325

ДО 330

преди 12 години

Мир на праха на баба ти , ама пишеш глупости.Баба ти ще ти се сърди.По времето на баба ти (бай Тошо) , се плащаха огромни заплати и майчинство сравнени с цените.А ако толкова си инат , кажи как е хранела децата и как си е плащала телефона и интернета и парното на 7 деца.

324

Анонимен

преди 12 години

Ще работиш и ще си гледаш САМА детето! Ще си намериш надомна работа, щом е нужно!! Какво, пак някой да се бръкне да ти даде ли???

323

до 329

преди 12 години

Ок....Минималната работна заплата е 240лв......да речем,че вземам 500 лв.С тях трябва да платя консумативи,да издържам семейство цял месец, и ще останат колко,че да плащам за гледане на дете?...Реален поглед имаш ли върху нещата? От позицията на какви доходи ми говориш?..Айде да те наема...мога да заделя 10лв на месец за гледачка...

322

Анонимен

преди 12 години

абе моята баба /мир на праха и/ нито майчински получавала, нито помощи, а 7 деца отгледала и хора ги направилакак тогава можело, сега не можелоа *** как могат а??

321

До 323

преди 12 години

И това не е вярно. И тук, и там има места, стига да можеш да си ги позволиш. Вече няма градове по света, където животът да е евтин. В интерес на истината, в България условията на живот не са никак лоши.

320

до Бонзай

преди 12 години

като се замислиш България и Германия са били на едно ниво края на войнатадори Германия е била победена и по-бедна и трябвало да плаща репарацииГерманците за 50 години капитализъм стават 1-ви в Европа, произвеждат БМВ, Мерцедес и т.н.ние за 50 години комунизъм ставаме последни, произвеждаме чушки и краставицие кой ни е виновен?

319

Анонимен

преди 12 години

Преди години жените са работили на нивите и са раждали по 5-6 деца!! МЪРЗЕЛИИИИИИИИ!

318

Василев

преди 12 години

Добре че имаме читава Съдебна система,та когато се стигне до такива конфликти ще реши проблема справедливо и безпристрастно...!!!???...

317

иванела

преди 12 години

До 323 - Браво! Точно така стоят нещата днес.За съжарение.Не е редно една майка да избира между детето и работата си

316

до 158 "счетово

преди 12 години

ама краво ти какво разбираш от счетоводство и какви толкова задължения има една фирмичка дребна с 10-15 души работници /едни осигуровки,ДДС,отчет за месеца,ведомост за заплати/ много ама много работа има няма за 5 работни дни а през другото време търкаш стола ,лакираш си ноктите и се чудиш с каква по толяма шпатола да се подмажеш на шефа си и току виж си взела някой лев повече. Ти трябва да продаваш слънчоглед пред някой стадион,а не да си счетоводител

315

Анонимен

преди 12 години

А ето го и другият момент..В други страни може да е по-малък отпускът по майчинство,НО там майките има къде да дадат децата т.е има ясли,детски градини,тук няма места в градините....Заплатите са големи,майките могат да плащат на жени за да им гледат децата....А тук,я ми отговорете,няма места в яслите,не можеш да си позволиш да плащаш за гледане на дете....къде отива детето ти,докато ти си на работа?

314

уол щрасе

преди 12 години

те дойчовците и кредити на гърция дават, че да си спасят банките.

313

Бонзай

преди 12 години

до с.като даваш пример с Германия колко взимат, кажи и колко даватГермания дава на света Мерцедес, Опел, Ауди, БМВ, черна и бяла техника, продукти на световно нивоа ние кво даваме??? чушки и домати и кисели краставициза толкова даване дори 230 са ни много

312

до 307

преди 12 години

никого няма да удушиш,на мен са ми гепили десетки хиляди в чужбина от неплатени заплати и осигуровки...а тази се пише за голяма тарикатка впрочем.

311

бяла лястовица

преди 12 години

у белите държави има работа, може да избираш дали 1 година майчинство 1000 евро или повече даже или две години 500. и хората вместо да стоят 2 години отиват да работят за 1500 евро, а тук дали си майчинство или на работа за 300 лева , нали се сещаш, че и работа няма. а тези от софия много могат и много вземат само искам да го приложат това можене в Лом примерно

310

иванела

преди 12 години

До непросветените- след като свърши отпуската по майчинство, жената трябва да си ползва платения годишен отпуск,който й се полага за времето,в което е била по майчинство.

309

До с.

преди 12 години

Ето ти статистиката (дано мине линкът): upload.wikimedia.org/wikipediamons/e/ed/HistofLeavebyCountry.pngПоказва че в изключително малко страни по света отпускът по майчинство превишава 30 седмици, основно е между 10 и 20. И между другото, този вечен вой за привилегии е най-характерната обща черта между нас и ***.

308

с. до 311

преди 12 години

"фирмата неправомерно е теглила пари за платеното майчинство на Великова и се наложило да ги върне с лихвите общо 3100 лева."Айде да четеш внимателно преди да пишеш глупости!Не ви прави чест да защитавате *** като въпросния работодател!Пак казвам,че явно наистина винаги ще бъдете роби!

307

Анонимен

преди 12 години

аз ако съм работодател, също бих я натирил тази4 години да и плащам осигуровки, тя да не идва на работа, че и отпуска да искаотпуска за какво? за това че не е работила ли?

306

Василев

преди 12 години

Ще се научете бе?Ще се научете да работите, да уважавате човека който ви дава работа и се грижи за бъдещето на фирмата!Няма друг начин,ще се научете, може много време да мине , ама няма как да не извървим този път!!!Бачкане по 10 часа и на 120 % това ви чака ако искате европейски заплати!!!Сега българина активно работи по 2 часа,1 час обедна почивка,2часа кафета и цигари,1 час клюки,1 час храна и 1 час витае из облаците!!!