83

boristodorov56

преди 13 години

дзвер-о, глобалистите не бяха ли против хатомната хенергия?

82

Бойко

преди 13 години

Предатели са тези който затвириха АЕЦ-блокове за 5 милиарда .НА ДОБЪР ПЪТ АЕЦ-Белене-2 скоро ше започнем да стройм...!!!!

81

Анонимен

преди 13 години

Tози лаком, крадлив и лъжлив ***, тръгнал да се притеснява за "Белене"....

80

fggnm

преди 13 години

aaa a sega ,rusnacite 6te napravqt Belene ,ama drug vapros e dali Evropa 6te go odobri,ako ne dadat razre6enie ot tam i Borisov 6te uvqxne kato napikano mu6kato

79

Стар

преди 13 години

Ми притеснен ще е разбира се.На тая цена комисионните които ще лапне не са никак малки.А с нсеки изминат ден звънчето звъни за края на ГЕРБ.

78

boristodorov56

преди 13 години

Не се хабете.Залагам 1:1 000, че Бойко Рапоня ще позволи на русите да направят както и каквото си пожелаят в Белене - при това изцяло за наша сметка, но с 52% собственост на Русия.Всичко, коквото се прави сега от него по въпроса е раздухване на мъглата за да не настройва отрицателно общественото мнение, което колкото и да е рехаво все пак вдига пушилка отвреме-навреме.

77

Анонимен

преди 13 години

Другарю, златев, като приятел на слънцето ни Рапона - моля да намалите бензина на "народа" .. Искрено ви желаем , дълголетие, още няколко града - да станат ваша собственост , още няколко висши образования , малко повече диаманти на фустата на жена ви , да издадете томовете на др, тодор живков , да забраните на Любослава Русева - да пише, никакви вицове и псувни- да няма в пресата- за което да следите с рапона , два- а не един АЕЦ- да построите , Правец-да стане днешния РИМ, да ушиете бели костюми на всички мутри от ДС и ... мамата на майката ви и целия ви род ... Да столетите....Крепостните ви поздравяват..И цецка , и фидоска , и "свободната " преса ..Всички ви поздравяват..и ... абе мамата ...на целия правец и цялата Банкя ..)))

76

до 78

преди 13 години

Ти да не си мислиш, че БЕХ подписва с Арева на своя глава?О, наивнико!:)

75

Анонимен

преди 13 години

щом и правителствота НЕ ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ФАКТОР ,ние кво да си говориме и пишеме тука ,ВСИЧКО Е ЯЛОВА РАБОТА ,освен септември октомври да ги разкараме ,друго не можем да направим ,това поне зависи само от нас ,,МАТРИАЛА,,

74

До №68

преди 13 години

Какъв конвейр, те е подгонил? Какви подписи? Я не лъжи! Движи се по вятъра, или по нанадолнището, нямаш яд!

73

дзвер

преди 13 години

74 да добавя още нещо-затварят и ОЦК в Кърджали.Ще се превърнем в държава на келнерите и чистачите .Не остана промишленост, а от там и какво да се произвежда.Ще минем само на услуги- магистрални и други такива.

72

Анонимен

преди 13 години

Говорител на прокуратурата в град Нюрнберг в четвъртък заяви, че 31 фирмени сайтове на Areva NP съвместното предприятие, както и частни жилища са нахлули в Германия и Чехия във вторник. Един настоящите и четирима бивши Арева служителите, както и три външни консултанти бизнес са обект на разследване на черни каси твърди, създадена между 2002 и 2005 година. Прокурорите заявиха, че смятат, че двуцифрена сума в милиони евро подкупи са платени в чужбина за да спечели договори за френско-германското съвместно предприятие. Арева съобщи, че ще сътрудничат на разследването. Siemens, която притежава...Прочитане на целия коментар една трета от Areva NP, е въвлечена в най-голямата следвоенна Германия корпоративни корупционен скандал, който започна през 2006 г., което завършва с излитането на неговия председател и главен изпълнителен директор. Siemens в момента е в съдебен спор с Areva SA над плановете си да продаде своя дял на френския партньор в смесени дружества. Siemens и "Росатом" са в плановете за сътрудничество в ядрената енергетика, технологии, но "Арева" твърди, че Siemens е договорно забранено да се конкурират с "Арева" до 2020 година.

