194

ами знаете ли,че

преди 13 години

бг.инджИнер скоро е патентовал двигател,който ще работи по сл.начин:в резервоара вместо гориво ще се пълнят ***,които ще ферментират,а от полученият алкохол ще се задвижи мотора!Така ще конкурираме "тъпите турци-***"!Само,че има 1 малък проблем,българите нямат кво да ядат и вече не акат и няма ***,с които ще се пълнят резервоарите!

193

Вас

преди 13 години

Първо.За мен всеки коментатор,който си служи с цинични и просташки изрази е комплексар и комплексите си ги избива в анонимния Интернет. Срам ме е,че съм българин от такива хора, а те не са малко.Второ.Факт е че сърбите са се държали по мъжествено по време на Османската империя, но е и истина, че те поставят начало на противоречията ни с войните през 1885 и 1913 година. Определено са големи шовинисти.Що се отнася до гърците, тяхната връзка с древна Елада е по скоро само териториална.

192

На дедо дедовия

преди 13 години

На италианските *** дето се пънат много, само ще им кажа. Същите сте като нас, толкова сме еднакви като манталитет, че чак не е за вярване. Според съвременната история днешните италианци са потомци основно на лангобарди, араби и незначителна част месно население. През средновековието обаче там нахлуват и българи и то няколко пъти. Последно са алцековите българи. До днес има цели области с български топоними и цели фамилии с български имена. Даже на цигулгата и казвате булгарина.

191

piligrim

преди 13 години

ДО "някой" Вярно е че по култура сме по близки с някои европейски народи защото според някои нови проучвания ние българите сме коренно население на Балканите, просто сме ходили на изток направили сме един голам кръг и сме се върнали пак тук. Именно това пише в "Джагфар Тарихъ" че българите са живели на територията на "Големия и Малкия Рум" т.е. Мала Азия и Балканите- територията на Византийската империя но много преди тях /византийците/.

190

Марк до 184

преди 13 години

Калимера византиецо /впрочем грешка гърците сте само част от византииците, а кего си присвоявате историяна на Източната Римска империя, където няколко стотин години официалниья едик е бил латинския/!Та искам да отбележа, - за пораден път - своето радостно чувство и от твоя коментар! Те и сърбите живееха в една измислена реалност под наркозата на уж великата си история - е виждаме какво стана!Погледнте се в огледалото - каза го Папандреу!Достоен грък - прозрял истината!

189

до 184

преди 13 години

Колосални сте пич, вярно. Колосални смешници. Особено много ми харесва какви колосални пискюли имат гвардейците пред парламента ви. :)) Като ги видя, и тръпки ме побиват от страх.Защо ли цяла Европа ви подиграва. Последвайте съвета на немците- продайте акропола и си платете дълговете. На хубаво място е, може да се направи един мол там. Или склад за картофи. ;)

188

ДОН СИЛВИО

преди 13 години

еллада е италиа-УНА ФАЦА УНА РАЦА..ЗАЕДНО И ДОКРАИ СРЕЩУ ВАРВАРИТЕ=ВУЛГАРИТЕ!!АМИН

187

гкрту

преди 13 години

Стига сте се карали, ей! Ние се самоизяждаме. а западняците ни гледат сеира и ръкопляскат.Я се стегнете малко !

186

1012

преди 13 години

До Микеле СантоноОт Рим надолу Италия е царството на *** и мафията.В древността названието вулгарос означава варварин като хуни, германци ит.н. Много сте прости с две думи..

185

На дедо дедовия

преди 13 години

Преди да дойдат османските племена на балканите е било в ход изграждането на три отделни нации. Българската, Сръбската и Гръцката. Албанците и Румънците са насила създадени в доста по късен етап. Албанците са персийски племена докарани по тези места от завоевателите османлии от района на днешен Азербейджан. А Румънците са плод на политическо решение на Австрийци и Руснаци. Ако небяха дошли османлиите сега на територията на Балканите и Румъния щеше да има три държави България, Сърбия и Гърция.

184

inatut

преди 13 години

до 184Плитък гроб и за теб..

183

аз

преди 13 години

до 184-нисък ,късокрак ,космат и вонящ на козе сирене "елински"пръч ,май не можеш да забравиш от каква чаша Крум Страшни си е пил руйното винце.

182

На дедо дедовия

преди 13 години

А сърбите са останали първоначално извън границите на Аспарухова България, а когато Крум ги превзема и присъединява за малко, вече е твърде късно. Сърбите са си създали собствена държавна структура. Макар и единородни и единоверни, и под управление на българските царе те вече са станали други, отделили са се от общата маса. Даже са събрали злоба срещу нас така като ние мразим турците.

181

МИКЕЛЕ САНТОНО

преди 13 години

Амичи е амичиа..ио соно италиано..от Анкона..Де ла италиана лингуа *** знаете ли как е - ВОЛГАРО, ВОЛГАРЕ..ЧИАО РАГАЦИ Е БАМБИНИ!

180

majopajo

преди 13 години

Ей аман от МРЪСНИ ВИЗАНТИЙЦИ в този сайт!!! Като сте толко отворени и велики защо идвате да учите тук, говорите български и после плювате??? Вие сте жалки *** и толко ви мързи, че идваме ние да ви оберем маслините и портокалите! Ние и ЕС ви храним и поим мързеливия и мизерен *** народец!!!

179

Анонимен

преди 13 години

Ако можеше и в нашата история да се напише истината! НАй-вече за ОСманската империя:))! И за мизерията, която сме си правили един на друг....! Така, че не ни е нужен измислен "деспот" ние сме си достатъчни за може да изразяваме "патриотизма" си :)))

178

някой

преди 13 години

До: piligrimЧел съм достатъчно.Спорът е донякъде безсмислен, но мога да се съглася с факта, че България винаги е била по-близо до Европа от Русия в културно отношение и смятам за погрешно натрапваното ни схващане че сме били близки по бит и култура.Според мен сме много по-близки до италианците например (и не само до тях) отколкото до руснаците.Но нека оставим историята на историците.

177

до 182

преди 13 години

Впоследствие е наричан цар само от българската църква,но той никига не е носил тази титла.Името Михаил-на тогавашния византийски император,приема след като е принуден ,от същия,да се покръсти,но не и равна на императора титла-това е абсурд и противоречи на българската история.Тогава,както е видно и от известните му оловни печати,Борис носи много по-ниска титла - архонт,горе-долу равнозначно на княз !

176

На дедо дедовия

преди 13 години

Първи български цар е Тервел титлата му е дадена в знак на уважение от Византийския император, след като разгромява арабите и така спасява Европа. Българите не са имали ханове а Канас, много близко до Кнез (Княз). Тъй като са скитски народ те са близки до сърмати и славяни и говорят почти един и същ език. Траките са от същото коляно. Затова е станало възможно създаването на единен народ и нация от три племена. Били са си братовчеди и са се разбирали без преводач. Другото са поръчкови глупости ..

175

ЕВАНДЪР НИКОЛАУС

преди 13 години

Микро-оикономикос..Макро-оикономикос..оикос+номиа...БЪрзо в уикипедиа ВУЛГАРИ И ДА ЧЕТЕТЕ ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА ЕЛЛАДА!!! вие сте пигмеи-джуджета-лилипути пред Гъливер-КОЛОССОС-ВЕЛИКАН--ЕЛЛАДА И ЕЛЛИНСКОТО!!!