13

Аз

преди 12 години

Толкова "добрият" принцип "парите следват ученика" доведе дотам, че се правят цели паралелки с агресивни ***, събирани от път и над път, които ежечасно застрашават живота и на учителите си (в часа), и на другите деца в училището (през междучасието). И това се търпи заради парите! Да дойде Игнатов и да изкара един час по история в такъв клас, пък после ще си говорим! Че и да ги научи на нещо за древния Египет, стига да не бъде улучен от летяща саксия, докато говори.

12

Седянко

преди 12 години

Ще го изтърпим още малко. ***!

11

Равни, по-равни

преди 12 години

Дянков е прав! Родителите на децата от частните училища доброволно заплащат по 7-8 хил.лева годишно, така че за тях не е проблем да ги финансират. Учителите там получават достатъчно добри заплати, в сравнение с останалите си колеги. А държавните училища често са в плачевно състояние, директорите им се чудят откъде да намерят средства за ремонти и за модернизиране на материалната база. Там да се вложат средства за да има наистина равнопоставеност. А българските училища в чужбина не са частни.

10

valq

преди 12 години

Palna glupost e 4astnite u4ili6ta da badat finansirani ot darjavata !

9

777

преди 12 години

ОБРАЗОВАНИЕТО ОТ 22Г. Е ,КАТО ПОГОВОРКАТА ,,МНОГО БАБИ ХИЛАВО ДЕТЕ,,.PEЗУЛТАТА Е КАТАСТРОФА!НО СЛЕД ,КАТО ПРИРАВНИХА ДЕЦАТА НИ, СЪС КАСИЧКА СЪС ПАРИ ЩЕ Е ТАКА!

8

Анонимен

преди 12 години

Задавам си въпрос защо на Запад и в САЩ търсят лекари от чужбина? Дали е само заради по-доброто здравеопазване или високите такси за обучение при тях ? Но най-вече пресметливите западняци са преценили,че им излиза да взимат готови продукти, хем могат да си избират най-доброто. Не са инвестирали и половин цент в тяхното отглеждане и образование.Затова който иска да работи в чужбина, да си плаща образованието на българските данъкоплатци, които са потрошили сума ти пари .

7

Анонимен

преди 12 години

Игнатом съвсем полудя! То не беше Азис и "модерни" автори дето и той не ги е чел. Не беше безплатен транспорт за циганчетата. Не беше какви ли не измишльотини... Образованието ни е в КОЛАПС , а той пари иска за да налива в ЧАСТНИЦИ О.оБоко вместо да му скръцне със зъби ,та поне малко уважение да заслужи ,той го и подкрепя.... Леле мали ,каква наглост!

6

Анонимен

преди 12 години

В случая е прав! Частното затова е частно- защото не се финансира от държавата. Има достатъчно държавни учелища- стига да искат да учат!

5

НЕ

преди 12 години

Не на подпомагането на частните училища! Не стига че направихте от децата ни стока и училищата приемат колкото могат повече без да имат база. Учат на две смени и нямат салони за физическо. Не се прилага правилника за да не изгубят деца.Сега ще наливат пари в училища където ще учат богоизбрани, защото започне ли да плаща там държавата ,то те НЯМА да са повече частни! Там класовете са до 10 деца и ги карат с бусче... Неща пак кражби се очертават...

4

Shark

преди 12 години

Тоя *** можел и правилно да мисли. Разбира се че не е редно да се дават бюджетни средства за частни училища. Те събират достатъчно високи такси. И нормално Игнатов да настоява за това, та нали идва от измисления НБУ. То по тазци логика да се дадат бюджетни средства и на частните фирми. Ами да, частните учебни заведения са си тип частни фирми, това си е частен бизнес, да се оправят на пазара.

3

хидко

преди 12 години

разбира се,че не е логично да се дават пари на частното образование в момента. трябва да се оптимизира държавното. по-лесно е обаче да се направи другото и да се развява байряка,че видите ли, осигурили сме равни възможности пред всички деца. това е тъпо!

2

Калин

преди 12 години

Я да видим кои кръгове и около кого щяха да се облагодетелстват!Сергей мисли за чиновниците си, за екипа си :) Тези смешници като започнат да правят Образование тогава да искат !!

1

Анонимен

преди 12 години

Между частно и държавно има голяма разлика ..