44

Анонимен

преди 13 години

Дано скоро и в БГ.

43

darcas

преди 13 години

Само че японците като има криза или бедствие си помагат един на друг, а не чакат "държавата" да им помага и не казват, че предишните са виновни.

42

Бълтарин ВБ

преди 13 години

Гопод да им е на помощ!

41

Honorik

преди 13 години

Трагедия...

40

БАЦЕ

преди 13 години

ТОВА Е ИСТИНСКО ШОУ ЗА РОБОТИТЕ В ЯПОНИЯ.

39

EA

преди 13 години

Лоши работи са това......на нито една страна не ги пожелавам

38

Анонимен

преди 13 години

Азиатциите са най-извратените същества!Те не са хора!

37

NEMO

преди 13 години

Някои хора и идея си нямат какво е в Япония.Били езичници пълни глупости имат много християни, това че някои не са изоставили своите традиционни вярвания им прави чест.В очите на дугите религи сигурно и християните са езичници.Само да кажа че в Япония няма кражби,закъснения на влакове метро автобуси,имат небостъргачи и са толкова напред че когато отида там се чусвам сякаш на дуга планета.И ме е срам колко сме изостанали.

36

Тигър

преди 13 години

Браво, точно това очаквах - вместо да изразите съчувствие, повечето от вас се джафкат за глупости!

35

ВОТ

преди 13 години

ДО КОМАНТАР 33А ТАКА ПИШЕТЕ МИ МИНУСИ ДА СЕ ВИДИТЕ ОТ СТРАНИ КОЛКО СТЕ УМНИ :D

34

Winchester

преди 13 години

The Apocalypse........

33

Анонимен

преди 13 години

Езичници, са всички които не ползват един от трите "свещенни езици" от триезичната догма.Тези "свещенни езици" са гръцки, латински и иврит. Само на тия езици е било позволено да се преписва и проповядва бибията. В този смисъл арабите с техния език и писменост, китайците и японците с техните иероглифи, българите и славяните и т.н. са били езичници.

32

ВОТ

преди 13 години

ДО 28 ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ЧАДО.НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО Е ДА ВЯРВАШ В БОГ БЕЗ ДА ГО ОБВЪРЗВАМЕ ИЗОБЩО С ЦЪРКВАТА.ТЕЗИ КОИТО НЕ ВЯРВАТ В БОГ ЗА МЕН СА ГЛУПАВИ ЩОТО ТОЯ СВЯТ НЕ СЕ Е СЪЗДАЛ ОТ САМОСЕБЕ СИ.

31

ТоЯГАТА

преди 13 години

ДО 25 чЕСТНО КАЗАНО,евреин ми беше говорил много за тези централи и станции,но имаше понятия,които не можах да осмисля,но разбрах,че действително част от катаклизмите с е предизвикват с икономически цели.Колко земетресения имаше в Китай,а в Северна Америка , при агресорите нито едно...?!Много неща на са ни ясни-ние сме жертви...

30

САМСАРА=ПЪТЯТ

преди 13 години

Четирите Благородни Истини са основните идеи, залегнали в основите на всички будистки школи, тъй като произлизат директно от първите учения, които е дал Буда след постигането на Просветление. Четирите Благородни Истини могат да бъдат метафорично сравнени с етапите на лечение, характерни за практиката на един лекар. При това сравнение първата истина е поставянето на диагнозата (страданието), втората е показване причината на болестта (желанието), третата казва, че има начин за лечение (премахване на страданието) и четвъртата предписването на лечение (Благородния Осмократен Път). От такава гледна точка съществата са болни (страдащи), а Буда е лекар, който може да им помогне да се излекуват.Истината, че има страдание (духкха) - животът е несъвършен, неудовлетвореността и страданието съществуват и са универсални. Разбира се, в живота има и моменти на щастие и удоволствие, но дори и те съдържат в себе си страдание, тъй като накрая свършват и ние сме неудовлетворени от факта, че не можем да ги изпитаме отново или от изгарящото ни желание отново да ги изпитаме. Първата истина съдържа в себе си и ученията за Трите Характеристики на Съществуването (Трите Печата).Истината, че причината за страданието е желанието (санскрит: tŗşņā, пали: taņhā). Вярваме, че някое действие, постижение, човек или предмет ще доведат трайно задоволяване на Аз-а, при положение, че самият Аз не е нищо повече от илюзия на ума. Поради това и самото желание от своя страна пък е причинено от невежеството (авидя).Истината, че страданието свършва, когато няма желание. Всяко човешко същество има възможността да премахне страданието, достигайки до състояние на осъзнаване отвъд него. Това е и крайната цел на будисткото обучение, обикновено позната и като "нирвана" (тук трябва и да се спомене, че при различните школи на будизма постулирането и описанието на тази крайна цел може до известна степен да се различава).Истината, че има начин за премахване на страданието. Този начин е следването на пътя на Буда, познат като Благородния Осмократен Път, тъй като съдържа осем степени.

29

ВОТ

преди 13 години

АТЕИЗМА И КОМУНИЗМА ЗАСЕГА ВЛАСТВАТ В БЪЛГАРИЯ!Е СЕГА МИ КАЖЕТЕ КАК ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА БЪДЕЩЕ?

28

Анонимен

преди 13 години

името на проекта е HAARP който го интерисува може да го напише в ютуб да се запознае малко повече

27

До Вот

преди 13 години

Какво разбираш под набожен? Аз вярвам в Бог, но не уважавам църквата. Ако смяташ, че със свещи и тартюфщина светът ще стане по-добър, лъжеш се. Моето кредо е да не правя на другите това, което не искам да ми бъде причинено. Вярвам, че Бог цени хората, които се стремят да помагат, когато имат възможност, а ако нямат, просто да не пречат.

26

Скептик

преди 13 години

Четейки научните статиии, такива земетресения са очааквани предвид предстоящия перигей на Луната на 19 март. Според тях при това най-близко разстояние на нашия спътник се увеличава нивото на приливите и отливите, стават по-осезаеми разместванията на плочите на земната *** и възникват повече и по-силни земетресения. Ако е така, то ни чакат още такива новинит...

25

Анонимен

преди 13 години

Всички, които сложиха минуси на 19 са изключително непросветени хора, които не са чели достатъчно литература. Папагали!