303

Крис

преди 13 години

Вътрешна работа... или не .. факт е, че в българската система за здравеопазване се вършат безобразия и ако в последните 15 години лекарите караха по инерция и никой още не беше осъзнал че може да ги съди .. защото видиш ли те са богопомазани и за тях като за умрелите.." или добро или нищо" то .. в последните няколко години хората масово се ориентираха да си търсят правата срещу болниците по съдебен ред, тъй като всеки може да си търси правата и правдата.

302

Pitai zasto vi sviha

преди 13 години

abe Lenkow, popitai zasto policaite koito sa zapisvali celata istoria ne sa skocili da arestuvat lekarite dokato bebto e bilo 4itavo a sa ostavili da se slu4i tazi gadost. zasto plesnta seseretata 4ak kogato Cwetanow se zavyrna ot EU? itai taka li biha postypili ako tehno dete e manipulirano pred o4ite i usite im?Pitai zasto vi sviha 1.5 miliarda.

301

ER_Dr

преди 13 години

"Хахаха, вие италианците за нормална държава ли я имате, бе? Същите са като българите"Всички хора са в природата си еднакви, но Италия е 100 пъти по-нормална държава от България. Медицината в България е скапана, но все още не е толкова скапана, колкото е скапана държавата като цяло. Но скоро и това ще стане, не бойте се. Сегашното правителство работи много успешно по въпроса.

300

Анонимен

преди 13 години

Тоя министър защо мълчи, или националните консултанти по детски болести не обяснят, че на тая възраст т.нар. "дете" още бели дробове няма зрели? Що не кажат, защо е било с мацерирана кожа и това какво означава - че е мъртво било още по-рано? Защо крият и лицето на тая родилка и родителите й?

299

ER_Dr

преди 13 години

Никой не знае какво са говорили и какво не. Никъде не се споменава да са ги подслушвали. Каквото и да са говорили, факт е, че са го зарязали за 20 часа. След което никое такова новородено няма никакъв шанс. Nada. Nihil. Хич.

298

Анонимен

преди 13 години

При нас имаме една чистачка, която е работила като санитарка в АГ. Кълне се, че е израждала бебе - седалищно, докато докторът си е ****. После я черпил, че му е спъсила кожата. Тя го твърди това. Но защо ли всички и вярват?

297

Анонимен

преди 13 години

ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СТАВА В МИНАЛАТА НИ ТАТКОВИНА ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ СИ ЧЕШИМ САМО ЕЗИЦИТЕ И СИ МИСЛИМ ЧЕ ТОВА ДО НАС НЯМА ДА СТИГНЕ.НО ГАРАНЦИЯ НЯМА. И ДО КОГАТО НЕ ГРАБНЕМ СОПИТЕ И ДАИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА. НО НИКОЙ ОТ ВАС НЯМА ДА ГО НАПРАВИ ЗАЩТО СТЕ СИЛНИ САМО ПО ФОРУМИТЕ А ИНАЧЕ СТЕ МИШОЦИ

296

hrana za vsi4ki

преди 13 години

ти какво искаш да ми кажеш сега?! Ако при 90% от случаите на дадено заболяване завършват със смъртни случаи...направо да ги копаме? без да положат лекарите никакви усилия? И явно ти се струва нормално...5 месец според мене..детето би следвало да прилича на бебе..не съм сигурен...ама..да го видиш живо и да го метнеш у фризера.... е , тука няма две гледни точки, sorry!

295

ER_Dr

преди 13 години

Да де, свещеникът е видял, че е живо, докато е чел заупокойна молитва. Тогава са почнали и интензивните грижи. Ама преди това е прекарало 20 часа без никакви грижи. Наистина ли не разбирате какво искам да кажа?

294

сс

преди 13 години

хей *** , ако не знаеш има презумция за невинност , но с похвати от НРБ и ръководната роля на партията и министър с партиина книжака какво може да се очаква , освен да отклонява вниманието на обществото, от това да обяски как се придобиват 6 жилища ,затова тук и сега има презюмция за виновност това беше при социализма ,явно това се харесва на такива като тебе ....!!! що не плюеш по милиционерите дето се е крият в храстите за да ти приберат 20 лв .хайде отговори ако можеш

293

319 ЕР-Др

преди 13 години

ама лекарите там не са си говорили как да давят бебето и как да го замразяват живо във фризера. Като говориш и пишеш, опитвай се за връзка с главния мозък.

