14

Анонимен

преди 12 години

За германците не знам ама тук кво се яде и за луди пари не е истина. Най-важните позиции отговарящи за здравето на нацията, като кисело мляко, сирене, месо и месни продукти нямат нищо общо с тези които се продаваха навремето. Действително хубавото отива за износ щото българина не може да си го купи. 20 и кусур години са достатъчни да отбележим огромен ръст от ракови заболявания. Това е само малка част от геноцида на народа.

13

123

преди 12 години

Ее тия Германци НИЩО НЕ ЗНАЯТ! Ние тук ядем изключително качествени и в пъти по-скъпи продукти от тях. колко сме развити! А .. забравих да кажа, че ние в България харчим има-няма 75% от парите си за храна ...

12

Hristov1984

преди 12 години

Не разбирам оплакванията им, поне залагат месни изрезки в шунката си. При нас добре забъркана, оцветена и овкусена смес, след преминаването си под пресата, може да мине за шунка. А и там поне имат избор от имитации до истинска храна. При нас цената зависи от уменията на родните химици. За стандарта на живот няма да отварям дума.

11

Анонимен

преди 12 години

Време е и ние да заживеем като немците глидайте да не надхвърляте 10 %.

10

Анонимен

преди 12 години

nai smotanata darjava e balgaria sas smotanite ypravnici s malodyshno naselenie.

9

Анонимен

преди 12 години

Често ходя до Германия и мислех ,че купувам на децата си истински кренвирши. Определено имат по -добри химици от нашите.

8

Анонимен

преди 12 години

А пък ние ядем същите *** като тях само, че в пъти по-скъпи

7

Анонимен

преди 12 години

Евтиното излиза скъпо, затова в момента имаме бум на ракови заболявания, диабет, сърдечни проблеми, а като цяло в световен план света затлъстява и се обездвижва.

6

Анонимен

преди 12 години

10% от колко хиляди евро месечно в семейство ?

5

Анонимен

преди 12 години

Но не винаги германците са яли ***. През 70-те и 80-те помня боквурста в картонена чинийка с хлебче и горчица за 80 пфенинга ( 20-25 стотинки) в ГДР. Сега го няма този вкус и качество. Това е цената на присъединяването и цената на "пазарната икономика".

4

kol

преди 12 години

А в БГ ,kulturata na hranene e na nivo srednovekovie-prichinite sa mnogo.Eto tova ni dokaraha golemite investitori v BG,Bila,Лидъл,Metro i t.n. ......bukluzi v lyskavi opakovki.Ot godina na godina stava po zle,posledniq pyt kato se pribrah v rodinata imah problemi s vkusa na mnogo i to tradicionni produkti.To dori i hlqba veche ne e hlqb,a kiselo mlqko s ryka na syrzeto i mnogo tyga moga da tvyrdq che v chujbina moje da se nameri po-dobro takova otkolkoto v BG,a bqhme izvestni s kiseloto mlqko

3

ЗОРО

преди 12 години

"Колко струва добрата храна?" Точно така,ние харчим около 10% за ДОБРА ХРАНА,а останалите за ***!!!

2

^beBuTo

преди 12 години

Браво! Много добра статия. Живях 5 години в Германия и наистина се учудвах как има неща, които са толкова евтини. В самото начало мислих, че просто има промоция, но те са си трайно евтини. Голяма част от германците наистина не отбират, но пък си има и доста скъпи магазини, където нещата вече са си наистина скъпи, 100 грама шунка - 10 евро и т.н. Основният проблем, както се опитват да ни загатнат в статията, е че цените на подобните стоки там са същите като тук, с тази разлика, че ние взимаме 10

1

Ghost

преди 12 години

А в БГ се харчат над 50% за храна то си е оцеляване направо !!!