289

до 296

преди 12 години

много си кухо парче........*** се *** , но и ти си един невеж ***....знаеш ли какво е " мародерство ".....сАдиите не са виновни, а *** че не те е пращала на училище....

288

аматьори

преди 12 години

Тия аматьори са ги хванали, защото не са "спонсори" на МВР!

287

Българин

преди 12 години

А за садиите, пускащи извършители на безспорни престъпления, или даващи им абсурдно леки присъди, напук на НК, законът трябва да е следният:"Ако освободеният престъпник извърши ново престъпление, садията да се третира като съучастник и също да бъде съден и осъден съобразно законът" !!!Пусне някой крадец да си ходи, крадецът убива - хваща се заедно с него и садията, съди се за съучастие в убийство и отива до живот в затвора, за го *** *** там - просто е !!!

286

Българин

преди 12 години

А какво да кажем за десетките *** престъпления - мародерства, грабежи, вандализъм, нарушение на правилникът за движение, дори убийства, извършени ПРЕД ОЧИТЕ на апатичните ушеви *** без никакви последствия? Или за стотиците и хиляди *** бандити, уж арестувани, но пускани през задната врата на Ушевото, без въобще да стигнат до съд?И за това ли садиите са виновни, а, маймун грозен ?!?Цецо *** трябва да бъде свален и съден за противодържавна дейност !!!

285

ЗА НИКОГО , НЕ Е....

преди 12 години

ТАЙНА , ЧЕ:В БЪЛГАРИЯ ,СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ИГРАЕ РОЛЯ НА "ПОСЛЕДЕН ОКОП"---ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА И Е "КОНСПИРАТИВНО ОРЪЖИЕ ", ЗА КАДРИТЕ И СЪМИШЛЕНИЦИТЕ НА ПОЗИТАНО-20!"ВЕРНИТЕ СЪДИИ",НА ПАРТИЯТА БКП/БСП И ДПС/ДС....ПРОВАЛЯТ ВСИЧКИ ЗНАЧИМИ И ВЪЗЛОВИ ДЕЛА, С ЦЕЛ-----СЪСИПВАНИЕ ИМИДЖА И АВТОРИТЕТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ!ВОЙНАТА Е ОЩЕ ОТ....ПЪРВИЯ ДЕН ,НА ВСТЪПВАНЕТО НА ВЛАСТ ОТ ГЕРБ!ПРОМЕНЯТ СЕ ОСНОВНИ РЕГЛАМЕНТИ И ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА---ЗА ДА БЪДЕ АТАКУВАНА ГЕРБ, ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!

284

Анонимен

преди 12 години

В подкрепа на 287 На първа инстанция ако е окръжен съд делото се раглежда от 1 съдия а втора инстанция е апелативен съд от 3 *** съдии и ако се стигне до ВКС се гледа от 3 *** съдии а в изключителни случаи от 5 съдии!

283

Анонимен

преди 12 години

До 287Сбъркал сте отговора не е до 257 ( където съм писал броя на сидиите които гледат делата на 1 и втора инстанция! Най вероятно уточнението е до 284 които успорва нещо но не рабрах какво? В крайна сметка ако делото се гледа от районен съд се гледа от 3дин съдия ако се гледа на втора инстанция - окръжен от 3 *** съдии АКО И ДВЕТЕ ИНСТАНЦИИ ПОТВЪРДЯТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ! какво има да се сърди цецо!?!?

282

Мама Божка

преди 12 години

Остава сега и прокуратурата да си свърши добре работата и на Цветанов ще му излезе пасианса. Не са виновни съдиите, когато прокурора не си е свършил работата. Това го знаят и децата. Лошото е че и самите ченгета омазват нещата още в зародиш и после се чудят, как да се оправдават на делото. Това си е чиста проба популизъм. Избори идат ...

281

БРАВО ЦЕЦО

преди 12 години

На комундурите дето защитават бандюгите им пожелавам да станат техни клиенти в най-скоро време . . . Много *** народ в тоя сайт . . . брат . . ама много !

