112

НСС

преди 12 години

Всеки решава къде ще живее. Аз имам една мечта. Всички мрънчовци, да се дигнат в чужбина, да спадне драстично производството и услугите на каквото и да било. Да няма пари за държавните институции, за заплати на администрацията. Да няма пари за 'Градски транспорт'. Всички селяни да псуват София и да се върнат по родните места. И..... тогава рай! Няма да има задръствания, ще си бръмча с количката спокойно. Нека бензина стане 5лв, съвсем няма да има движение, кеф ти с колело, кеф ти с ролери..

111

Анонимен

преди 12 години

Не бъдете такива песимисти, хора.Не е само при вас.Аз живея в Германия и преди няколко дни си смених жилището. В новото се оказа, че има сериозни водопроводни проблеми - и то такива, които се отстраняват бързо и лесно.Навъртях за три дни сума ти телефони да дойдат и да си оправят кашата, за да мога да извикам друга фирма, която да ми монтира кухнята и т.н.Ама то еди-кой си бил излязъл, не можел никой да се ангажира със срокове и т.н. Като на палатка сме.Нерви, нерви...Не е само при вас така.

110

До Азъ

преди 12 години

Тази статия явно не всеки я разбира!Нейният смисъл е много по-дълбок .Не се решава с бойлер.От такива аналитици като Вас сме на този хал!

109

ля ля

преди 12 години

скъпа Раличке какво означава циници(в твойта прекрасна статиика); а чоглаво?можеш също така да се застреляш! и май май не си от софия? не може така да се дразниш на нещо което си е така още преди да се родиш!!! *** е също че ти както всички медии се опитваш да добиеш гластност на твоето мнение и сътба! манипулация! красотата е в много по различни неща! всеки сам си избира пътя дали да си взееме колелото или да отиде пеша или в твоя любим автобус! лошото е че си влязла в системата....

108

Азъ

преди 12 години

Статията отразява липсата на аналитично мислене у вайкащите се българи.Прблема с бойлера се решава за 1 час-отиваш в магазина-купуваш,договаряш часа на доставка.Там ще ти кажат и кой може да го монтира.Обаче да се въртиш като пумпал е по-лесно!

107

111

преди 12 години

111, зависи и КЪДЕ си живял :) В нормалните държави има разделение на кварталите, в БГ всичко е коптор. Ако живееш при арабите и *** в гетата, България ще ти се стори рай. Но ако си живееш в добър квартал в бяла страна няма да стъпиш в България. И ще ти МИРИШЕ, ако се върнеш. Много е просто - с хубавото се свиква лесно !

106

Васо

преди 12 години

Потънали в *** до гуша. Последните врътки около Лукойла го доказват.

105

Кирчо

преди 12 години

дааа,не е лесно да си ***.айде,че ми стана чоглаво..

104

op

преди 12 години

Ми избягай в Обединеното Кралство, например! Тук е хубаво, има пари, има стандарт, има някакво отношение на местните, има невероятно отношение на институциите, не разсъждаваш какво за ядене да си купиш, а кава глупост да си купиш и т.н. и т.н. А като осмърдим и Острова, ще се преселим в друга страна...със здраве!

103

abc

преди 12 години

Най-ми хареса описанието на края.Абсолютно точно и с малко думи е описано какво се случва в момента в България.на практика всички мои познати и приятели, които вече не са отишли на запад се приготвят да го направят.Говорим точно тази категория, която е писана в статията.И аз сапдам към тях. до 1-2 години съм се изнесла заедно със семейството и не знам дали ще искамда погледна назад дори за една лятна ваканция.А като бх на 20 мислех, че никога не бих поискала да живея другаде.

102

AA

преди 12 години

Явно в БГ мирише!И явно мирише на гнило ,на лошо! От кого и от какво!Вчера съседката ми през сълзи сподели ,че дъщеря й ,която се е върнала от САЩ,след 10 г живот там,казвала ,че тук мирише,миришело навсякъде.Нарочно повтарям думата МИРИШЕ.Животът ни е вмирисан,душите ни.Как да се освободим и премахнем миризмата?

