514

Анонимен

преди 12 години

AZ SE PITAM KADE JIVEEM V TURCIQ ILI V BALGARIQ DA SI HODQT V TURCIQ DA SI GOVORQT NA TURSKI TOVA NIKADE GO NQMA ,ZASHTO V Germany IMA 10 000 000 TURCI A NQMA TELEVIZIQ NA TURSKI ZASHTO ???????????? *** MQSTOTO VI NE E TUK

513

чист българин

преди 12 години

Аз си имам жена туркиня от Бурса и си живеем екстра. Всяка вечер я любя и си имаме 4 деца - българчета. В къщи се говори само български. Тя е много щастлива с мен и не иска да чуе за Турция. Още когато се оженихме ми каза, че Турция е една изостанала страна, народа е манипулиран и живее под страх, истината е в модерна и свободна България, това е красиво райско място! Това са нейни думи и аз и вярвам!

512

националист

преди 12 години

България за българите и тези ,които я обичат !!Местан ефенди, къш към Анадоло.

511

Анонимен

преди 12 години

Kam 'tur4in'............Moite uvageniq kam teb i poziciqta ti,ako vsi4ki misleha taka-druga 6te6e da bade Balgariq.....

510

Местан Смешника

преди 12 години

В България живеят 5664624 чисти българи /84.8%/ и само 588318 българи, самоопределили се като етнически турци/8.8%/. През 1926 г. като турски етнос са били 10.0%, а 1934 г. - 9.7 %. Турския етнос намалява непрекъснато, алогично е да имат подобни права. Би трябвало да се радват, че ги търпим и уважаваме, че българската земя ги храни и ги прави европейци, тук имат доста по-големи възможности от дивия Анадол. Земята е златна, само трябва да я обичаме и да работим яко, само заедно ще просперираме!

509

ала бала

преди 12 години

Е, не господа фесове, много сте нагло- нахални.На майчиният език в Турция или в домовете си.Тук в България, официален е българския.В Турция живеят много българи, но официално говорят на турски.Така, че пътя към Анадало е отворен за вас.По конституция у нас българския език е официален.

508

дядо Колю

преди 12 години

Днес изборна агитация на турски, утре на турски да се говори като на един от официалните езици, а в други ден дуалистична държава.Толкова е просто та дрънка.

507

Анонимен

преди 12 години

mai niama interes da ti se tegli kyrshyma zasega.i plimpash li pliampash.

506

Борай

преди 12 години

След като искаш да влезеш във властта на една държава, трябва да проявиш уважение към нея и народа й и да говориш на нейния език.Но никой не те кара да се бориш за власт,тогава си говори на майчиния,няма лошо.

505

до емира

преди 12 години

Хе, моя пра-пра-дядо ми е оставил писмо, че 1396 год. хич не те е канил да му гостуваш в чифлика, камо ли да се плодиш тук! Що се не върнеш в Османския бейлик по живо, по здраво! Никой няма да те остави да безчинстваш тука!

504

gomor

преди 12 години

До емира 582Много си ***!1. В САЩ офицялният език е английския.2. По твоите писания излиза, че си на поне н а 134г. Я кандидатствай за книгата на Гинес със сигурност ще вземеш 2 награди за най стар жив човек и за тъпота.

503

Брайвик

преди 12 години

Дайте ми ги тия, дето се правят, че не знаят български! Само за 24 часа ще го научат перфектно и ще си пеят генната история до девето коляно! При бай Тошо и по граничната ивица не се чуваше турски, сега искат да врякат на маймунски навсякъде! Твърда забрана на ДПС! !! !!!

502

_Ястреб_

преди 12 години

Не виждам нищо лошо в това, кампаниите да се водят и на друг език, освен българския. В България живеят и хора, на които майчиният им език не е български. От друга страна, всеки гражданин на България е длъжен да владее официалния език на страната. Докато е разбираемо някои старци като мене да не говорят българския език достатъчно добре, или изобщо, то няма оправдание за по-младото поколение да не владеят езика на страната, в която са родени. Говорете хубави неща, без няма значение на кой език.

501

емир

преди 12 години

В САЩ няма официален език, това първо. Второ няма база за сравнение на Турците в българия с емигрантите в САЩ. Аз не съм емигрирал от никъде в България. Нормално е емигрантите в дадена страна да се опитват да се приобщят към страната- това са го избрали те. Аз обаче не съм избрал да живея в българия, бил съм тук и преди 1878г.

500

Анонимен

преди 12 години

Това са номера на сокола. Ако ГЕРБ не се съгласят ще настроят турците към себе си които те изкат да откъснат от ДПС и привлекат към ГЕРБ. А ако се съгласят ще настроят българите срещу себе си. И в двата случая сокола печели. А пък Местан да ме извинява ама хора дето не знаят български не трябва да имат право на българско гражданство. Не знам знаете ли че за да станеш гражданин на САЩ те изпитват дали знаеш английски (официалния език в страната) и дали знаещ добре американската история.

499

Пешо

преди 12 години

Кога ли ще ви светне лампата че такива партии трябва да се забранят!Кратуната е измислил нов цирк понеже са малко *** които ще гласуват за герб ще разлае дпс и атака за да гласуват *** за тях а той ще управлява в коалиция с тях

498

турчин

преди 12 години

Не ми пука за ДПС,БСП,ГЕРБ и др.да дават на хората работа това е. И наи вече след като имаме БГ.паспорти и ядем български хляб трябва да спазваме законите на България,пък аз каква вяра изпалнявам това няма значени , всеки има право да вярва в какво изка ,тези гледат само да саздавът напрежение мезду хората.

497

:)

преди 12 години

ami normalno e iskat si horata sas palno pravo :)..

496

Кокала

преди 12 години

ми добре де.... пробвайте да видим как ще стане и пак ша си ортуваме, па мое и да се потепаме, не като да не сме го правиле

495

Анонимен

преди 12 години

ДПС-то все изисква и когато им го отказваме сме изостанали и недемократични, а ние българите кога ще можем да поискаме нещо или само трябва да изпулняваме. Аз искам турците вън и демократично ли е да ми се откаже