280

продължение "до

преди 12 години

За разлика от милиционерчетата, които се научиха да работят "ударно" пък каквото ще да става- сеир да има, на прокурора и съда им трябват доказателства.И какво би могъл да направи един съдия,когато медик даде заключение, че задържаното лице не може да остане в ареста,в противен случай здравето и живота му са в опасност-да го остави там ли?! Ами ако утре умре,кой ще бъде виновен,министъра ли.Ами когато същия този задържан утре осъди държавата в Страсбург заради лоши условия в ареста-чия е вината

279

Анонимен

преди 12 години

Цоко, работата на МВР е да изпълнява решенията на съда, а не да ги коментира! Опазил ни господ от държава в която полицията пише закони и правораздава! И преди да коментираш юридически казуси си спомни че единствения изпит на които си си напрегнал главата е "Челна стойка"! И че за да станеш милиционер се искат връзки, но за съдия освен връзки все пак се иска и образование! При това не от ВИФ!

278

до 257

преди 12 години

С грешка сте господине/госпожо. Аперативният съд никога не е трета инстанция, той е втора инстанция по делата, които се гледат като първа инстанция от окръжен съд, например- убийствата. За онези от делата, които на първа инстанция се гледат от районен съд, ВКС е третата инстанция. Впрочем- само и единствено ВКС е третата инстанция. А тоя министър- за какъв се мисли, колко европейски и международни организации трява да му кажат, че подкопава устройството на държавата, когато хули съда.

277

Анонимен

преди 12 години

От сега ви казвам:СТРАЖAРИТЕ СА СЕ ИЗДЪНИЛИ.За това че си счупил камерата на банката и в Иран няма да те осъдят!Някой е издал групата но некадърните милиционера са се издънили и са ги подплашили.Няма ЕДНА СТОТИНКА ОТКРАДНАТА .........за какъв обир говорим бе хора?????

276

Предложение

преди 12 години

Предлагам полицейските акции срещу престъпниците вече да носят името не само на съдиите, но и на следователите и прокурора, които преди това са отработили пускането им на свобода !!!

275

До # 257

преди 12 години

Първата инстанция е районният съд, втората - окръжният съд , третата -апелативният съд . При важни случаи - за 1% от делата - се произнасят ВАС и ВКС. Пример: делото Борилски: започна впредвид важността на делото от окр.съд Шумен, премина през апелативния съд В.Търново и ВКС го връща ако не се лъжа на 2 пъти за преразглеждане от В.Търновския апелативен съд. Връщането на дадено дело от въззивния съд на този по-долна инстанция за преразглеждане е друго нещо.

274

афжа

преди 12 години

предизборно е мамата ви скаапана. предизборен ПР

273

Анонимен

преди 12 години

tva sa Kriminalnia kontingent na Ataka

272

Spiegel

преди 12 години

Колкото и да провалят акциите на Цветанов той става по силен!

271

hagen

преди 12 години

До 266 Твоите твърдения се самоизключват.Хем казваш че кършат ръце за корумпирания съд хем после се съгласяваш с тях.Излиза че и ти кършиш ръце воглаве.

270

Анонимен

преди 12 години

ри осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.Правосъдието се осъществява в името на народа. Правораздаването се осъществява от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, апелативни, окръжни, военни и районни съдилища. Със закон могат да се създават и специализирани съдилища. Извънредни съдилища не се допускат.Съдилищата осъществяват контрол за законност на актове и действия на административните органи. Гражданите и юридическите лица могат да обжалват всички административни актове, които ги засягат, освен изрично посочените със закон. Съдилищата осигуряват равенство и условия за състезателност на страните в съдебния процес.Производството по делата осигурява установяването на истината. Разглеждането на делата във всички съдилища е публично, освен когато законът предвижда друго. Актовете на правораздаването се мотивират. Гражданите и юридическите лица имат право на защита във всички стадии на процеса. Редът за упражняване правото на защита се определя със закон. В определени от закона случаи в правораздаването участват и съдебни заседатели.Финансиране [редактиране]Съдебната власт има самостоятелен бюджет.Управление [редактиране]Върховният касационен съд осъществява върховен съдебен надзор за точно и еднакво прилагане на законите от всички съдилища. Съдиите, прокурорите и следователите се назначават, повишават, понижават, преместват и освобождават от длъжност от Висшия съдебен съвет.Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.