180

Анонимен

преди 11 години

Изследването са изготвили: Проф. Ирина Колева преподавател в катедра Етнология към Софийския университет Св. Климент Охридски; Кристина Йорданова главен асистент по Българска литература след Освобождението до Първата световна война към СУ Св. Климент Охридски; Людмила Драгоева управител на Центъра за социална рехабилитация и интеграция; Боян Захариев Институт Отворено общество; Татяна Кметова изпълнителен директор на Център за изследване и политики на жените; Ралица Сечкова експерт по социално планиране на социалните услуги към Уницеф - България; Мукаддес Налбант експерт в сферата на образованието; Георги Богданов изпълнителен директор на национален ромски център Свети Георги; Станка Шейнова главен експерт Отдел Достъп до образование Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН); Ванина Стоянова етнолог Пенка Иванова Дирекция Достъп до образование и подкрепа на развитието МОМН; *** Божкова представител на Сдружение на Националния съвет на религиозните общности в България; Грета Савчева представител на Комисията за защита от дискриминация; Веселина Билял - представител на Комисията за защита от дискриминация; Камелия Илиева - представител на Комисията за защита от дискриминация; Иван Игов Дружество на психолозите в България; Методи Коралов - Дружество на психолозите в България.

179

Ето кои поискаxa ...

преди 11 години

Изследването са изготвили: Проф. Ирина Колева преподавател в катедра Етнология към Софийския университет Св. Климент Охридски; Кристина Йорданова главен асистент по Българска литература след Освобождението до Първата световна война към СУ Св. Климент Охридски; Людмила Драгоева управител на Центъра за социална рехабилитация и интеграция; Боян Захариев Институт Отворено общество; Татяна Кметова изпълнителен директор на Център за изследване и политики на жените; Ралица Сечко

178

Анонимен

преди 11 години

За жалост, в цялото безумие българите-ренегати преобладават. Ето имената на авторите на "изследването":проф. Ирина Колева, етнолог, Кристина Йорданова, преподавател в СУ, Людмила Драгоева, Боян Захариев, Татяна Кметова, Ралица Сечкова, Мукаддес Налбант, Георги Богданов, Станка Шейнова, Ванина Стоянова, Пенка Иванова, *** Божова, Грета Савчева, Веселина Белял, Камелия Илиева, Иван Игов и Методий Коралов.

177

Цочо

преди 11 години

Сега разбрахте ли защо рано или късно ще го махнат Ботев от учебниците. И Вазов също, заради любовта му към Русия! И Левски също, заради борбата му срещу днешните ни съюзници, от които след 4-5 г. ще трябва да купуваме ток и газ!Ясна ли ви е картинката, сини и други цветове продажни душички?

176

teo

преди 11 години

Бойко и Цецо,ТЕЗИ ЧЛЕНОВЕ НА КЗД ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ, ЗАЩОТО ТЕ СА ПО-ОПАСНИ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ, ПОНЕЖЕ ЕДИН ТЕРОРИСТ ПОГУБВА 5-20 ЧОВЕКА, ДОКАТО ТЕЗИ ЕНИЧАРИ СА СИ ПОСТАВИЛИ ЗА ЦЕЛ ДА ПОГУБЯТ ЦЯЛ НАРОД БЪЛГАРСКИ!!! Еничарите достойни за БЪЛГАРСКИЯ ЗАТВОР СА Доган-сергей,сава,ангелов, Местан-павел, Кемал Еюп и още доста такива, които под имунитет си вършат БЕЗНАКАЗАНО ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! Бойко, действай, народът български ЧАКА ДЕЙСТВИЯ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ОК?

175

Хр. Ботьовъ

преди 11 години

Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.Галац, 20 април 1871 г. Хр. Ботйов

174

Хр. Ботьов

преди 11 години

Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро.И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.

173

Цочо

преди 11 години

И сега как да ги разбираме тук всички гурели, дето пак се изпразниха на тема "комунисти"? Аз разбирам, че са зинали да защитават фигури като Ботев от комунистите и леят отрова срещу тях - така ли?А бре тикви мамини, Христо Ботев е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТ! Или не сте чели "Символ-верую на Българската комуна"? Еми прочетете го! И после? Долу Ботев, нали? Мръсен ***! Еднакви сте пиленца сини и гербави!

