45

Анонимен

преди 13 години

Номер 34 Искам да ти кажа, че през целият си трудов живот една жена се осигурява за майчинство и е доста нелепо, ако родиш преди да имаш трудов стаж щото получаваш 240 лв. обезщетение, а после да кажем 20 години се осигуряваш на 1000 лева и повече. Това правило ощетява най-вече висшистите. Доста нелепо е решението на Герб да ти се изчислява обезщетението за 18 месеца (а не за 9 както беше) което пак удря висшистите.

44

Оле затвори очички

преди 13 години

О моля те 42 не се взимай толкова на сериозно. 1. Ако фирмата ги е назначила на ТД, то дали днес или след 5 месеца ще си платят осигуровките бъди сигурна. 2. Да не би да искаш да кажеш, че ти и бебе живеете с по 240 лв. на месец дали с какво го храниш с рядко нишесте ли като ***!? 3. Проверявала ли си скоро колко стурва изкуственото мляко, а плодовете и зеленчуците например? Или те твоите деца сок от ябълки и моркови не са пили или банани за вит. D!?

43

42

преди 13 години

то от тея сметки (както и премиера ни посъветва междувпрочем, да не раждаме, ако не ни излиза сметката) се циганизираме скоростно и успешноза 10 г. сме намаляли общо като население с 600 000 , познайте от първи път в тая цифра какви са дяловете по етноси...

42

Анонимен

преди 13 години

Ох моля ви се, "горките майки"... Горките ли?! Крадли. Аз мога да си гледам децата, пък те далавери трябва да правят. Живея достоен живот, защото искам и децата ми да живеят такъв. Като правиш деца, си правиш и сметката. Защото тези дами в момента крадат от моите данъци и съответно от моите деца. Капиш?

41

Анонимен

преди 13 години

Първанов и фамилия, Костов и щерка, Станишев и брат със скандални имотиВ. 168 часа излиза със заглавие: Тайните имоти на властта" Разследването е свързано с имотите на близките на топ-политици в държавата.Президентът Първанов си купил апартамент през 2009 г. с 213 кв.м в престижния столичен квартал "Манастирски ливади" от близка до БСП функционера Васил Калинов фирма, която през 2006 г. е дарила за президентската му кампания 25 хил.лева., изняся още в. 168 часа.Синът на президента, Владимир Първанов, се е сдобил с апартамент и гараж на средна цена 519 лв. на квадратен метър. Брокери смятат за нормална цена обаче между 850 и 1000 евро за квадрат. Заплатата, която Владимир получава, едва покрива вноските по кредита, който той е теглил. Проверка в Сметната палата показва, че по времето, когато е купен апартаментът му, баща му, президентът Първанов, няма как да му памага, тъй като няма никакви спестявания. Първата дама Зорка Първанова пък разполага със скъп парцел в Банкя, който е купен на три пъти по-ниска цена от пазарната. През 2007 г. тя е платила на роднините си Галиная и Васил Савови 45 хил.лв за терен от три декара в Банкя. Един от продавачите без притеснение заявил, че всъщност имотът е купен на средна цена 15 евро за квадратен метър, но адвокатите на купувача намалили съзнателно цената.Солидни имоти притежават и двамата синове на екссоциалната министърка Емилия Масларова. Рекордьор по свръхизгодна сделка е доведеният й син През 2007 г. Иво Масларов става собственик на апартамент от 94 кв.м и парцел от 625 кв.м , а две седмици по-късно с още един парцел за 55 хиляди лева. Година по-късно той купува за 30 хиляди парцел от 1 дка в софийското село Лозен. За 30 хиляди пък по-късно за апартамент от 104 кв. в топцентъра на София е платил 104 076 лв. Изгодни сделки е направил и родният й син от предишен брак - Константин Радонов, който се сдобил срещу 31 012 лв. с апартамент в центъра на София. Впоследствие той става и горд собственик на десетки декари земеделска земя.Имоти на шокиращо ниски цени продавал пък братът на експремиера - арх. Георгий Станишев. Неговата фирма "Дедалос" се проявява почти като благотворителна организация, като продава на безумно ниски цени - по 270 евро на квадрат за апартаменти на столичния бул."Мадрид". Вероятно става дума за "тъмни сделки", категоричен е служител на фирмата, който обяснява, че в нотариалните актове се вписват суми, близки до данъчната оценка.Един милион управлява дъщерята на Иван Костов, която е управител на "Интрейдингс" АД. Когато тя е избрана за управляващ, във фирмата влизат нови акционери и капиталът се вдига от 50 хиляди лева на 1 013 700. Основни акционери са бившият шеф на кабинета на Костов Николай Вълчев и брат му Христо, разследва 168 часа

40

Анонимен

преди 13 години

А когато получаваш нищо срещу парите,които даваш за осигтуровки,данъци и т.нат такси,да продължиш да гидаваш май означава само едно-че си голям балък.Я виж вътр ни министър,купува апартаменти на 5 пъти по-ниска цена,за това що не ревете,бе,това не е ли източване на държавата

39

Анонимен

преди 13 години

Така значи. Няколко български жени имали смелостта да забременеят в тая откачена държава ще бъдат наказани заради майчинските, а в същото време държавата ще даде тия пари на Айше, която няма и 1 ден стаж, но е бременна с 15-тото ***! А после ми пишете за демографска криза и как всяка година хиляди млади хора емигрират. Не ви ли е срам дами и господа управляващи?

