96

Ало !

преди 12 години

Ало Г-н Овчаров, имате много къса памет. По времето когато ВИЕ бяхте министър на енергетиката, отхвърлихте въвеждането на пазарният механизъм за изкупуване на зелена електроенергия ( наречен ТЗС) и въведохте преференциалните цени. Това помните ло го. Помните ли коя невежа ваша служителка разработваше тогавашния закон за ВЕИ. Помните ли, че на ДКЕВР бе предоставен модел за оценка на преф. цени чрез който можеше да се ограничи тази вакханалия ? Явно не си споняте НИЩО по въпроса. Сега ГЕРБ виновни

95

ан

преди 12 години

ЕЛКТРОЕНЕРГИЯТА ЗА СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ СТРУВА 6 СТ НА КИЛОВАТ ЧАС СЪС ПРЕНОСА. БЕЗ НИКАКАКВА ПЕЧАЛБА. ЗНАЧИ ОТ КЪДЕ ЩЕ СИ ИЗБИЕМЕ ПЕЧАЛБАТА? АМИ ТО Е ЯСНО ОТ ЗАСПАЛИТЕ МУТРЕНСКИ ОВЦЕ. ПОПИТАЙТЕ В СЪСЕДНА СЪРБИЯ ТУРЦИЯ МАКЕДОНИЯ ГЪРЦИЯ КАКВИ СА ИМ ЦЕНИТЕ НА БИТОВАТА ЕНЕРГИЯ? НАПРАВО ЩЕ ПАДНЕТЕ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ. ЗАТОВА НЯМА ДА ВИ КАЖА. ЗАЩОТО НЯКОИ СЪС ПО СЛАБИ НЕРВИ ЩЕ ИЗПАДНАТ В ШОК. В ПЪТИ ПО НИСКИ ЦЕНИ ПЛАЩАТ. НО ТАМ НЯМАТ ДРУГАР КАТО СЕМЕРЖИЕВ И НЕ ПЛАЩАТ ЗА ПРЕНОС И ПРЕВОЗ НА ЕЛ ЕНЕРГИЯТА.

94

Анонимен

преди 12 години

Дали е резнал и "лентичката" на Доган ?

93

Анонимен

преди 12 години

"По нагло нещо от българския социалист(комунист) няма"Имаа, имааа! Казва се ББ, ЦЦ, и клакьорите във форума

92

leonsio

преди 12 години

С тези цени добре, че направиха магистралата! По- евтино ще ни е да се комбинираме по двама, да живеем на морето и да работим в София! В едната посока единият шофира, другият спи. На връщане- обратното! Така хем пестим от ток, хем се радваме на творенията на вожда! Ето го предимството на приятелският кръг- ВЕИ! Защо да сме си у дома, при семейството- телевизия, готвене, пране- само хабим ток!? Никакъв АЕЦ! Никакво Белене! Прастотии разни!!!

91

Пъпката

преди 12 години

Много поздрави на всички от Ривиерата! Тук сме със Стефчо Градския. Жега! Но виждам по новините, че и на софиянци също им е жежко!

