224

KOKO

преди 12 години

Защо сте заличили френския трикольор в горния ъгъл на снимката.Сарко и французите дори не споменават че е българин.четете в фейсбуку и погледнете изинската снимка.Той е умрел за свободата и сигурността на Франция пишат французите,и са прави защото не е бил с българите в Афганистан а с французите

223

хмм!

преди 12 години

какво търсил в Афганистан господин французин?

222

Анонимен

преди 12 години

Албанците са се довлекли заедно с турците на Балканския полуостров, били са им момчета за всичко, най-вече за мокри поръчки срещу невъоръжено население. Поради страх от отмъщение са се настанили из чукарите, близо до които някога са живели трако-илирите. Та, понеже живеят близо до земите им, сега подчовеците-албанци имат претенции да са им кръвни наследници. Ама ДНК не лъже - албанците са от Кавказките планини, роднина са на грузинците.

221

Анонимен

преди 12 години

273, те в онова село са омешани, не се знае кой е турчин, кой - ***.

220

Анонимен

преди 12 години

277, по тази дефиниция талибаните са наемници, а загиналият - легитимен комбатант.

219

Анонимен

преди 12 години

Моля подчовеците-албанци да не се намесват. Когато асове се ритат, магаретата да стоят настрана!

218

Анонимен

преди 12 години

277, значи по тази дефиниция, загиналият НЕ Е бил наемник.

217

Анонимен

преди 12 години

Разликата е, че ги праща държавата, а тоя юнак си е отишъл доброволно за пари.-------------------- Ти човече, не можеш да разсъждаваш. Запиши си го и несе опитвай, защото само се излагаш.

216

google

преди 12 години

В Допълнителен протокол към Женевските конвенции от 12 август 1949 г. относно защитата на жертвите на международни въоръжени конфликти (Протокол 1), Член 47, т. 2 [1], се определя:Член 47 - Наемници 2. Наемник е всяко лице, което: а) e специално наето на място или в чужбина, за да се сражава във въоръжен конфликт; б) фактически взема пряко участие във военните действия; в) взема участие във военните действия, ръководейки се предимно от желанието за лична облага и в действителност е получило обещание от или от името на участваща в конфликта страна да получи материално възнаграждение, значително надвишаващо онова, което е обещано или се изплаща на комбатанти с подобен чин и функции от въоръжените сили на тази страна; г) не е нито гражданин на участваща в конфликта страна, нито живее на територия, контролирана от участваща в конфликта страна; д) не е от състава на въоръжените сили на участваща в конфликта страна и е) не е било изпратено от държава, която не участва в конфликта, за изпълнение на официална служба като член на нейните въоръжени сили.

215

Анонимен

преди 12 години

И защо тогава руснаците не са гонили немците само до границата си, а са отишли в Берлин?

214

Анонимен

преди 12 години

Този човек може и да е вярвал в каузата си, аз например бих отишъл в Афганистан не само за пари, а защото ми харесва западният модел и не искам да ми наложат някаква азиатщина.

213

до 270

преди 12 години

Разликата е, че ги праща държавата, а тоя юнак си е отишъл доброволно за пари.

212

Анонимен

преди 12 години

Като гледам приятелите му, може даже да не е турчин, а ***.

211

haymana

преди 12 години

Почивай в мир приятелю.За всеки влак си има пътник а за тая работа се иска ЦЪРЦЕ която да е като казан на кораб.Което не е за всеки йунак

210

Анонимен

преди 12 години

При избухването на Първата балканска война, ХИЛЯДИ български емигранти се записват доброволци и заминават на фронта за да дадат живота си в името на родината си, в името на мечтата на целия българси народ по онова време за национално обединение, ето тези хора са били достойни за уважение българи, ето тези хора трябва да оплакваме, защото те са дали живота си за нас, за всички българи! Този човек не заслужава да бъде оплакван от нас, защото той се е продал за пари, за да защитава чужда кауза!

209

до 268

преди 12 години

Аз ти говоря за обикновени сержанти, а не само за команден състав, въпреки, че каква е разликата дали си с чист пагон или с болтове - щом получаваш пари си наемник. И освен това държавата сключва международни договори и армията може да се праща и навън, както са направили при интервенцията в Чехословакия през 1968г.

208

Анонимен

преди 12 години

Да си наемник е съвсем легална професия и не противоречи на никой международен закон. За разлика от това, да си партизанин и да нападаш хората в гръб се нарича подлост и за това бесят по цял свят. Този *** е влязъл в лагера им с измама и вероломство и е застрелял нищо неподозиращи хора.

207

до 260

преди 12 години

Командния състав на всяка армия е платен, но не значи, че са наемници. Наемник е човек, който срещу пари отива да се бие за чужди интереси, тоест не е пратен от собствената му държава.

206

един българин

преди 12 години

Една човешка душа е напуснала този свят. Почивай в мир приятелю!

205

Темерут

преди 12 години

Пишете глупости! България съществува от повече от 1300 години, като държава, вярно е, че когато сме дошли тук, сме я отвоювали тази територия, от Византия, но с цената на много битки, и кръв сме заставили ромеите да ни признаят, тази територия, и държавата България! През зъби, но са ни я признали! И, сме длъжни да браним земята си, тя е напоена от кръвта на дедите ни! Аз не съм чувал да сме обявявали война на Афганистан, ето защо сержант Симеонов не е отстоявал правата на родината си!