59

Do 69

преди 12 години

Ей сега те хванах ;) БЕз да се обиждаш, но ти даваш ли си сметка колко е средното слънцегреене и продължителност на деня в България? Даваш ли си сметка, че за фотоволтаици в България сртава само покрай Ямболско и Свиленградско и че всичко останало е реално пране на пари.В България най добре би се развивал ВЕЦ, поради богатството на ВОДА (H20) да точно онази вода, която ще поскъпва постоянно и ще става вс епо ценен ресурс и сега и в бъдеще. Ние (бБългарите) трябва да строим язовири.

58

тихата_стъпка

преди 12 години

Дан, ще ти го обясня с елементарна логика като за първокласник; отиди до най- близката полянка и изкопай малка дупка, покрий тази малка дупка с голямо парче найлон, което ще застопориш с 4 камъка (така симулираш земната повърхност с находище под нея). Хвърли камък върху найлона точно над дупката (симулираш налягането върху земната повърхност) и гледай как камъка ще потъне повличайки найлона под собствената си тежест към дъното на дупката (движение на земните маси). Честита ти диплома.

57

до 69

преди 12 години

900 квадратни километра? Ти още малко и Ню Йорк ще я направиш по площ София.София е близо 500 квадратни километра.

56

До 51

преди 12 години

Ама някои сме и от тези, които преподават на ***, като теб, които си вземат дипломите и впоследствие парадират колко знаят ;) Всеки преподавател в МГУ ще потвърди, че добива посредством фракинг не само отравя почвата и подпочвените води заради вкарването под високо налягане "коктейл" от химикали за да може да се извлече газта, а и разрушават кухините и както по-надолу някой беше споменал се отваря една огромна кухина пълна с отрова.Баста ГЕРБ-ерастки ***, на които все някой им е виновен.

55

дан

преди 12 години

61 - калинки-малинки...това е първото правителство от мнооооого години, което върши някаква работа и мисли за народа си, но за да го проумееш трябва да не си ***

54

Прости сметки

преди 12 години

София е може би около 900км2 площ /30*30км/при застрояване 50% , арх.Диков може да каже по точно 450 км2 покриви , само 4,4% /20км2/ от тях ако се използват за фотоволтаици при днешните им възможности ще дадат 2800 Mwt пикова мощност , а като инвестция са около 10 млрд евро колкото Беляне но само с под 10% последващи разходи за подръжка , това е само София и то незначителен процент от покривите и , просто пример ви давам

53

Анонимен

преди 12 години

Само в България руските таварищи смъкват няколко кожи от гърба на народа с безобразни цени на природния газ - над 5 пъти по-високи от американските! Но нали е богат българина нека го доят!

52

Уточенение

преди 12 години

Так където се добива шистов газ чрез фракинг, земстресенията са се увеличили от 1.2 на година до 25 на година.Затова ви вика плевнелиев да окрепнявате панелките - защото ще друса.

51

дан

преди 12 години

56 - познаваш устройството???...ми на за това България е на това дередже, защото всякакви мухльовци мислят, че знаят всичко, защото си мислят, че познават някое устройство...тиха стъпке, нямаш представа освен устройството, от колко неща още трябва да разбираш, за да има някакъв шанс да си вещ в една наука

50

Дейвид Линч

преди 12 години

Създадох "Туин Пийкс" за да разберете вие човеците, че където има омраза, завист и СТРАХ там има и БОБ!

49

Анонимен

преди 12 години

Каква хубава поръчкова статийка целяща да плаши народа за добива на газ.

48

20 -> 53

преди 12 години

има основание в това, което казваш! Аз самия не знам доколко е нестабилна тази "кухина без подпори", все пак джобовете са масивни, докато при шистовия газ тези структури са разпръснати в известна степен, не непрекъснати. Наистина, геолог би бил компетентен да каже дали наистина е така...

47

Смях

преди 12 години

До 51 данКалинките са на почит единствено във вашата партия ГРОБ !!! А предполагам че БОКО е със поне три магистратури.... Той нали от всичко разбира и управлчва държавата като НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА :))))))

46

sladak

преди 12 години

Нищо ново под слънцето.За тези последици ни учат още 2-ри курс в университета.Тектонската активност и в България ще се повиши,ако започне добиване на шистов газ!

45

Анонимен

преди 12 години

NORMALNO

44

до 46

преди 12 години

Денис Родман къде го казва това? В шоути на Трифонов ли?

43

тихата_стъпка

преди 12 години

до 51 Дан, не ти трябва диплома за да познаваш устройството на земята, това са елементарни познания които се учат в основното.

42

минаващ

преди 12 години

Никакъв шистов газ - и точка по въпроса.

41

до 20

преди 12 години

Напротив, при него е още по-кофти, защото в първия случай имаш джобове,които малко или повече са устойчива структура, а при шистите разбиваш структура подобна на гъба и после там остава изкуствено формирана кухина без подпори....

40

дан

преди 12 години

ooooo, умньовците пак леят мнения...ми вие много знаете бе, от къде си купихте дипломите...хахаха