50

Българин

преди 13 години

И крайно време е подаването на фалшив сигнал към бърза помощ да бъде третирано като престъпление, защото така линейката и екипът и може да не съумее да откликне на действителен сигнал, което да доведе до човешка смърт. Знае се, че *** понякога на пияна кратуна играят на вързано, обзалагайки се за колко минути ще дойде линейката. Най-добре докторите въобще да не откликват на сигнали от хъхряшките гета, защото *** са животни и не плащат осигуровки.

49

ssd

преди 13 години

Това е само един от хилядите случаи,за съжаление!

48

uha

преди 13 години

нали кюстендилския Киряк Стефчов много се хвали...с думи промяна не се прави,бе дърво.Прави се с много пари.

47

анонимен

преди 13 години

Абе, тея от 150 разбират бавно

46

666

преди 13 години

Тя е видяла как таксиметров шофьор получава епилептичен припадък-e този защо има право да кара кола,че и да вози хора.Ами ако получи епилептичен припадък докато шофира после какво правим....

45

Анонимен

преди 13 години

"Когато звъните, за да потърсите бърза лекарска помощ от телефон 112, идването на линейка отнема повече време, тъй като от центъра препращат обаждането към телефон 150 и така ще се налага хората да обясняват по 2 подробностите около инцидента", да, което отнема има- няма половин час.... ***.

44

Българин

преди 13 години

Показното бездействие на ушевите прасета не трябва да учудва никого - всеизвестно е, че те вземат заплата само за да си барат мъдурите и си размърдват тлъстите *** само когато им се удаде случай да рекетират някого.В нормалният свят подобно поведение би било абсурдно - защото работата на полицаят е да помага на хората, дори да оказва първа помощ когато се наложи - нашите обаче не са полицаи, а *** на държавна хранилка.

43

е, за това е !

преди 13 години

Защо е тел.112 :за да те изслуша и да ти каже да звъннеш на 150за да те изслуша и да ти каже да звъннеш на 166за да те изслуша и да ти каже да звъннеш на личния си лекарза да те изслуша и да ти каже да ...вървиш на май..та си

42

Довиждане!

преди 13 години

10 години работа в здравеопазването в България, нито една специализация, безумни "реформи", без нормално оборудване и лекарства, мизерни заплати, тотално опорочена среда в която ако си честен си само на загуба, без каквото и да е професионално развитие и на всичкото отгоре винаги виновен. Благодаря! Очаквам до края на месеца да замина за Кувейт и дано повече никога не се върна в този ужас тук. На пациентите - господ да ви е на помощ, но сами сте си виновни като гласувате за разна ***

41

Анонимен

преди 13 години

Абсолютно погрешно е мнението на повечето хора че емигрират кадърните, напротив емигрират лекари които нямат шанс за реализация в бг и то определени специалности.Например Анестезиолозите в БГ те нямат шанс винаги са в сянката на "великият Хирург" който най често е намерил пациента налъгал го е колко е велик и колко добре ще бъде след операцията и съответно му е взел парите.А иначе епилептичният припадък е действително спешно състояние но в 90% това са хронични епилептици.

40

uha

преди 13 години

ГЕРБ-политика в медицината в действие.останалия последен оживял да затвори вратата на страната БГ>Амин.За жълти стотинки никой-няма да си мърда и пръста за вас.оплачете се на арменския поп;-)

39

анонимен

преди 13 години

Да не се оправдават от 150, че не е по тяхна вина забавянето! Мой познат си умря, след като се обадиха на 150 и чакаха линейка.

38

TOLKOVA E PROSTO

преди 13 години

PROSTO BULGARIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PROSTO GERB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

37

150+160=112

преди 13 години

След като прочетох обясненията за тел. 112 питам:КОЙ *** го измисли този общ телефон !Това се прави в държави, където се реагира веднага и по точното направление !

36

Анонимен

преди 13 години

и за какъв *** е тоя 112 тогава?? за да се раздува администрацията ли ? имам личен опит - първо звъннах на 112 обасних случая, а след 5 мин ми звъннаха от спешна помощ за да ме разпитат отново за случая, а през това време аз седа и чакам линейка

35

trol

преди 13 години

Lineikata se e zabavila zashtoto signala e podaden na 112,a ne na nomer 150!!!!!!NEZAVISIMO KADE E PODADEN,cialata komunikacia m/u 112 i 150 bi triabvalo da e v ramkite na 1-2 minuti.Ili na tezi telefoni rabotiat maloumni oligofreni i im otnema polovin chas da naberat 3 cifri i da kajat adresa.Da priemem che lineikata e bila dalech i ok ne e imalo drugi svobodni.Moje da se razbere,AMA ZA RAVNODUSHIETO NA POLICAITE niamam dumi.Ne kato policai....... A KATO HORA

34

отвратен

преди 13 години

излиза така :: че лекарите недоволстват " малко ни плащат, затова е така... " , дай пари, ако не умирай... нямам думи

33

анонимен

преди 13 години

Всеки иска бърза помощ на минутата, за всичко! А, че няма линейки, никой не се интересува! Ама, боли го пръста - да дойдат! Трябва да стане като 911 - идва линейката преглеждат те, ако установят, че не е спешен случай - след два дни си получаваш фактурата по пощата!!! И ти си доволен и те също!

32

Patient

преди 13 години

Istinata e 4e vsi4ki svestni doktori emigrirat. Tuk ostavat nekadyrnicite, pijanicite i korumpiranite. Te obiknovenn sa kombinirani. Vaobshte vsi4ki normalni emigrirat ot tuk i skoro shte ostanat samo ***, razbojnicite, pensionerite i ***.

31

свидетел

преди 13 години

веднъж една жена я блъсна кола и аз се обадих на 112. питаха ме къде се намира, каква е възрастта й, има ли кръв и дали може да се движи. след 7-8 минути линейката дойде. не са ме прехвърляли на други телефони да се обяснявам. тук е станало някакво забавяне между 112 и 150, но няма страшно цецо ще изслуша срс-тата и ще каже.