той е в полза на пенсионната ситема. Представете си само ако съдът постанови, че искът на Епъл е неоснователен, това би ли бил удър за Уол Стрийт?

63

thaddeus

преди 11 години

Да помислим логично. Стотици пенсионни фондове в САЩ са инвестирали колосално средства в акции на Епъл. В един момент Епъл са на върха, но уви появява се огромен гигант в индустрията, който заплашва хегемонията на компанията от Купертино. За 3 години Самсунг започват да отхапват все по-сериозни пачрета от баницата и това започва да вреди на Епъл. Те отвръщат чрез съдебни дела, които имат за цел да забранят вноса на конкуретно решение. Съдебното дело, което трябва да постанови решение за забрана.

62

Анонимен

преди 11 години

Apple са комунисти и крадливи корпоративни ***. Самата идея за авторско право е безумна и спира човешкия прогрес. Типично за тоталитаристите каквито са - сега параноясват, че всеки им краде идеите. Интересно ми е и Стив Возниак какво смята по въпроса с краденето на идеи?

61

Анонимен

преди 11 години

Ето ти едно, Мислещи: Стабилност, при "Виндовса", както си го написал, туй няма да го намериш. А това с промития мозък го кажи на цялата индустрия, която не признава друго освен Мак ;)

60

Мислещ към Промит мо

преди 11 години

58, ти си супер промит мозък.От тия дето правят важно, нещо, което не е. Освен Pro tools, има и други, които са ПРОФЕСИОНЛНИ и които ги използват много големи професионалисти. Мак ос е само *** платформа, като виндовса, но виндовса, особено сега със 7-цата е перфектен, защото дори не забелязвам, че го имам, а се съсредоточавам върху това, което правя.Кажи ЕДНО нещо, което мак-а предлага и което ПЦ-то да не предлага? ЕДНО, което да ти подобри работата в дизайна, 3д-то, музиката?

59

GMC

преди 11 години

iPhone, uCopy, iSue

58

Анонимен

преди 11 години

Хората правят пари те тръгнали да им обсъждат политиката !

57

Анонимен

преди 11 години

Значи ако *** гнусни пичове от все о яко загниващата ябълка патентоват движението на пръста от ляво на дясно, то аз наруших патента им 100 пъти докато пиша този пост и им дължа някой долар..Вместо да мислят за подобрение на продукта си, те мислят какво измислено дело да вкарат.

56

до 58 от Осъзнай се

преди 11 години

LOL!! Ти незнам какви PC-та ползваш, но времената, когато Windows беше боза са много назад във времето. Колкото и мак забива толкова и прозореца. И двете системи при добра подръжка са безпроблемни. Пиша ти от OS X Lion и с ръка на сърцето казвам, няма по-*** работа, S. Leopard беше доста по-добре. Да не говорим, че сума ти игри за мак не тръгват от Lion нагоре.А относно софтуеъра, всяка уважаваща себе си компания би си направила продукта и за двете системи, освен ако някой не е палтил...

55

пешо

преди 11 години

не разбрахте ли бе хора че с тези дела двете компании си правят реклама. 50 милиона продадени SAMSUNG -а за 3 месеца х 800 долара = 40 милиарда $. това че ги осъдили да платят 1 милиард е капка в морето за Самсунг. това са продажбите за 2 дена.

54

toshko.postalkov

преди 11 години

Явно понеже има доста фенове и нефенове на Епъл, темата се измества постепенно към това чий продукт е по-добър. А по-същественият въпрос е има ли право Епъл да съдят Самсунг и обратното със смешни основания. И въобще докъде трябва да се простират претенциите на авторското право. Хубаво беше писал един от коментиращите по-долу - всички книги са с правоъгълна форма, дължат ли се роялти за това. Или да това че всички лаптопи малко или много изглеждат по един и същи начин.

53

Гост до HCC

преди 11 години

Айде и аз да му отговоря. Колегите ти от аудио бранша, може би не са чували за Мак, но в световен мащаб, той е еталонът, по който се равняват всички останали ОС-и. Професионалният пакет за аудиообработка Logic Pro е без аналог и е Мак ексклузив. Pro tools до скоро бяха също само за Мак, също поради горната причина. Всички сериозни професионални пакети за аудио и видеообработка са били създадени първо за Мак, включително и Photoshop. Най-голямото предимство е, че работиш със софтуер специално разработен за хардуера ти и така вероятността за забиване и всякакви други проблеми е сведена до нищожен процент. При Уиндоус всички знаят колко стабилно е всичко. Плъгините за посочените програми са в пъти повече отколкото за Уиндоус. Най-голямото предимство, обаче е стабилността. Просто маковете работят вечно.

52

Кирилов

преди 11 години

Apple трябва да бъде ликвидиран,стига американска хегемония.

51

Осъзнай се2

преди 11 години

И защо захващате темата с качеството, след като стъклената принцеса се потрошава след 1 падане върху плочки например?? Аз лично предпочитам телефона ми да е пластмасов, и да се драска пред това да се чупи за добро утро.И последно - Apple са много добри продукти, но за американци (или други с тяхните пазарни навици). Целият замисъл на iOS е да купуваш целия контент, който ползваш (дори и рингтоновете). Ще е добре ако някой извади статистика, колко от българите го правят....

50

Анонимен

преди 11 години

имам два смартфона съответно с иОС и андройд. Еуфорията по смартфон концепцията вече поотмина и двата телефона ми доставят еднаквно удобство в технически и всякакъв смисъл, така че от тук нататък изборът ми ще бъде изцяло ценови. Единият ми смартфон е за 300 лева, другият струваше 1000, място за сравнение просто няма. Епъл имат гарантирана синхронизация м/у SW и HW, което е ок за ендюзъра, докато при андройд са възможни импровизации, което може да доведе до проблеми, но то си е до потребител.

49

Осъзнай се1

преди 11 години

Незнам кой крив кой прав, но истината е, че успехът на iPhone (особено в страни като България) се дължи на това, че е елитистки продукт (най-скъпият) и всички видяли се с лев искат да затвърдят статута си с притежание на "най-гъзарския телефон". Има сума ти хора, които изпозлват iPhone-a си само за разговори, тъй като не знаят какво друго могат да правят (повярвайте ми работя с такива всеки ден), а вие говорите за процесори??

48

Аууу

преди 11 години

Абе тия от ябълката опищяха света като бит ***.Купуваите неща които са ви по джоба и ги изплзваите по предназначение.Не ги мяткаите за да демонстрирате стандарт с кални обувчици и заплатки от по 500,600 лева

47

toshko.postalkov

преди 11 години

До .За конкретните модели напълно съм съгласен. А по принцип за продуктите на Епъл и Самсунг като цяло, мисля че "присъдата" трябва да е на потребителите, не на съда.