145

...

преди 11 години

това е абсурдно. какво криминално има в това че не си плащаш осигуровките. ако нямаш работа как да ги платиш? а в крайна сметка когато отидеш на преглед пак плащаш и то почти 10 пъти повече. това си е абсолютно индивидуално решение. а относно циганоте, ами приеха им безплатна спешна помощ и всички там се блъскат. *** история. от тях пък колко си мислят че ще измукнат. той тока и водата не си плаща, работа не си търси а те за осигуровки ще му говорят. аахаха

144

dada

преди 11 години

какво покрива НЗОК че да плащам, дгд кърлежи и стотинка няма да видите от мен

143

Анонимен

преди 11 години

А вие ни ощетявате с кратък живот,болни,бедни,без мечти хора без насока.Потънали в размисъл кога ще дойде края!НАГЛИ УПРАВНИЦИ така че ми дължите много повече от пари.Дължите ми щаслив живот.

142

анонимен

преди 11 години

герб да си кажат как дянков не внася на държавните служители вноските.също така много от фирмите и то винаги българските плащат върху минимума както здравни вноски така и другите данъци удържани по заплатата.най-лошото е че тези хитреци ползват повече здравна услуга а и най-лошото е че после пенсиите са им почти колкото нашите дето сме си плащали всичко редовно и спрямо това което получаваме. Но така е в тази държава хитреците си живеят добре.да живеят терикатите.

141

До 169

преди 11 години

Става дума за онези емигранти (450000) които не са декларирали, че трайно отсъстват от България. Голямата част от тези хора не знаят, какво следва да направят за да не се водят като здравно неосигурени. Относно 700000 ***: не само, че не са мо-малко, а са повече, но данните от нашите преброявания се манипулират за политически цели. Шведите наскоро писаха (покрай кризата с нашите берачи на боровинки), че в България има над 800000 ***. На кой ли да вярваме.

140

Ай, ай

преди 11 години

Боже, прости им, те не знаят какво правят! Прости, некадърни, крадливи, мизерници, има видов ден и той наближава!

139

до 175

преди 11 години

не бе, ще вземат пари само на работещите в момента, които не са си внасяли осигуровки. циганорите нямам да ги пипнат с пръст

138

Реалист

преди 11 години

Много ми е интересно как НАП ще накарат почти 1 милион българи в чужбина, 150-200 хиляди *** и 50-100 хиляди безработни, да плащат здравни осигуровки?!

137

Безработен

преди 11 години

Когато си трайно безработен и гледаш да не тежиш на обществото изхранвайки се чрез земята(каквото даде) на село, но едвам свързваш за сметки и др. как точно ще извадиш пари за тези глоби? Грехота е на цялото ни положение и това да се случи. Ако не се вразумят тези управляващи май не ги чака добро бъдеще. А ние пък от друга страна доказахме че и за протест не ставаме. Понатупаха ни малко и айде - подвихме опашки. Не знам вече ние ли сме виновни - те ли? Бог да ни е на помощ!!!

136

До 163

преди 11 години

Неплащащите здравни осигуровки *** не може да са 700 хиляди, просто защото ако са толкова, то *** в България трябва да са примерно повече от 2 милиона. За децата плащането е по друг начин и фактически само възрастните не плащат здравни осигуровки. Затова една приблизително число на неплащащите здравни осигуровки *** е около 200-250 хиляди. Огромния брой неплащащи според НАП и НЗОК/ са българите извън България, които обаче и не трябва да плащат.

135

Анонимен

преди 11 години

преди една седмица племенника ми 11-годишен се порязал на остър предмет и е ходил до вкъщи да се превърже. Това в нормална държава го няма. Би трябвало във всеки здравен пункт или клиника да го прегледат и превържат или зашият. Нали това е цивилизация. Та той всеки ден има джобни пари 2-лева. Значи плаща 40-стотинки ДДС. Всеки ден. Но джобните пари не му стигат за частно или джипи..

134

Пъзел

преди 11 години

"Здравно неосигурените българи .."А *** ??? Те с колко ощетяват касата??? А тока и водата ??? Пак ли БЪЛГАРИТЕ ощетяват хазната????

133

До 163

преди 11 години

Не знам къде са публикувани тези данни, но от България избягаха за последните 23 години някъде около 1.5-2 милиона български граждани. По-голямата част от тях НАП и НЗОК би трябвало да са ги включили в бройката на уж неплащащите, а те всъщност и не трябва да плащат здравни осигуровки. Проблемът идва от трудния и сложен механизъм, по който избягалия от България трябва да доказва, че не дължи здравни осигуровки и на практика малко са тези, които го правят. А *** са по-малко.

132

Анонимен

преди 11 години

НАП кока ще приберат парите от ДДС на Ковачки , а няма да му опрощават 16 милиона ей така.

131

Просто и логично

преди 11 години

Когато създадете здравеопазване, хората сами ще започнат да си плащат вноските. Когато искате пари за нещо, което го няма, няма да получите нищо, нито чрез глоби, нито чрез други принудителни мерки. Голяма част от познатите ми ходят на лечение и изследвания в Сърбия, Турция и Израел. Оказва се, че и там си плащат, но поне има защо. У нас хем се плащат осигуровки, хем после пак се плаща за лечение, хем лечението е некачествено. Извод - ЗА КАКВО ДА ПЛАЩАМ?

130

Хо

преди 11 години

Принципно е редно всеки да си плаща задълженията към държавата,а тя в случай на нужда да се погрижи за него по възможно най-добрия начин. Лошото е,че вече 3 години власта прави опити да си върже бюджета с помоща на силови закони. Много хора се питат обаче къде са онези големи стратегически инвеститори,които трябваше да релокират производтвото в уж този нов данъчен" Дянков рай"?!

129

Кратун

преди 11 години

Дянков прати кърджалиите да събират за хазната....

128

dedo

преди 11 години

НАП ако погне лекарите, заради чиито "услуги" неплатилите са толкова ще събере в хазната значително по-голяма сума ;) А и с интерес ще следя дали сред погнатите длъжници фигурират и около 500 000 *** пациенти ;)

127

Анонимен

преди 11 години

Голямата група на "неплащашите" според ГЕРБ, са българите в чужбина, които обаче и не трябва да плащат, защото живеят и работят постоянно в чужбина и много от тях с години не са идвали в България даже и за малко.

126

ДЯДО

преди 11 години

Необходима ли е НЗОК И ИМА ЛИ ПОЧВА ТОЗИ ПАРАЗИТЕН ОРГАН у нас.Един куп хрантутници които не знаят за какво получават заплати.А относно здравното осигуряване-когато си осигурен и получаваш реално помощ/БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ/,хората сами ще си плащат ДОБРОВОЛНО и с желание,а не принудени от НАП.Оправете си първо здравеопазването и тогава искайте ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ.