250

Анонимен

преди 12 години

мили мои сънародници,все по често обвинявате малцинствата в Бг за натрупаните проблеми.къде какво лошо се случи все другите етноси са ви виновни.Та искам да ви попитам...Вие безгрешни ли сте?*** или турците докараха Бг до тази разруха?*** ли са виновни че лекарите са некадърници,турците ли са виновни че управниците ни крадът и с гъзовете си?Напротив,90% от извършителите на тези престъпления са българи.Да спасим Бг. от българите.Превърнахте Бг от райска градина в *** *** такива.

249

читател

преди 12 години

Над 90% от издадените дипломи са без професионлно покритие. Частните университети създадоха условия за печалбарски образование, на принципа : такси - дипломи.Държавните охотно ги последваха.Последствията ще продължат десетилетия.Изцяло за наша сметка, ние сами сме си избрали това образование, въпросните дипломи са при нас и нашите деца.Умните и работните учат в ЧУЖБИНА. И остават там.

248

До 244

преди 12 години

На приказки всичко е лесно.Особено ако нямаш деца на които предтои да раждат!Не съм споменала "мафия".Казах ,че просто това са "докторите" с купени дипломи.Само ,че дипломата не лекува.А говоря за цялото съсловие защото имам тъжен опит с други лекари, не гинеколози.Не държа да съм при професор, но ми казват ,че съм "комплициран случай"и трябва да платя на провесора за преглед.След което професора избухва-"как така ще ви пращат при мен когато всички са длъжни да могат да правят тази операция"

247

Има и добри лекари

преди 12 години

Някой обърна ли внимание, че рязането на пръсти и уши на заложниците на "Наглите", са извършвани от професионален хирург. Повтарям хирург. Ето за какво става въпрос и предполагам, че това "дипломирано медицинско лице" е получило стотици хиляди левове за тези "интервенции". Съветвам майките и жертвите на лекарски грешки, които имат пари да търсят независими експерти от чужбина, защото тук се подправят епикризи, пускат се по различни клинични пътеки, правят аутопсии без разрешение на родители (четох скоро във форум от пострадала майка) и изобщо доказателствата, с които в бяла държава можеш да осъдиш лекар тук се фалшифицират от болница, лекари и персонал. Крайно време е да има ефективни присъди, виждам лекари с джипове за стотици хиляди левове, откъде са тези пари след като постоянно плачат, че са ниско платени? Също така трябва да имат медицинско досие, в които да са описани смъртните случаи на всеки лекар. Не е нормална за година или две лекар да има пет - шест починали пациента и колегите му да го прикриват, защото кадърните лекари за жалост с мълчанието си стават съучастници на некадърния им колега. Крайно време е да се премахне колективната вина, която е просто оправдание за скриване на виновника, а всеки лекар персонално да носи отговорност, включително и с материална отговорност съответстваща на финансовия му статус. Ще се очудите какви имущества притежават някои от "бедните български лекари".

246

ива83

преди 12 години

Нали не мислите, че преди случая с Деяна, не са умирали родилки?! Просто сега медиите следят болниците под лупа и оповестяват всеки един случай. И след моето секцио, бях на път да ми се образува тромб и следователно белодробна емболия, но вече си бях в къщи и не виждам какво лекарите биха могли да направят в такъв случай. Не ги защитвам изобщо, но да обобщаваме всичко и всички е глупаво. Моля се, да няма смъртни случаи на родилки и деца, въобще!

245

галактика

преди 12 години

Ох, пак ли бееее ?! Вече започвам да вярвам в световната здравна конспирация.... Още малко и ще стигна до отричане на лекарите /простете ми/.

244

Анонимен

преди 12 години

Аз също родих второто си дете на 31 години , в същата болница, но слава богу преди 25 години. И никога няма да забравя как акушерките ме похвалиха, че съм се справила чудесно. И тази жена е родила второ дете, ако има аномалии, те биха се проявили още при първото раждане. Може да е имала заболяване, но при всички случаи тези упойки едва ли са полезни за жените.

