279

мария

преди 11 години

Еха , тази за коя се мисли, че да вземе да си ходи в Турция, защото там никой няма да я отрази за нищо, пък ние тук сме я направили голям човек.Госпожо ханъм не си позволявайте да обиждате нашите министри ,учени и който и да е от нашата история.И ако си мислите , че като сте от няколко години в Европейския съюз и това ви дава право да осъвременяваяте нашата история, то мястото Ви не е тук.Същото се отнася и за вашия колега Кемал , нещо май сте се самозабравили.Вие сте един позор.

278

Анонимен

преди 11 години

срамно е, че турците ни го казват интелигентно, а нашите хубавци-министри са *** като *** селяци

277

по-важна новина

преди 11 години

Боевете между турските сили за сигурност и кюрдските бунтовници,които искат автономия за населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция, зачестиха през последните седмици.В Газиентеп бяха убити и ранени над 30 турци с кола-бомба! на кюрди-приятели на България.

276

petter.bojinov

преди 11 години

Не разбирам защо всички така са награчили. Жената си е съвсем права не е Въпросъд да се редактира Ботев а да се интепретира правилно, защото проблемът не бил в турците а поробителите. Опълченците са се били срещу султанската армия - за "чиста и свята република". такава каквато е мечтал Левски. А тя не е да се гонят турците а да се живее с тях по едни закони.В кпая на краищата турците са останали в България за да живеят в една нова и нормална държава.Така че да не грачим - ада се рабираме!

275

"законен ред&qu

преди 11 години

***, по какъв законен ред турците са дошли тук и са ни клали?По какъв законен ред Турция не изпълни клаузите на Севърския договор, като победена в ПСВ?По какъв занен ред ДПС е призната партия, игнорирайки Конституцията ?По какъв законен ред вие грабите пари от бюджета за провокацийте си?Съд и разстрел за такива предатели!Ако в твоята Турция направиш подобно кощунство, вече да си без глава, барабар с Еюб!

274

Анонимен

преди 11 години

И що министърът ти е проблем ***, Налбанто? На крива ракета космосът и е крив! На крива Налбанта министърът и е крив! Аз теб не те съжалявам. Върви при доктор Емилова да стопиш някое килце вместо да нападаш Ботев, Левски, Вазов и Игнатов!

273

Анонимен

преди 11 години

ЦИТАТ: "Трябва и да сте сляп, за да не видите нелепостта на задача, поставена на учениците да се разделят на два лагера и опирайки се на Опълченците на Шипка да защитават тези за българите и против българите." КОМЕНТАР: В България няма място за тези против българите! Я *** в турция и говори против турците, да видим ще стигнеш ли по-далеч от полицейския участък!

272

Анонимен

преди 11 години

ЦИТАТ: "позитивни нагласи, чрез които учениците, независимо от техния етнос, биха припознали Ботев като едно от най-ярките и светли имена в българската литература". КОМЕНТАР: Какви да са тия позитивни нагласи? Да анализираме как османците толераааантно са убили Ботев и Левски. Как султанът благо-благо е събирал данък кръвнина? А ***, Налбанто! Щом е било толкоз хубаво турското робство, дай сега турците да станат роби на българите, ***! На свой гръб да го разберат! Толерантно!

271

Анонимен

преди 11 години

ЦИТАТ: "И ако сте способен на интелигентно четене, би трябвало да вникнете в смисъла на написаното от мен, че този дух трябва да обединява българските граждани, а не да ги разделя." КОМЕНТКАР: И кое разделя българските турци от българите? Истината, която Ботев, Левски и Вазов казват? Крайно време е, Налбанто, истината да се каже на висок глас: османците са били разбойници и убийци, а българските революционери са се борили за независимостта на България! Ти си цяла бандитка в обрзаванието, *** ***

270

Анонимен

преди 11 години

Игнатов е пришълец!? А каква е Налбантата? Бивша българска с промит от турските гельмета мозък! Отрича българските ценности и ще ми говори за ЕС! Ами жана д Арк каква е тогава ***, Мукадесо Налбанто? Терористка? А?

