142

Анонимен

преди 13 години

За три месеца в година работа не е лошо. Другите да го ..............

141

така че....

преди 13 години

Като се има в предвид образоването на някои ваши колеги и че работите по 6 часа не по 8 часа, както е едно работно време. Заплатите са ви множко!

140

no name

преди 13 години

Много деца идват на 7 години в училище с ужасни обноски и липса на възпитание.Мисля , че извън заплатите държавата трябва да "стовари" върху родителите отговорността за собствените им деца.За заплатите-ниски са, обидни са на фона на хилядите задвлжения , с които са натоварени учителите,за справка-чисто взимам 580 лева за обучение на 320 деца месечно, дори няма и 1 евро на ден....., но децата си ги обичам и всички уроци са електронни или на мои презентации.Колко струва това?

139

Анонимен

преди 13 години

Така е заплатите са твърде ниски.Много малко са тези с по-големи заплати а средна заплата е твърде относително защото в министерството явно вземат по 2000 лв.заплата а има учители които вземат по 300 лв. а болшинството вземат по 500лв.и тогава средната заплата се вдига естествено.Изискванията са твърде големи за тези малки заплати да не говорим за потрошените нерви с променената младеж в България.

138

:)

преди 13 години

Поредната глупост .. ако някой не вярва, ще ви сканирам фиша .. след осигуровките и удръжките тотала показва - 370 -400 лв, в зависимост от лекторските

137

do 123

преди 13 години

Vyarvash li naistina, che e pravilno da se slagat vsichki hora (ne samo ot dadena profesiya) po 1 znamenatel? Moyata prepodavatelka po angliiski, pyk, beshe adksi vziskatelna i stroga.Dosta zloba i elementarni razsyzhdeniya ima v komentara ti. Dano naistina decata ti poluchat po-dobro obrazovanie ot teb.Priyaten den!

136

pepi

преди 13 години

Защо в статията не напишат, че това е брутно възнаграждение. След махане на задължителните данъци и осигуровки, които са 30% остава заплата под 500лв.Като пишете че са много парите,защо няма желаещи да работят в Бг училище?Защо средната възраст е 45-50г?Колкото и да е невероятно по времето на комунизма даскалите ги пенсионираха на 50г, а сега?В съседна Турция след 20г стаж ги пенсионират!И тук трябва да е така!Не може някоя баба да е учителка!Тя не може да надвика хлапетата!Нека има млади!

135

Анонимен

преди 13 години

az sam uchitel s 10 godishen stash.____________________STASH ???Uchitel?

134

temenuga

преди 13 години

Stiga sa xlen4ili tezi y4iteli.To ne bqxa sta4ki ,to ne be 4udo i nakraq tezi zaplati-sramota pri polojenie,4e srednata zaplata za stranata e mnogo pod tova nivo

133

as

преди 13 години

az sam uchitel s 10 godishen stash.450lv.chisto.za tezi sumi samo moga da mechtaia.

132

Истината

преди 13 години

Учителската заплата стигна 1000 лева. Това са средните суми, срещу които се разписват преподавателите в някои училища, съобщи главният секретар на Министерството на образованието Красимир Вълчев. Сумата става толкова заедно с бонусите, парите за прослужено време и осигуровките, поясни той. В действителност нетната цифра, която даскалите вземат, е около 900 лева след приспадане на осигуровки и данъци.Въвеждането на делегираните бюджети в училищата е отворило по-широко ножицата между най-ниската и най-високата даскалски заплати, стана ясно вчера. В момента най-ниската заплата в школата е 650 лева. Средният учителски доход пък се изчислява на 780 лева.

131

Анонимен

преди 13 години

"бате какви са тея заплати, аз за под 1500 лв не работя!"С такова правило трайната безработица не ти мърда!

130

Анонимен

преди 13 години

Поредната лъжа. С 10 години стаж в образованието получавам чисти 500 лв. Не познавам колега, който получава 700 лв., за 1000 да не говорим.

129

бат Слави

преди 13 години

до 129: Гледаш нещата наопаки. Или и ти си от тея родители, които мислят че основното възпитание на децата им трябва да идва от учителите? Както ги виждам нещата до десетина години няма да имаме учители, научни и здравни работници или поне не толкова достъпни колкото е сега. Жалко, че хората през 4 години мислят до 4 години напред.

128

Даола

преди 13 години

Държавните служби в България са най-добре платените сега.Има естествено и чужди фирми, които плащат много високи заплати - то е за сметка на ниския - 10 % плосък данък, с който ги облага от 2 години България.Там се взимат министерски заплати.

127

132

преди 13 години

BRUTNA !!! DASKALITE PAK SA SE OQLI..........KAKVO? PAK SHTE IM REJETE GLAVITE LI? CHE GO POBLIKUVATE???

126

до 131

преди 13 години

не утре съм на изпит баце, последен равършвам много престижна специалност в която има много пари :) дано да го взема

125

127

преди 13 години

ти 1500 кинта въобще виждали ли си ги някога хахаайде отивай да си лягаш,че утре си на даскало ,моето дете

124

Анонимен

преди 13 години

абе защо на всички депутати децата са в чужбина бе ?нали уж работят за България,ами нека да се реализират тука децата,какво дирят в чужбинаизлиза,че България е ***,всеки иска да бягамного лошо впечатление прави това

123

Анонимен

преди 13 години

на общия фон заплати, за качеството и количеството на труда им, учителите вземат добри пари.