97

Топлото до 83

преди 12 години

Виж какво, не искам да се топля без пари и не ме изкарвай комунист ,просто искам яснота какво плащам, както е тока, водата и т.н.И за разлика от теб не искам да се примирявам че били крадяли ама МАЛКО САМО 10% е от мен 10 от теб 10 и къде отидоха нещата.Така че такива *** като теб дето веднага започват да ми говорят за СИВ и др. простотии сте ми ясни . И последно, хората в Европа ти казват че дължиш пари за нещо отчетено със ЗАКОНЕН ИЗМЕРВАТЕЛЕН УРЕД каквито така наречените топломери не са.

96

безплатен обяд няма!

преди 12 години

Другари,като дойде лятото със сигурност ще забравите проблемите с отопление парно и незнам кво си!Но ако отоплението е твърдо гориво то точно през лятото започва усилена подготовка за зимата.Така че незнам тия който са на централно отоплени за какво реват като вдовица за ***!Да минат на твърдо гориво тогава да ги видят колко струва отоплението!?

95

Реалист

преди 12 години

Голямият проблем са междусъседските кражби и донякъде формирането на сметките на базата на потреблението от предишната година. Това, че имало загуби при пренасянето на топлото, че се крадяло вътре в самата Топлофикация и т.н., това по никакъв начин не ни засяга, защото това само намалява печалбата на Топлофикация, но не влияе на цените. От кражбите ни засяга само съседа, който ни краде.

94

Анонимен

преди 12 години

Доживяхме и това да видим. само си губим времето и живота в тая безперспективна държава наречена България

93

анонимен

преди 12 години

реалист,я не ми пиши глупости. И моите топломери отчитат 0, винаги съм готов , който иска да ми направи проверка , отплявам се с климатик , но за тези 5 год. ДЪЛЖА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ над 2500 лв!!! Ползваш, не ползваш-плащаш. Това е ангария, бе приятелИ никой не ги назначава. Ние си ги избираме. И всичко това -цели 22 год????

92

Анонимен

преди 12 години

КАКВО РЕВЕ ТОЯ ГЕРБЕР? НАЛИ ЗА ТОВА СЕ БОРЯТ В ПАРЛАМЕНТА? ДА СЕ КРАДЕ ОТ ХОРАТА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПО РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ. А НЕГОВАТА СМЕТКА И БЕЗ ТОВА ЩЕ Я ПЛАТИ ДЪРЖАВАТА ТАКА ЧЕ..

91

До 101

преди 12 години

Точно това измерват уредите: на входа и изхода. Но има едно малко уточнение, на входа влиза 50 градува, но ти я смятат все едно е 90. Това е проблема.

90

Анонимен

преди 12 години

А нещо за любимия ви Станишев?

89

Реалист

преди 12 години

Много им се иска на някои да ползват парното и да не плащат. Имало кражби - има в главите на тези дето не са си пили хапчетата и между съседите. Топлофикация измерва в абонатната какво е потребила сградата. Слага съответните цени определени от ДКВЕР и се получава сумата, която сградата трябва да плати и трдуно може да ме убедите, че това не е реално. След това се намесва избрания от потребителите на парно топлинен счетоводител и по избраният от потребителите начин разпределя сумата.

88

САМО В Бг

преди 12 години

А народа още ...спи!Мечките спят само зимата ,а Бг ---22г .,нормално ,още 22г!

87

нервна

преди 12 години

Каквото и да сменят- докато инсталацията е вертикална-все тая.Единствено решение-хоризонтална разводка.Една топлоносеща тръба,изолирана - самостоятелен вход с контролен уред за всеки апартамент.Вътре-всеки да си прави инсталацията както си иска.Верно,малко първоначална инвестиция,ама то със всичко е така.Газово котле,климатик,парно котле-без пари не става.Но от тук нататъка се плаща само това,което влиза в твоя апартамент.

86

96

преди 12 години

Приятел айде преди да пишеш глупости вземи се малко замисли пък после. Става ли? И аз се отоплявам с климатици. Да реално сметката ми за ток падна в пъти, но .... инвестицията ми в климатици е 10 бона. Средният живот на един климатик е около 10 г. Като добавиш разходите за подръжка и профилактика (щото ако ги икономисаш особено след 3 г. може и да не се грееш) като добавиш и цената на вложението и теглиш калема накрая ще видиш, че си платил пак толкова, колкото и другите.

85

КОГА

преди 12 години

Кога ,...*** ,и политик са давали нещо ,само вземат,лъжат,крадът,-----далаверата пради всичко !

84

Анонимен

преди 12 години

97 - Ники,би ли пояснил за какво викаш Браво, след като уредите на Топлофикация в абонатната точно това измерват - разликата между температурата на влизащата и излизащата в инсталацията вода?

83

една българка

преди 12 години

На тоя му боцни едно мушкато зад ухото и един кавал в пояса и го пусни да пасе говедата на селНяма да има нужда от парно!

82

Бг

преди 12 години

Явно ,много народ трябва да си ходи на село ......след като не са за този СТАНДАРТ !ИСКАМЕ ДА СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ ,А ОЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ----ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ?

81

Анонимен

преди 12 години

"ПИСМО ДО ЛЕВСКИ"Спи, Дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти... От там не виждашсъдбата на достойния ни род.Не виждаш майките,които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобове празни,в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи...Край просяка минава БееМВе.На "пътя към Европа" се продаватв ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват.Стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай!Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочакамечтите си, разпънати на кръст.

80

Ники

преди 12 години

Гледах интервюто по БНТ тази сутрин и мога да кажа браво на този депутат, защото е крайно време да се спрат безчинствата на топлофикация и най-вече на топлинните счетоводители. Един от зрителите предложи много добра идея - да се сложат топломери и на изхода на абонатната станция, така че да може да се отчита и върнатата топлина към топлофикация - по този начин ще се плаща разликата между приетата и върнатата топлина, т.е. реалната потребена енергия и ще плащаме по-малко.

79

Милко Калайджиев

преди 12 години

''Я елате пиленца при батко....."!?Българи ,добре дошли в капиталистическият ''БРАНШ"!

78

80

преди 12 години

Абе приятел ти що си мислиш, че ако се откажеш от Топлофикацията ще се грееш за без пари :))). Айде да те светна пък ти си прави изводите. Имам апартамент с парно и такъв без парно - в който и от двата да карам зимата е все тая и сметките за студените месеци са ми в порядъка на посочената по-горе. А ако не ти е извество у енергетиката цените от време оно се определят не на пазарен принцип, а на принципа на алтернативност и целта на заниманието не е на теб да ти е евтино, ами каквото и да правиш разходите ти за отопление да са ти общо-взето еднакви. И това не е само на територията БГ, а на всякъде. А какъв процент от доходите ще ти изземват по тоя начин си е държавна политика - у Щатите е евтино, а тук е скъпо. Това е положението.