269

Анонимен

преди 11 години

Мукадесо! Вие за един възродителен процес оревахте орталъка, *** ***! А българският народ 500 години е търпял не същото, ами много повече от това! Асимилация, ислямизиране пред кървавите дръвници! Потурчване! Девширмета! Все турски зверщини! Толерантност! Кой ни е дал пример за толерантонст, *** !

268

Анонимен

преди 11 години

Налбанто! Толерантност не означава да се съгласим да отричате Ботев, Левски и Вазов! И ако ти и тебе подобните ругатели на класиците и на българските революционери смятате, че отричането на част от българската идентичност не засяга националната сигурност, хайде да отречем турската идентичност! Да наречем султаните на османската империя престъпници, които с убийства, палежи, насилие, с асимилация и кланета са дошли в България! И няма да излъжем! Това е така!

267

Анонимен

преди 11 години

Еи заради промити в стил бтв *** като "двете точки" в чужбина ми е неудобно да кажа, че съм Българин. П.С колко успя да интегрираш ТИ?

266

Анонимен

преди 11 години

Двете точки, попитах как се вписва в теорията ти за дискриминация на малцинствата излъчването на новини на турски по БНТ. Как е възможно това в общество на расисти, ксенофоби, фашисти и човекоядци? Не питам за оценка на факта, той може и да е положителен. Питам как е възможен този факт според твоята теория. Има ли всеки в България право на самоопределение? Има. Може ли всеки да изповядва свободно религията си? Може. Какъв е проблемът? Къде я виждаш тази тежка дискриминация?

265

не е и туркиня

преди 11 години

Тая фундаменталистка защо вече не е в затвораСамо името й като чуеш Мукадес-свещена,джихадВеднага се вижда, че са я възпитавали срещу българите да се бори, *** турскаВ същност в България не са останали турци след оттеглянето на османските войски, а само потомци на кюрдите и други племена.По тая причина като отидоха в Турция по време на възродителния процес, те не се справиха с турския. Никога не са го знаелиПросто Турция ги използва за мръсните си цели

264

..

преди 11 години

Тук отново е шанса на г-н Плевнелиев.Нека иде в Джебел на 19ти Май при гордите турци които се опълчиха на тоталитарната НРБ, както само горяните са го правили през 1950те-без страх и съображения.Нека там където само ДПС си мисли че може да говори,нека там говори силният глас на българския президент.Да стисне ръцете им, да им благодари,да им каже че са истински хора дръзнали да станат срещу нечовешкия режим в защита на елементарните си човешки права.В този миг ДПС просто ще увехне. Нали така?

263

..

преди 11 години

312: Приятелю, по-добре е да гледат БНТ и да видят нашите новини на турски за 10 минути на ден, отколкото да слушат турските канали по 24 часа на ден. Ние сме едно общество - колкото повече ги изолираме и се правим че ги няма, или че не трябва да ги има, толкова повече усилваме гласовете на тези сред тях които искат да търсят чужда подкрепа. А каква полза имаме ние от това турция да им дава пари и образование - никаква.Всички знаем баснята на Езоп за вятъра и слънцето които спорили...

262

Къде е Ванчето

преди 11 години

До ..Левски такива като тая Налапантова, дето взела пари, за да фалшифицира историята щеше добре да я научиА Ванче Михайлов отдавна щеше да е решил въпроса

261

..

преди 11 години

309: Мисля че и да има грешки, посланието е по-важно от формата. Никой тук не спори за това дали е имало грешки или не, а по-скоро какво е значението на този доклад,и дали има държавник, който е готов да вземе този доклад и да направи разумни промени в учебниците,да ги обогати по подходящ начин,а не да се води инстинктивно по воя на пазителите на статуквото,на които много им харесва да сме примитивни и да мачкаме невинни хора, които сме натикали в ъгъла.Това ли е победата ни? Струва ми се празна

260

никога вече ДПС

преди 11 години

Крайно време е ЕС да се научи на толерантност към историческото минало на българския народНие не сме някакви аборигени , а народ с хилядолетна историяДа им припомним думите на Г Димитров, че тогава когата Крал пети е говорил на немски само с конете си , то в България Кирил и Методий са разпространявали славянската писменостТака че тая налапантова да отива на съд за национално предателство Никога вече ДПС- много са нагли-доносници от ДС