383

Анонимен

преди 13 години

Вероятно до десетина години ще закрият всички ядрени централи от типа на делене на урана, като крайно остаряла и безкрайно опасна технология. Вероятно до края на тази година ще започне промишленото производство на ел енергия по метода Е-Cat или Cold fusion reactor с цена на произведения ток от 1 цент на киловатчас. Това ще ни освободи и от енергийното робство, всеки ще може да притежава собсвена ел централа с мощност от около 20KW в къщи си и да не зависи от никакви доставчици.

382

rumen221

преди 13 години

До "специалиста4 по атомните аварии...Драги ми смехурко,1. От 1945 до 1963 година са извършени над 7 000 (седем хиляди) ядрени взрива, всеки от които е замърсил прирадата в десетки пъти повече от Чернобил и Фокушима взети заедно... От това природата НЕ Е ПОСТРАДАЛА СЪЩЕСТВЕНО...2. ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА е предизвикана от ТЕЦ-овете и затова НЕ ЗАЩОТО ИСКАМЕ, а защото НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА, та ще се строят АЕЦ-ове безкрай...!!!Въпроса е - кой ще спечели милиардите от това...!!!

381

за 398

преди 13 години

Пиша бавно щото знам, че четете бавно и мислите още по-бавноЧетирите малки реактора бяха спрени защото нямаха защитни куполи ! Точно куполите спасиха света от нов Чернобил в Япония.........реакторите като цяло си бяха ОК и затова подобни реактори оше работят в Чехия,но комунетат бяха спестили от куполи при проектирането и затова бяха затворени..........знам че сте прости, но по-просто не мога да ви го кажа........

380

Хелиос

преди 13 години

Основния проблем на атомната енергия не са стотинките, а убийственото въздействие върху биологичния потенциал на Земята, сега, в близко и далечно бъдеще.

379

за 395

преди 13 години

Не е така. Като нямаме руски самовар върху тектоничен разлом риска от авария там изчезва - 100 %...........пък и след Фукушима е глупаво да се говори зьа ''мирен'' атом. ЕС ще разработва тепърва нов стандарт за ядрена безопасност...........да не се окаже че руското желязо ще го закрием в момента в който Боко му отреже лентата

378

88888

преди 13 години

Германия има силна икономика,и може да си позволи да затвори няколко реактора,а ние имаме какво?Космически совалки или мрцедеси?Защо Франция не затвори поне един от 136 реактора ами натиснаха простия боко да затвори 4 на Козлодуй! Имаме нужда от Белене

377

Анонимен

преди 13 години

АЕЦ няма да има, но ние ще си го платим целия, вече сме платили над 2 млрд. лева. Тва си е най-обикновена корупционна схема никакъв АЕЦ няма да видим.

376

rumen221

преди 13 години

393,Лижат, та чак мляскат..., заради либийския газ и нефт...Виж, това за бомбите..., наистина е лошо... Отнасят го абталите в зелени дрехи дето им плаща Кадафито, а той си пие кафето в шатрата насред Триполи..., и брои милиардите от последните месеци...

375

Синева

преди 13 години

Реално като се замислите колко ядрени блокове работят и са работили от създаването на този тип реактори ще видите, че рискът от авария е нищожно малък, а и по тази логика не бива да пресичаме улици, нито да се возим на коли или самолети. Във всяко нещо има риск, никой не може да гарантира нищо на 100%, никой не може да гарантира дори, че след две секунди някой от съфорумниците няма да получи инсулт и да падне. Рискът е част от живота.

374

Синева

преди 13 години

Чернобил не аварира поради техническа неизплавност, а поради поредица от човешки грешки в хода на експеримента. Що се касае до японската-нивата й на защита са били на престъпно ниско ниво.

373

за 391

преди 13 години

Не съм чул за ***.........виж *** рИвяха скоро, че НАТО му скъса *** от бомби

372

бафанабафана

преди 13 години

Има и друго, Румъния планира втора аец, а Турция преговаря за две - от Русия. Е, ако някоя от тези централи не дай Боже аварира, как мислите, у нас нормален ли ще остане гама фонът? Дай тогава да правим референдум и за тези държави...Нема сми!

371

rumen221

преди 13 години

387,Затова сега италианците лижат оная работа на Кадафито...

370

Синева

преди 13 години

До 388! Ве можах да разбера въпроса))))

369

за 385

преди 13 години

Мафията ще купи *** и турците на доганя и ще спечели референдума..........затова у нас трябва да бъдат забранени. Моят глас не е равен на гласа на един *** !Не искам важните решения да се взимат от *** и бандитите дето им плащат. А вие ?

368

за 376 Сивота

преди 13 години

др. Сивота, а вие преизчислихте ли колко струва киловатчаса на Фукушима след аварията от 11 март 2011 и до колко ще стигне след 30 години, а вашите екперти от Позитано казаха ли ви, че Украйна всяка година отделя от 5 до 7 милиарда долара от бюджета си за да бърше говната *** от съветската ядрена централа в Чернобил и включвате ли тези средства в цената на тока?

367

за 383

преди 13 години

Не е вярно Италия направи референдум преди 15 години и затвори и 4 те си централи

366

Синева до 382

преди 13 години

Мерси, съжалявам за грешката.

365

бафанабафана

преди 13 години

затова няма смисъл да се прави референдум на тема Белене. Въпросът не е ***, а прости хора ще дават мнение.. Излишен разход.

364

за 372

преди 13 години

Няма как да разбереш с ограничения си мозък че онез реактори бяха затворени зараби безопасността.............едра бяла фитка с пет букви си