38

точно

преди 13 години

обратното - крадат тези, които вземат решенията, не тези, които ги изпълняват... краде се като за световно, да, само че крадат малката група местни"политици", които виждаме по всеки избори как се боричкат да дойдат на власт - айде задай си въпроса що пък толкова го искат това ? ако е по-изгодно, що Цветанов не записа жена си фиктивно в някоя фирма, а се наложи да й увеличават спешно залатата, че да се вържат сметките ?

37

Оле затвори очички

преди 13 години

До 13Фалшиви инвалидни пенсии вземат най-вече *** отворко. Толкова роднини си отидоха от този свят без да са взели 1 ст. от държавата за лечение, а да не говорим за пенсия. Собствените ми родители са с един куп заболявания вече, но от работа дори не им остава време да отидат на лекар, а да не говорим за пенсия по болест например. Ами вижте какво ще ви кажа НЕ РАЖДАЙТЕ или вървете в Белгия например да родите з БГ има кой да ражда чаавета.

36

Анонимен

преди 13 години

e zatova mafiqta reve no boiko 6te ma4ka

35

Анонимен

преди 13 години

bravo boiko ma4kai

34

Анонимен

преди 13 години

Не мога да повярвам как някой може да плюе правитеството, че се бори с престъпността, и да подкрепя престъпници... да, не сме народ, но не сме и ***, драги 17, напротив, такива тарикати сме, че от тарикатлъците си вече не сме хора, всеки търси далаверка, цигарки без бандерол, десетачка на катаджиите, заплата под масата да няма осигуровки.. само тук остана да се крадат дори офис консумативи.. айде плюйте сега и обиждайте..

33

DO VSICHKI

преди 13 години

TOVA VSE PAK SA ROMI NE ARIICI

32

От№1

преди 13 години

Ами защото от 10 родилки само 1 е българка...!!

31

Анонимен

преди 13 години

НАП явно знаят как се гледат деца с минус 17лв/месец, защо минус, защото всеки безработен трябва да плаща на държавата за здравни осигуровки, срещу което на практика не получава нищо или някакъв минимум ... но това е безочие

30

Оле затвори очички

преди 13 години

Извадка как е в Белгия:За майчинствоPendant toute la période du congé de maternité, la sécurité sociale paie une indemnité de maternité que vous touchez via votre mutualité. По време на периода на отпуска по майчинство, социалното осигуряване плаща майчинство получават чрез вашата здравна застраховка. * Pendant les premiers 30 jours civils, l'allocation est calculée sur base du salaire réel (non plafonné). През първите 30 календарни дни, обезщетението се изчислява въз основа на действително заплата (без таван). Après, le calcul se fait sur base d'un salaire plafonné à 3.077,46 ?/mois (depuis le 01-01-2009). След изчисляването се основава на заплата таван от ? 3,077.46 на месец (от 01.01.2009). Il n'existe pas de montant minimum pour l'indemnité de maternité. Няма минимална сума за майчинство. * Pour les chômeuses, on tientpte du montant de l'allocation de chômage. За безработните, като се вземат предвид размерът на обезщетението за безработица.

29

Анонимен

преди 13 години

И да не са от столипиново,ще се точат пари защото на тази *** държава всеки месец и се дават милиони левове под формата на данъци и осигуровки,а накрая едно голямо нищо.Всеки нормален родител,а не тея дето раждат по коптори знае,че с 240 лв дете не се гледа.Казано на Дянков език "просто така се попълват дупките в семейния бюджет" и докато държавата краде от нас винаги ще има кой да краде от нея.

28

Грую

преди 13 години

Нещо не мога да разбера - всички ревете, че *** и политиците крадат...А одобрявате действията на тези "майки"?

27

а дали е така!

преди 13 години

за най-голямо съжаление е такова положението.Не го покрепям но и не могат да се съдят бъдещите майки поради факта че си представете че ги осигуряват на минимална заплата а взимат 1000 лв. примерно, колко ще взимат по време на майчинството едно голямо нищо . КОлко са детските надбавки...18 лв на дете....и трябва да си супер зле финансово за да ги взимаш...Тези пари които са искали да го вземат няма да отидат за нещо лошо така че .....пак опираме до държавата...поздрави

26

Анонимен

преди 13 години

Стопяваме се ,а вие търсите защо майките искали да изхранват с нещо децата си!Защо не потърсите отговорност от тези,които грабят с милиони,от тези,които вдигат насъщния,вдигат ток,вода,горива!*** народ,ще си извадим очите за няколко хиляди,а онези грабят с милиони.Ако имаше възможност да работят нормално,да живеят нормално след като платят данъците си,колко от тези майки биха сложили глава в торбата,вместо да се радват на детенце,сега да се разправят с данъчни!Помислете!