243

Анонимен

преди 12 години

Какъвто е Министъра на здравеунищожението/гинеколог/,такова е и здравеопазването!

242

Shark

преди 12 години

Какво става бе! Няма ли да има осъдени лекари???

241

Възмутен

преди 12 години

"Докторът ми каза - случва се"------Да докторе, случва се, но не на жена ти, сестра ти, дъщеря ти.... Жалка работа, жалка здравна система, жалко за детенцето останало без майка! И виновни няма да има отново!

240

До 235

преди 12 години

Ами българката учи и се реализира за разлика от неграмотната ***, която само това може да ражда и да краде.Ааа и да взима помощи за тези деца от държавата.А държавата това сме ние, както ти така и аз издържаме тези *** и чаветата им!

239

Анонимен

преди 12 години

Абе я да осъдят някой доктор да търка нара, да го е*т на почивки в пандиза, да видим дали няма драстично да намалеят такива инциденти!

238

mnogo jalko

преди 12 години

V osnovata na vsichko stoi zakona. V balgarskite bolnici ne se praviat neobhodimite predvaritelni izsledvania, koito mogat da predotvratiat sla uchast. Prosto sa strashno mizerni, lipsva aparatura, lipsva rabotesht personal, lipsva savest a viarata v Bog e unishtojena.mnogo jalko 21 vek vseki den v bolnici da umirat rodilki

237

До 236/237

преди 12 години

Тук не сме да си мерим децата, а приказките. Много е лесно да зачеркнеш едно цяло съсловие и да говориш за мафия и не знам си какво. Това, че в няколко столични клиники дерат кожи е факт. Но за това са си виновни самите пациенти, защото всеки у нас иска при професор да се лекува. И професорът между кинтите, дето ги цоцка от фирмите, вижда още една възможност за цоцкане. Но от другата страна са едни мохикани които са избрали да лекуват, а не да печелят, а ние омаскаряваме и тях. Not fair!

236

някой

преди 12 години

"The mortality rate for both Caesarian sections and vaginal birth, in the Western world, continues to drop steadily. In 2000, the mortality rate for Caesareans in the United States were 20 per 1,000,000."Превод: "Смъртността както за цезарови сечения така и за вагинални раждания в Западния свят продължава да спада стабилно. През 2000 г., смъртността при цезарови сечения в Съединените Щати е била 20 на 1000000 (ЕДИН МИЛИОН!!!).Цитат от Уикипедия.Въпрос: Къде сме ние?

235

Анонимен

преди 12 години

Кой да ги съди докторята?! То първо съд в България НЯМА! Второ колегите на убийците докторя им бършат осраните ***, прави се една комисийка, която уж трябва да разследва, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО накрая се излиза със становище, че няма пропуски и лекарчето е действало напълно безукорно и професионално. На всичко от горе докторята реват, че много ги биели и искали специалнен статут, като на прокурори и съдии, ми те утре ще си поискат и имунитет и 13-та и 14-та заплата бе, даеба тяхната ***!!!!

234

Мими

преди 12 години

до 233Освен че човекът работи в строителството, жена му също лекарка, гледа стари хора, също като нашите ратайкини в Гърция.Няма какво да чета книжки. Гледам реалността на хората около мен!

233

Анонимен

преди 12 години

Такива "грешки" ще продължават да се случват.Образованието си повечето от тях вземат с преписване.Преди време гледах скита камера на изпит в мед.учерно заведение.Изпитният въпрос беше :инфаркт.Кандидат медикът пишеше със слушалка на ухото.Трябва да има смъртно наказание за некадърни лекари.Така преписвачите сами ще спрат да упражняват тази професия.

232

до 234

преди 12 години

Ти пък сега, купени дипломи....подаряват им ги, не си ги купуват...

231

Анонимен

преди 12 години

Абе някой питал ли се е защо няма инциденти като раждат ***????? Щото а е умряла ***, а доктора са го линчували ***!