209

Иво

преди 12 години

Не ви харесвам гърчоля, мързеливи сте и винаги сте се мислили за нещо повече от нас , задайте си въпроса обаче като спрат да ви наливат пари докъде ще стигнете?

208

до 235

преди 12 години

И в Пловдив, Бургас, Ямбол, Созопол, Несебър има такива, които се определят като гърци и говорят гръцки. В Созопол до 1967 е имало само гръцко училище..Много от тях са били потиснати и през възродителния процес са им сменяли имената (процеса не е само срещу турците).това значи ли че България няма право да владее тези земи?

207

богнострокулум

преди 12 години

Исторически измерения, България винаги е била по-добре от Гърция ( когато изобщо е имало Гърция де) Дори и до 60-те години на 20-ти век гърците са идвали да просят в пограничните ни райони. Това което се случва сега е просто миг в историята. Ситуацията с Гърция напомня на такава , в която някой селянин е заложил бащините ниви, теглил е кредита и в един момент са оказва с много пари и харчи с широка ръка. За някой случайно преминаващ през селото, навярно би изглеждал като местния богаташ...

206

смях в залата: Марк

преди 12 години

Сега вече започна да ми се избистря... комуникацията с теб куца и ще продължи да куца, докато не ти дари някой малко кръв, та да се поизчистиш малко от заразената с комунизъм и фашизим кръв във вените ти. Отгоре на всичко продължаваш с хаотичните си и неадекватни доводи които си ги скубал оттук-оттам.

205

до Марк

преди 12 години

Добре че ни разкри.. щом си го чел във Forbes значи е така! много си умен..

204

до 228

преди 12 години

Проблема с границите е решен чрез замяна на населението...Нямало е как да има нормална граница когато беломорска тракия е била населена с българи а северната и част с гърци..трябвало е стане размяна и това е станало. Отиди на места където е имало българска окупация и питай хората какво е било. Било е много по-тежко от там където е имало немска..

203

до 228

преди 12 години

След 1913 г. и размяната на населенията Гърция няма претенции към България и България към Гърция. Беломорска тракия е била населена през 1941г. основно с гръцки бежанци от мала азия на мястото на изгонените българи. Както и в България Пловдив, Бургас и Ямбол са населени с емигранти от беломорието на мястото на изгонените гърци. Никои не посреща българите като освободители..маи се бъркаш с македония...

202

смях в залата

преди 12 години

А бе хора?!?! Сега и за история от преди хиляда години да поговорим, ако сте приключили с 2-рата световна... Нещата са такива, каквито са. Не мразим турците, заради 5 века робство, не очаквам приятелите ми в Сърбия да ме намразят заради зверските кланета и балканските войни... Тук темата е за финансовата криза и фалит на Гърция, а не кой с кого е воювал... Вече прекалявате с глупостите си!

201

Me

преди 12 години

Да ве.. иска ви се за 10 г да станете като България.И 60 нема да ви стигнат.Там където се сгромолясахте, с навиците които имате.. 60 г минимум ще ви трабват да се върнете там където е Бългрария :)

200

IQ146

преди 12 години

Какво искат гърците? Може ли някой да отговори? Искат да не им спират парите! Но те нямат пари... Искат онези, които имат пари, ДА НЕ СПИРАТ да им дават пари! Кой ги научи гърците, че могат да искат такова нещо? И то това са хора с претенции... Луда работа, забраняват да им спират парите... Ами като не ви харесват условията, при които ви отпускат пари, обявявате фалит, напускате еврото, печатате си драхмите и да го духат кредиторите! Защо не смеят гърците да се оправят по този начин???

199

до 222

преди 12 години

Не говоря за преди малко повече от 100 години... и Византия не е Гърция...

198

смях в залата: Марк

преди 12 години

219Лошото е, че Тиквата ти боде очите и те лъже, че го може. ...а пък аз, на своя страна, не казвам, че го мога... а и това беше поредното елементарно разсъждение въвличащо ме в безсмислен спор.

197

Селянин

преди 12 години

До 222 говориш за Византия ?Ми те тогава българия трябва да си я поиска Рим? Явно и твоята история не е пълна?

196

Селянин

преди 12 години

До 220 Не го учи на история човека. Той и така не я е научил до сега няма и да я научи за бъдеще? Не се хаби? Просто убий простака с мълчание?

195

до 220 от грък

преди 12 години

по твоята логика и ние трябва да си искаме Пловдив, Бургас и Ямбол, което е смешно...дори и от турците Константинопол... през втората световна България е била окупатор заедно с немците и италианците. Българската армия е причинила не малко злини и военни престъпления в Гърция! Това че преди повече от 100г там е имало българи, тогава и ние трябва да искаме източна ромилия защото някога е имало там гърци.. През втората световна тези земи за които говори не са населени с българско население..

194

славянин

преди 12 години

Какъв е този Евросъюз, който го е страх от фалита на една Гърция, която дава само 2,5% от БВП-то му!? Явно е един колос на глинени крака щом толкова го е страх!

193

смях в залата

преди 12 години

на по смислен избор. За жалост нещата стоят по този начин.

192

смях в залата

преди 12 години

Тук става все по забавно, благодарение на човешката простота и простотия... Излишно е да се води дискусия сред неначетен контингент от хора, желаещи да се изявят с някоя върховна тъпотия и да се четкат, че хората им обръщат внимание. Лошото е, че показва прекалено висок процент на необразованост у хората и това би трябвало да ни натъжава и да обясни на по-умните хора защо "ГЕРБ" ни управлява. А още по-лошото е, че повечето интелигентни хора също са гласували за Боко тиквата, поради липса

191

до Селянин

преди 12 години

А България защо окупира Гърция през втората световна? да кажем после едно "да бе беше грешка.." Сърбия и Русия мисля че опростиха поради други причини..

190

Селянин

преди 12 години

до ???НЕ ВЕ ***, ДА ТЕ НАЕКА ГАЛЕНО "БАРАБАНЧИК" . НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ НА византийците СМЕТКАТА. ТОВА В МОМЕНТА ГО ПРАВЯТ ШВАБИТЕ АМА И НА ТЯХ ЩЕ ИМ ПИСНЕ И ЩИ ГИ ОСТАВЯТ.