172

diavolcheto

преди 11 години

В текстовете на българските народни песни от онова османско време, както и в поезията на Ботев и Вазов, абсолютно точно е отразено ужасяващото, нечовешкото положение на българите!И никoй няма каквото е да е право да рови, да подлага на съмнение или да цензурира нищо: това е историята ни, отразена в песните и в творчеството на велики поети и писатели. Наша, българска, кървава! Това е Левски, Апостола, отдал целия си живот за нашата свобода!Вместо да си вре носа там, където въобще не й е мястото, нека тази псевдо-комисия " цензурира " ето такива неща:" Чудя се, дали мама ще ми даде пари за пластична операция."" Ще си карам по сутиен, ако ще да ми се качи около ушите."" Когато направих " позата на кучето " мислех, че повече никога няма да мога да се надигна"Текстовете са от учебник за 7-ми клас ( мога да посоча вестника и авторa на публикацията ).Възмутително, срамно, обидно!И сега се чудят как да се оправдават!

171

Анонимен

преди 11 години

Дянков да каже веднага как е възможно при тая криза да се харчат луди пари за комисия, при наличието на български легитимен съд. Какви са тия трибунали какви са тия аутодафе на българската история и литература. Какво е това ,ако не нацизъм и най-нагло продажничество на чужди интереси. Да се пуснат СРС-тата и да се закрие тая комисия. Председателката има право да внесе такова предложение. Какви са тия антизащитници . Дембели проклети

170

Анонимен

преди 11 години

Цялата работа вони на провокация.Кой печели от нея е ясно.Още въпроси?Ако някой се съмнява - да проследи дали ще се заемат да търсят и накажат воновният да "изчезне" документ от Парламентарна комисия. Става дума за протокола с подписите.

169

ттттуууууутт

преди 11 години

Да се забрани със закон гласуването на лица без основно образование

168

не син

преди 11 години

" И голям *** не би цензурирал Левски и Ботев " , но ако е *** и турчин едновременно тогава изглежда може !

167

емигрант

преди 11 години

Следващия път пак си изберете комунисти и си драскайте след това по форумите. Гербери и бесепари-сите са от едно комунистическо котило.

166

Наблюдател

преди 11 години

Дали е точно "***" този, който се опитвада подмени историята?

165

Анонимен

преди 11 години

За тая дейност трябва незабавно да бъде сезирана прокуратурата и да се проведе разследване или същата сама да се самосезира и да се потърси отговорност на тия престъпници.

164

valya.doncheva.5

преди 11 години

До bg турчинГосподин bg турчино, пишете: "Страх ме е че е близък деня в който ще се убедите "***" и "***" че не са достатъчно българи". Ние сме страхливи и със закани няма да ни уплашите. Пишете: "...знамето, химна, законите, традициите на страната са незадължаващ атрибут". Законите са незадължаващ атрибут само за престъпниците. Комисията взе да твърди, че няма становище, изгубила го била, не че това не ме разсмива и възмущава, но с нея се разправяйте. У Вазов и Ботев нередности ням

163

Цецо Кънчев

преди 11 години

Комисията наистина трябва да си ходи.Поръчала на комисия от Български експерти проучване и получава препоръки.Но мнозинството не ги приема.И тя е готова да клекне.А са независим орган който работи с хартата за правата на човека.Чии права ще защитават.На дошлите от Волга ли.Та нали сте антидискриминиращ орган.Но не ви стиска.Наистина сте на заплати.

162

Анонимен

преди 11 години

50 години тия *** и живковисти са предавали родината си, та сега ще се замислят. Това е комунистът-кожата мени си, но нрава-никога.

161

диди

преди 11 години

Как може *** да е председател на МОМН ? От утре сигурно Ботев ще е Исмаил паша .Изгонете ги ВЕДНАГА всички чуждоверци от МОМН .Там е за БЪЛГАРИ !