33

суха паста Балкан

преди 12 години

а сега де кой на кого смуче кръвчицата ?

32

Йово

преди 12 години

На сръбско-македонски език, защото Влад е Сърбо-Македонец. Както Обама, Путин, Мао. Може би забравям някой.

31

До 27

преди 12 години

Всъщност си прав - сърбите са македонци => и дракула е македонец :D

30

123456

преди 12 години

Сръбските твърдения са подобни на македанските глупости и не заслужават коментар. Все пак и румънските са малко странни. Да не забравяме, че държавата Румъния по това време не съществува. Кратка справка показва, че Румъния като даржава /независима/ е провъзгласена на 24 декември 1861г. Т.е. когато Влад Цепеш е живял и управлявал такова животно като румънец не е съществувало. Той е бил владетел на Влашко.

29

Анонимен

преди 12 години

Не, нее, вижте ся, той Владо Цепешки е македонец...

28

мили братя,

преди 12 години

не се карайте! и Влад, и брат му Рад по майчина и бащина болярска и воеводска линия са си българчета :) и надгробният му камък е на старобългарски, щото това си е официалният и църковен език в Молдова и Влахия до 16 век

27

Анонимен

преди 12 години

Az pyk biah pochti siguren che e makedonec :/

26

допълнение

преди 12 години

А и да не забравяме, че преди да се намърдат албанците в днешно Косово, в преброяването на тези земи 50 % от населението се самоопределяло за българи (не за македонци). Другите са бушняци, гърци, сърби, турци, евреи, ***.

25

Анонимен

преди 12 години

Кога пък южните румънци (влахи) станаха сърби, след като генетично те са идентични с мизициите (траки), докато сърбите са чисти славяни. До 193 и незнам коя година там се е говорил влашкият диалект (български диалект) и след това нарочно е сменен с изкуствения романизиран румънски език. Цялата ми рода до 9 коляно са власи, преминали след освобождението Дунава при Свищов и никой от тях не твърди, че е сърбин или румънец.

24

Трайчо

преди 12 години

Аз пък разбрах, че бил македонец, трети братовчед на Птоломей Велики и роднина на цар Александър-Македонски естествено.

23

abe

преди 12 години

абе какво беше това македоннеюц

22

Сите сме срби.

преди 12 години

То и св. св. Кирил и Методий са сърби, даже македонци! Всички са сърби! И Барак Обама!

21

до 17

преди 12 години

Țepeș - чете се Цепеш... като не знаеш - провери малко... по твоя логика трябва да е ТЕПЕС... Ț = Ц ș = ш на Румънски език...

20

Анонимен

преди 12 години

махнете го тоя влад бе той е извънземен но Сърбите са определено са красива и интелегентна нация като нас .а за Румънците определено са грозни като вампира това е реалното.сърбите много мизерии са ни правили и предателства но дано са се осъзнали .румъните най много крадат мартеницата коя тие нямат история не сърбия и България.

19

Ташунко

преди 12 години

Дедо Дракула е бил комунист. Той е пил турска кръв , а неговите внуци *** българската...Еволщция.

18

до 17

преди 12 години

Vlad Tepes (spelled Tepes, pronounced tse-pesh)

17

Helzo

преди 12 години

Влад ТЕПЕШ ( оправете си редакцията, ***) е една от най - смелите и вдъхновяващи личности. Освен 10 000 турци, той е събирал хора буквално от дупки в калта, където са се крили и под негово командване, те са ставали свирепи бойци. Бил е много жесток, но само към турците, които са му отнели всичко, още като малък. Дори да е бил нещо като вампир ( твърденията идват от това че в битка, той повалял поне около 60 - 70 от враговете само с меча си) той се е бил за родината и честта си. СЛАВА МУ!

16

gogo

преди 12 години

Аз пък съм чел че Цепеш е влах,около Дунава е била държавата му,тва за Трансилвания са си измислици от романа на оня британски писател .Но реално погледнато Владислав Цепеш си е чистокръвен МАКЕДОНЕЦ ,мхм ,ех макетата имат още един повод за радост . :D:D:D

15

Анонимен

преди 12 години

От кога сърбите имат азбука?

14

тодор александров

преди 12 години

българите са потомци на МАКЕДОНЦИТЕ!ВЕЛИК Е БОГ МАКЕДОН!