90

Кина Стенографката

преди 12 години

Заради "печатна грешка" на тройната коалиция плащаме по-скъпия ток от 1 юли. Това стана ясно от извънредна пресконференция на енергийния министър Делян Добрев в НС.Той представи и стенограма от заседанието на НС от 30 октомври 2008, от която става ясно защо сега токът е по-скъп, както и това, че тройната коалиция решава да увеличи срока за изкупуване на слънчева енергия на 25 години.Делян Добрев обясни, че икономическата комисия е записала в Закона за ВЕИ срок от 20 години, но по време на пленарното заседание този срок скача на 25 години, именно заради "печатна грешка".По време на заседанието Любен Корнезов обръща внимание, че има печатна грешка и увеличава с печатна грешка срокът на изкупуване на енергията от фотоволтаици от 20 на 25 години, обясни министър Добрев.Това е изключително интересен прецедент, който струва на държавата милиарди, който напомпва допълнително интереса за инвестиции в този сектор, изтъкна енергийният министър.Според Делян Добрев тази "правописна грешка" категорично е лобистка.Заседанието на НС на 30 октомври 2008 е председателствано от Любен Корнезов. Той казва: "Уважаеми народни представители, преминаваме към параграф 17. Господин Аталай, за да не допуснем грешка, тук пише, че срокът на договорите е 20 години. Не е ли 25?". Рамадан Аталай: "25 е. Така е четено, така е записано и в протокола".Любен Корнезов: "Приемаме го за печатна грешка. Моля да се отрази в стенографския протокол, че във второто изречение на ал. 1 срокът на договора е 25 години".Независимият депутат тогава Минчо Христов решава да обясни на колегите си какво следва от "печатната грешка". Христов обяснява, че слънчева енергия се изкупува по 70 стотинки за киловат. В същото време енергията от АЕЦ "Козлодуй" се изкупува за 4 стотинки, а енергията от ТЕЦ за около 6 стотинки.Христов обяснява, че австрийски, немски, испански фирми, идват в България, инвестират, държавата им гарантира постоянни печалби, дава им се възможност да работят 25 години със задължителен договор с НЕК, като националната компания е длъжна да изкупува произведената слънчева енергия. Всичко това обаче, по думите на Минчо Христов, рефлектира върху потребителите.Така представената печатна грешка струва на държавата милиарди, тя налива допълнително масло в огъня и след 2008 със задълженията по закона за ВЕИ, НЕК няма какво друго да прави с ЕРП-тата освен да сключват договори и така стигнахме до ситуацията в 2011 година с хиляди мегавати, които ние сега се опитваме по всякакъв начин да ограничим, подчерта Делян Добрев.

89

do #93

преди 12 години

Бойко ще прелети и ще я препикае / изгаси ... После ще обвини Станишката че я е запалил преди 4-5 години и сега му оправя бакиите :)))

88

ЦЕНТРАЛАТА

преди 12 години

ДО ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ НА ГРОБ-БЪДЕТЕ ПО АКТИВНИ.ДА НЯМА НА КРАЯ НА МЕСЕЦА АМА АЗ ПИСАХ ПОВЕЧЕ А ПАРИТЕ ПО МАЛКО. ХОНОРАРИТЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ НА 30 ЧИСЛО ОТ МЕСЕЦА.ОТПУСКИ НЯМА ДА ИМА

87

И аз

преди 12 години

По нагло нещо от българския социалист(комунист) няма.

86

Вега

преди 12 години

Увеличението на цената на тока-убиец е от 01.06.2012 г. при управлението на г-н Б. Борисов.Има ли нужда от коментар!!!

85

Анонимен

преди 12 години

Наистина не знам какво се случва с цената на всички природни ресурси в тази държава. Най-лошото обаче тепърва предстои, защото след 10 години, когато напълно затворим АЕЦ Козлодуй и както сега благодарение на герберите няма да имаме АЕЦ Белене, ще има да плащаме скъп ток до края на живота ни. Според някои експерти, след 10 години ще трябва да внасяме ток от държави като Румъния и Турция на 10 пъти по-висока цена от днешната, т.е. увеличението няма да е 13%, а ще бъде 130%.

84

Анонимен

преди 12 години

Да се разберем: БСП не са комунисти, а социалисти. Ако бяха истински комунисти нямаше да са партия от бизнесменчета и нямаше да допуснат мутра - бандит да дойде на власт

83

Анонимен

преди 12 години

Кога ще изгоним ДПС от управлението на България?

82

?

преди 12 години

Какво става на Витоша ? Някой знае ли?

81

monah681

преди 12 години

Stanihef, Ovcharof,ako vi hvana na sparing,nyama da razberete, koe e nebeto I koe e zemyata....nagli.......

80

Не искам ГЕРБ и БСП

преди 12 години

*** са нагли ***, но герберюгите не им отстъпват. БСП и ГЕРБ - вън от Парламента !

79

Анонимен

преди 12 години

Ало цитатника, искам си 100 - те лева Най-тъпо е: ГЕРБ!

78

Анонимен

преди 12 години

ББ: Алооо Шефе... Бог: Кажи сине мой... ББ: Ще възкръсна ли и аз ? Бог: Лъжците не възкръсват дете мое....

77

Българин до 64

преди 12 години

Приятелю, Бъди сигурен ,че знам къде е п-в Чукотка.Знам ,че местните жители се казват "чукчи". мисля ,че и ти знаеш кой в момента е губернатор на Чукотка . Хайде да не се изпитваме. Бъди здрав.