71

До № 47

преди 13 години

Какво е това "нищо", яде ли се, пие ли се? Празни думи! Когато не си изял една фурна хляб, с дадет човек, не можеш да имаш сравнително точна преценка, за него, ясно ли е? Или аййде на "балонитеее"! Така ли ви учат, в училището, на "Позитано"? Глупости да пишете! Срамота! Защо ли не се учудвам!

70

До 68

преди 13 години

Във Франция 90% от електроенергията е от АЕЦ. При много добре работеща индустрия, дали Франция може да се лиши от своите АЕЦ. Когато започна прехода, някои "доброжелатели" на България решиха, че ние не се нуждаем от индустрия. Кремиковци е съсипано предприятие с благословията на всички правителства. Целта е в България да няма тежка индустрия. КЦМ, ОЦК и няколкото минно обогатителни фабрики са трън в очите на "Доброжелателите".ПоздравиСпонги

69

миро

преди 13 години

Подай си уставката и решаваш проблема.Следващия ще му мисли бате БойкоИ без тва сте не казвай кви сте ги надробили,срам сте за нацията.!!!

68

Анонимен

преди 13 години

Трябват ни модерни 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй,БелеНЕ е загробващ проект за България!

67

дзвер

преди 13 години

Та къде са зелените?Що няма протести пред еврокомисията?Де си бе Малтинчоооо, да питаш безопасна ли е Черна вода, че нали е на няма и 200 км от Вранча?

66

А СЕГА ДЕ

преди 13 години

Сега борбата е кои да да вземат Парите,Франция или Русия.И двете Държави имат ресурс в изграждане и експлоатация на АЕЦ.ГЕРБ-аджиите имат ресурс и опит във взимане на Комисионни и Корупционни практики.Затов е целия вой около Белене.Лошото е че Народа ще плати изграждането на АЕЦ Белене и след това тя ще се превърне в Частен Фонд.Ефекта за хората ще бъде нова графа в сметките.

65

Анонимен

преди 13 години

И всичкото това на фона на излезлите днес резултати за настроенията във самата ядрена Франция - 57% от французите сериозно са се замислили против ядрената енергетика.Швейцария спря ядрените си проекти още средата на март.А Картофеният Боко подписва на конвейр!Уууууууууууууууууууууууууууууууу!БелЯ-НЕ

64

дзвер

преди 13 години

От 11 години румънската АЕЦ Черна вода трови населението в района, като изхвърля в атмосферата и във водите на река Дунав огромни количества тритий (радиоактивен изотоп на водорода). Това твърди в доклад британският експерт Иън Феърли.Първите два реактора в Черна вода са канадски от тип Канду 6, като според проекта бъдещите трети и четвърти, както и евентуалният пети реактор, ще бъдат от сходен тип. Тези реактори изхвърлят в околната среда тритий в количества, надвишаващи многократно отделяните от останалите типове реактори. Причината е, че при тях се/> използва тежка вода/> за забавяне на неутроните. Тежката вода се различава от обикновената по това, че е съединение на кислорода с водородни атоми, които освен протон имат и неутрон в ядрото си. В най-разпространената си форма водородните атоми не съдържат неутрони. Изотопът, при който водородният атом има един неутрон, се нарича деутерий, а този с два неутрона тритий. В природата тритият се среща в малки количества, незастрашаващи човешкото здраве. В атомните реактори с тежка вода обаче атомите на деутерия често получават още един неутрон, и се превръщат в тритий, който после попада в околната среда. В доклада си британският учен посочва, че тритий се отделя и от реакторите с обикновена (т.е. лека) вода, но в много по-малки количества. От публикувана в документа таблица е видно, че реакторите с тежка вода (HWR) за една година изхвърлят между 20 и 30 пъти повече тритий, отколкото реакторите с вода под налягане (PWR), които са западния еквивалент на реакторите от тип WWER, използвани в АЕЦ Козлодуй.