568

Анонимен

преди 13 години

...робството благодарение на вярата на българите предприемчивия дух и здравия ген. И запомни - ВЪПРЕКИ РОБСТВОТО а не благодарение на него. А РОБСТВО СЕ НАРИЧА (И ЩЕ СЕ НАРИЧА) ЗАРАДИ ТЪРГОВИЯТА С РОБИ (ОПИСАНА И РИСУВАНА ДАЖЕ) - ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИХОДИ В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. Колкото до Мимар Синан - той е еничарин от християнски произход (вероятно арменски). А ИНАЧЕ ТОЛЕРАСТИЯТА СЕ ЛЕКУВА - САМО ДА ИМА ЧОВЕК ЖЕЛАНИЕ

567

аспарух

преди 13 години

По строителни площадки и ниви работят само турци.Толкова ли сме добре че да ги изкараме оттам,защото нямя кой друг да работи.Ти четящият тези редове готов ли си да ги заместиш.Що не ги оставим да ни осигурят рахатлъка.Поне затова че дори в средновековието бяха по човечни от нас.Може би затова чеса ни братовчеди по аспарухова линия.А конституциятя не казваше ли че всички сме равноправни българи.Или има по българи като волен.Какво внушава той на етничесния турчин.Да слугува на друг ли.Боже боже.

566

Анонимен

преди 13 години

Боже! - кога ще си прибереш вересиите... Мъка! И вика на другите четете... А то завалията като чукчата - писател не е читател. Ти чети а ако не можеш има и картини, гравюри и си го набий в ТОЛЕРАСТКАТА ТИКВА - ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ РОБСКИ ПАЗАР В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 400 ГОДИНИ. МИЛИОНИ ХРИСТИЯНИ СА ПРОДАДЕНИ В Р-О-Б-С-Т-В-О В И ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. А НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪРГОВЦИ НА РОБИ, СЪБИРАЧИ НА ДАНЪЦИ СА ВЪПРОСНИТЕ "СПАСЕНИ" ЕВРЕИ ПРИЕЛИ ИСЛЯМА. А "парите" са събрани В-Ъ-П-Р-Е-К-И робство

565

Бившо комуне/поправе

преди 13 години

*** освен зад*ни*ците на рашките захванаха усилено да почистват и анадолски зад*ни*ци ...............Ха сега ,другари спретнете си един съботник да бутнете паметника на Шипка, щото и Освобождение тогава не е имало......

564

аспарух

преди 13 години

Защо откъдето мине европееца всички проговарят на английски,испански,португалски и всички стават християни след ужасии, а после си мислим че не сме попаднали на поробител.Геноцид ли.

563

аспарух

преди 13 години

Защо имаме 5 български църкви и сега в истанбул.С "робски" пари ли са строени или...Защо е една джамиятя в София след като са били 28 през 1878 год.,включително църквата свети седмочисленици строена от коджа синан като джамия.Защо ние управлявяме империятя ,защото имаме петима велики везири/министър председатели/.Четете бе ей.

562

аспарух

преди 13 години

Учудващо безхаберие в тази държава.Очевидно има насъщни неразрешими проблеми та е време да оправяме неясни неща от едно време.Явно не се чете достатъчно, а то като че ли няма откъде.Османската империя гледа на европейците като на варвари.Пример: Сюлейман великолепни спасява евреите от светата инквизиция.А Европа избива индианци,ловят *** в африка,избиват аборигени.Пищят всички континенти от християните.А нашата патриаршия си седи в цариград та до ден днешен.Защо ли.

561

Анонимен

преди 13 години

За голяма съжаление Атака се опитва да използва цялата ни история за техните политически цели. А това не е добре. Въпреки че в Осм. империя сме подлагани и на геноцид, не е работата на Атака да истеризира обществото ни. Защото и след миналогодишния цирк на Калотина, сърбите основателно спряха хората от българия на поклонението в Босилеград. Ние бихме ли спряли тълпа турци-националисти да се бухнат у нас да празнуват някой турски герой, например Осман паша в Плевен. Атака постига обратен ефект...

560

Анонимен

преди 13 години

докога правителството ще търпи сините кадри. Ето в пресата гърми, че Евдокия Манева е уредила съпартиеца си Антоан Николов с благинки без конкурс. И после СИНИТЕ ПИЩЯТ, ЧЕ СА ОПОЗИЦИЯ, А ВСЪЩНОСТ СА ВЪВ ВЛАСТТА И ТА НА МНОГО ВИСОКИ МЕСТА! И е нагло да критикува ГЕРБ при това положение.