101

Анонимен

преди 12 години

Авторката май не е живяла, повтарям живяла, а не ходила на екскурзия, в чужбина и за това си мисли, че там всичко е само рози! За нейно сведение и там има аварии и неуредици и бюрокрация и побъркани съседи... ама друго си е да гледаш филми и да цъкаш с език. Брей колко хубаво живеели хората там! Ама докато не идеш и не поживееш там няколко години няма как да разбереш. То не става само от приказките на съседката, чиято дъщеря е в Англия и естествено пиша на майка си само за хубавите неща.

100

Павел

преди 12 години

Моля - моля, авторката да не сравнява София с останалите градове ! Аз в Силистра нямам нужда от автобус за да стигна до работното си място - живея на 4 минути пеша от работата си (засечено по часовник) ! Обядвам си у дома и при нужда в обедната почивка мога без проблем да си взема душ :-))) Познавам се със съседите си във входа и никой от тях няма да извършва ремонт без предварително информиране и съгласуване със съседите .... Така, че - много поздрави на софиянци !

99

буба

преди 12 години

Много добра статия. Само да отбележа че написаното важи САМО и ЕДИНСТВЕНО за София :) Колкото и да им се иска на софиянци, да не са сами в мизерията си - така е.Бях година и половина в София и за мене бе най-кошмарния период от живота ми. Не мога проумея защо требе има такава агресия у хората, толкова мн шум навсякъде, защо губиш часове с пътуването...бтв, в Сф има топла вода щото е евтина, в Търново не ползваме щото е адски скъпа ;))

98

Анонимен

преди 12 години

102:Сериозно ли държавата е виновна за всичко?! Смисъл Бойко Борисов ли трябва да дойде да те изкъпе? Не ви ли прави впечатление, че това, което ни дразни в България са дребните неуредици и досадности, които си зависят почти изцяло от нас. Неща като хигиена, *** по улицата и това да къртиш по цял ден и да пъжиш картофи в 11 часа през ноща са все неща, които зависят от хората, а не от държавата.

97

Лакшми

преди 12 години

Приятно ми е, казвам се Лакшми.

96

Анонимен

преди 12 години

С топла вода не съм се разправял нямам мнение. Мога обаче да те уверя, че бойлера не е такава мъка. Голямите вериги доставят на адрес безплатно на следващия ден и ако се уговориш с техник от някоя фирма, ще дойдат същия ден и ще ти го сложат за един час. И всичкото това може да се направи по интернет даже. Другото, бил съм в чужбина през лятото и мога да ви кажа, че там хората също се потят. А относно къпането... ами явно всичките мотивационни плакати за лична хигиена по времето на комунизма просто не са си свършили работата. :D И изобщо не мисля, че трябва да гледаме толкова черно на всичко. Ако ще си тровиш така живота по-добре наистина си вдигай чукалата и отивай в чужбина, само че само след седмица ще се разочароваш, заради големите очакваня, защото и навън не всичко цъфти.

95

Жител на Мумбай

преди 12 години

добре че не се е родила в Индия :) да се къпе в река Ганг сред крави и ***, да пикае на улицата като всички 1 милиард индийципък как уханно мирише там...да не обяснявам :))

94

Анонимен

преди 12 години

Хората в градския транспорт в София миришели, а защо авторката не иде в Лондон да плазва метрото пълно само с пакистанци и китайци? Или в Испания където градския транспорт се ползва предимно от арабеските? :-))) Да види тогава на какво му се вика миризма.

93

95

преди 12 години

95, Държавата е виновна за повечето неща. Когато няма ред, отпадъците на обществото изплуват на повърхността и правят живота на нормалните хора ад. Ролята на държавата е да налага ред и да се грижи за ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, в БГ държавата се грижи за *** на обществото и затова сме едно огромно гето. Да не говорим, че БГ народа не се научи:А) Да не гласува за червените мафиоти от БСП.Б) Да не вЕрва на всеки нов мафиот, които му обещае 800 дни или магистрала до Луната.