73

Валя

преди 13 години

Разграничете "лекарска грешка" и цялостния проблем с хигиената в българските болници.

72

Кристиан

преди 13 години

Ти си се надрусал бе... Бягайте.... каде да бягаме в чужбина ли... ти бил ли си някаде за да можеш да дадеш обективен отговор какво правят хората там...как живеят, единственото хубаво там е нагласата на човека, че ще се чувства по добре иначе положението е същото... !

71

до 68

преди 13 години

Моля?!?!Киста на яйчника не се получава от лоши хигиенни условия!!!Имате познания по гинекология?!Има случаи на новородени момиченца с киста на яйчника!!Нека като не разбираме,да не говорим!!!!!

70

Бесен

преди 13 години

Тези от Света Марина са ***!!!Изписаха баща ми превит на две и без да му направят нищо-просто си взеха парите по клиничната пътека и го изписаха.Преди това шест месеца го мотаха,шест месеца той беше с адски болки-нищо не откриха.А е имал илиос-запушване на червата?!Отидохме при друг хирург-прегледа го за 10 минути,вкара го в болница,оперира го и след една седмица вече беше изписан и всичко е ОК!В Света Марина повечето лекари са некадърници,безсърдечници и лапачи-това е истината!!!

69

до 68

преди 13 години

14-годишното момиче само е виновно за кистата си, така ли? Ти в час ли си? Да не си и ти от малкото останали в българия лекари? Ако е така, айде, пътя... По-добре в БГ да останат лекарите с призвание за тази професия.

68

!?!?

преди 13 години

Мисля че "GEN" трябва да обясни на "***" каква е разликата между инфекция по време на интервенцията и инфекция вследствие от вероятни нехигиенни условия по време на възстановяването....

67

Питам се

преди 13 години

кога най-после ще има случай на осъден лекар и на отнети лекаски права?!!? Омръзна ми все да се изкарват невинни и да се потулват нещата. Има много свестни лекари, това е безспорно... Но не е ли време останалите тройкаджии да си платят за грешките?

66

До 62

преди 13 години

За съжаление, вие сте сред малкото, които поне се опитват да видят цялата ситуация, а не само нейния трагичен изход.Що ще тази киста на яйчника на 14-годишно момиче? Как се е появила там?А в какви условия се е възстановявала у дома си? При каква хигиена?Ама не! Дай да ревем срещу лекари, учители, БАН и каквито и да е други будали, дето учат, а после остават в Бг заедно с ДЕЦАТА СИ и работят за мизерни заплати. Хайде да ги прогоним, та да има повече простор за ***!

65

до русенец

преди 13 години

от твоите здравни осигуловки, Джи пи то ти получава по 0.6лв. на месец.За какви пари говориш въобще.Докато всяка смърт се обявява за грешка, ще дойде време и то много скоро, когато лекарите няма да предприемат нищо за да не сгрешатТотава му мислете.

64

Анонимен

преди 13 години

дали е лекарска грешка или не, факт е че момичето вече не е на този свят. Но проблемът не е тук според мен! Истината е че в момента в такава помия сме затънали , от която страдаме младите хора, а не виждам изход от нея.... Млади хора слагат край на живота си, деца умират от съмнителни лечения , а тая пуста помия продължава да си расте ....

63

Анонимен

преди 13 години

Жалко за детето!С тези некомпетентни и алчни лекари да не попадаш в болница!Добрите лекари заминаха на запад , а тука остана ***!

62

georgi

преди 13 години

истината е че всички грешим във всяка професия, лекарите също.при тях обаче грешката е фатална.не може да ги съдим крайно , но трябва да има строг контрол и подбор за това кой става лекар и кой не.оттам идват проблемите.има много "лекари" които не са достатъчно компетентни и не трябва да бъдат такива.иначе никой не е застрахован от грешки.

61

на сапун

преди 13 години

Лекарите премахнали апендицита и киста от единия яйчник на момичето. Няколко дни по-късно Джансу била изписана в добро състояние и се прибрала у дома.В *** !!!!!

60

Gen

преди 13 години

Няма застраховка от сепсис при операция. Възможно е да не е била стерилна средата преди/по време на/след интервенцията. Възможно е да не са предписани антиобитиоци или да не са приемани. Много трудно се доказва това - не бързайте със заключенията, че хирурзите не са си измили ръцете. По-принцип болничния сепсис най-често е от вакномицин-резистентни стафилококи, така че дори и навременото започване на интра-венозно вливане на антибиотици не е гаранция. При всички случаи е важна бърза диагностика.

59

баба ви

преди 13 години

Ние плюем по лекарите, но истината е, че некадърни има във всички сфери. В България от политически грешки всеки ден умират хора. Глад, мизерия, престъпност, алчности т.н. А не умират ли хора по строежите и заводите? И това са професионални грешки.Някои пък ги убиват, заради професионалните им грешки.И всичко това е следствие на 25 годишно разграбване и разделяне на обществото на шестаци и роби.И пак го казвам: Бягайте!

58

Майка

преди 13 години

За 49 анонимен. "Какво ни занимавате?"?????!!!!!! Детето си е дете!!!А ти си ***!!Най-малкото това може да се случи и на твоето дете ариецо!!Ако имаш такова....съмнявам се...Никой ,имащ дете, не може да реагира така!!!

57

лаик

преди 13 години

....46.....48.....Явно сте специалисти.... Страх ли ви е да коментирате по-нататък? Ако е да.... просто го кажете. Недомлъвките не са решение нито е ЕТИЧНО.

56

Анонимен

преди 13 години

E шом от апендицит немогат да оперират вече без последствия ,ясни са ми какви са докторите...Бадява да си иде младо момиче това е абсолютна безотговорност!

55

:S

преди 13 години

tapaci

54

на сапун

преди 13 години

Първо ги научете на хигиена тия *** и след това обвинявайте лекарите .