559

Анонимен

преди 13 години

Отново будалкат народа и го отклоняват от темата повишаване на цените и да се вдига на бунт

558

Анонимен

преди 13 години

Гостува Ви цирк Герб на манежа Атака

557

Matrixman

преди 13 години

Знаеш ли 569. Не ми се влиза в ненужна полемика с теб. Защото ти виждам определено невежеството ти до къде се простира, че преразкваш за неща, преди това изопачени, и букалвно наизуст ги преразказваш без да си го видял с очите си какво е в Турция, че да се правя усилията за да те оборвам.С луд, и с малко теле на глава не се излиза. Доказано е. Дори вие сега го доказвате за пореден път.Аз само ти казвам какво е отношението на Турците в Турция, особенно ако си чужденец, но ти си знаеш твоята съветска пропаганда, че в Турция е било много зле и само това повтаряш.А като е толквоа зле! защо тогава наши Турци бягат там? и не искат да се върнат тук в балканският ви рай да живеят? Само не ми казва че някой ги бил принудил. Защото хората сами напускат и се вписват в начинът на живот в Турция, и то доста успешно.Не само в Истанбул живеят наши Турци. И в другите градове на Турция живеят. Така че картината там да е хиляди пъти много по променена, каквото е били преди 20 или 30 г.Изгониха нашите Турци там, да си живеели в Анадола. ОК отидаха в Анадола за да живеят хората, и Турция тръгна нагоре. А тук какво стане бе? всичко тръгна надолу.Една държава не можете си оправи и да подържате сами. Все някой друг ви е виновен за неуправията ви, но инак се присмивате на Турция.Поне си събери пари, наеми една кола ако нямаш собствена бедняко. Направи се една самостоятелна екскурзия из цяла Турция, много тукашни моторджий го правят, обикалят е Турция на длъж и на шир. И по техните снимки може да се види че Турция определено не е българия.А специално за малката буква на името на българия. Изпитвам перверзно удоволствие да я изписвам с малка буква заглавието на държавата ви разсипана, за да ви дразня на вас шовенизма. Какво по голямо удовослтвие да ви гледам сейра как се дразните.

556

Анонимен

преди 13 години

абе още ли обръщате внимание на тези циркаджиии

555

trak

преди 13 години

: Amenhotep Дааа Революционерите Нашите днешти национални герои Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски иА какво се крие за тях По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари за още оръжие Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и дпокойно в Браила до дълбоки старини ХристоБотев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си както и Димитър синът на жена му от първия и брак Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България След това историята се знае Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото Убива с кама и 12 годишно дете Участва в обир на държавната хазна Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето И Левдски приема От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 -*** от българите ЗА гласуват всичките 10 Левски отчаят и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удри главата в стените на килията Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива И Левски от Ловеч я изпраща В Браила посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски Въпрос на време е било кога ще го заловят В съда на масата Левски учудено вижда архивата която е пратил на Каравелов Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание дори си взима и жена Райна Княгиня Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович

554

Анонимен

преди 13 години

България я има, защото именно трудолюбивото балканско население е изхранвало империята. Тук е житницата, тук се ражда. А турците само са мързелували на готово!!! Ако ни бяхте избили, търтей такива, кой щеше да ви храни? Планинските чукари или анадолското плато?

553

Радо

преди 13 години

до 570По-скоро въпроса е,след 500 години владичество над Балканите,Африка и Азия,колко са турци турците.

552

Анонимен

преди 13 години

500 години ако имаше робство и геноцид и потурчване на българи в момента нямаше да я има и България

551

до 564

преди 13 години

Истамбул не е Турция. Що не мръднеш към Анадола , там да те полекуват?... И е вярно, че по стандарт на живот Турция е по зле. Хляб - 3-4 лева, пиле - 10-12, създърма - 60!!! моля, ракия - 40 лева... яйце- 40 ст... да продължавам ли с цените, или сам ще си млъкнеш?

550

Радо

преди 13 години

до 564България се пише с главно ,,Б,,

549

Анонимен

преди 13 години

Ами това, че Волен е фашист, предполагам не е тайна за никого.