292

Анонимен

преди 13 години

Хахаха, вие италианците за нормална държава ли я имате, бе? Същите са като българите, просто са имали късмета да се родят доста по на запад, в територия, където се е помещавала родината на легендарните римляни.

291

clearly

преди 13 години

Ясно е,че като се представят нещата еднозначно,народа ще е бесен и както винаги реагира първосигнално, без да изслуша аргументите и на двете страни.Най-лесно е да се каже-лекарите на бесилото-20 и 21 гестационни седмици са 5-ти лунарен месец, което означава,че шанса му за живот е почти нулев,дМалко болници разполагат с нужната животоспасяваща апаратура/в случая,едва ли обаче и тя би му помогнала според мен/

290

Анонимен

преди 13 години

вътрешна работа - аз съм лекар и не мога да си представя, коя ще е санитарката, дето ще се разорежда по какъвто и да е въпрос, без да ми се обади, като дежурен !? Имам 15 години стаж и искам да Ви кажа, че това е вътрешна работа - яко скалъпена и зашиа с бели конци. Единият от мъжете, които са замесени, е трябвало да стане завеждащ на отделението няколко дни след случката!!!Просто живеем в БГ и всеки може да изебе всеки във всеки моментПС относно циничния жаргон-така е навсякъде...

289

Анонимен

преди 13 години

The priest raised the alarm and doctors immediately arranged for the infant to be taken to a specialist neo-natal unit at the neighbouring Cosenza hospital, where he died on Monday morning. Също както са постъпили нашите?

288

hrana za vsi4ki

преди 13 години

ти като го чете кво разбра?! или толкова си чел или разбрал.. детето е починало въпреки интензивните грижи положени за спасяването му... не са го затваряли живо в хладилник, белким умре!

287

Анонимен

преди 13 години

имали значение какво е било детето,утре може да е на никой от нас като са им малко парите на докторите да напускат,но като си стоят и мранкат само да си варшат работата качествено,тези просто са за разстрел май са положили "Хипократова клетва"-трябва да помагат а не до замразяват в хладилна камера

286

ER_Dr

преди 13 години

Брех! Чак пък Стивън Кинг. Я прочети това: telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/7646540/Baby-boy-survives-for-nearly-two-days-after-abortion.htmlДа виждаш някакви прилики със случая в Г.Оряховица? Щото аз не виждам разлики. С изключение на тая, че се е случило в "нормална" държава. Ама не съм чул правителството на Италия да е подало оставка, нито пък някой да е получил доживотен затвор. Я кажи ти, може от Германия да се вижда по-ясно, пък ние тук да не сме разбрали:))))

285

справедлив

преди 13 години

Ако БГ-то беше нормална държава щяха да последва най-малко следното:1. Всички замесени в случая доктори от болницата щяха да бъдат незабавно отстранени от длъжност.2. Прокурорът и милиционерите, участвали в наблюдението щяха да бъдат незабавно уволнени (поради непредприемане на адекватни мерки за спасяване на живота на бебето).3. Вътрешният министър щеше да бъде уволнен заради изцепките си по случая.4. Новите прокурори и следователи щяха да преприемат незабавни действия по изясняване на причините за хоспитализиране на девойката, по фалшифицираната медицинска документация, по участието на родителите на девойката в това, както и по отношение на евентуално полово престъпление от ***.5. Всичко в т. 4 щеше да бъде приключено в срока по НПК - т.е един месец и да бъдат внесени съответните обвинителни актове и то не само срещу докторита.Но понеже не сме нормална държава нито едно от горните неща няма да се случи.

284

воинствен атеист

преди 13 години

Много си милосърден християнин. :) Ти книжката, дето си я наричаш Библия, четеш ли я? :)) Аз примерно я попрочитам, когато имам запек, доста помага ше знаеш. :))) И страничките й меки, приятни, много полезни, ако съм си забравил тоалетната хартия. Та в тая твоя Библия пише да обичаш и враговете си. Нещо не те виждам да си много любвеобилен. :)))) ***.