53

Анонимен

преди 13 години

Ха сега си помислете колко е "безплатно" хваленото западно здравеопазване като всеки ден слушате ,че текат благотворителни кампании и трябват хиляди за една или друга операция.Същата цена си я плащат и западняците, но от собствените сметки в допълнителните фондове в които внасят всеки мес.НИКЪДЕ НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО!Българинът на мес.дава повече за кафе и цигари отколкото здравна вноска.

52

Анонимен

преди 13 години

Не си много прав. Сега има доста врачки, баячки и т.н., които смо прибират парите на хората, но печелят доста добре и имат голяма клиентела. Т.е. не е вярно, че ако се работи само за печалба, ще останат по- добрите доктори - ще останат тези с по дъбър търговски нюх, тези които могат да послъгват пациентите си. Има доста примери за добри лекари, които не могат да се справят сами и се наложи да работят в центрови, както и други, които направика цели клиники, но да се чудиш как са се дипломирали.

51

ести

преди 13 години

До бай кольо,ще има над петстотин отрицателни коментара и не повече от 10 положителни и едва ли и пет човека ще те разберат.А после се сърдим на Божо.

50

Килъра

преди 13 години

И защо във всяка болница винаги *** са с предимство,а тези които плащат данъци не са?

49

Анонимен

преди 13 години

Щом не подкрепяте лекарите, значи ви допада монополната изнудваческата политика на НЗОК-да няма направления, да висите пред кабинетите, да има лимити за болниците, лекарите и сестрите да се изнасят от Б-я,да няма добра апаратура,да са скъпи лекарствата и т.н.Да плюете в момента лекарите ,вместо масово да ги подкрепите е все едно да плюете срещу вятъра,но късно народа ще започне да се осъзнава за това.

48

Анонимен

преди 13 години

Ами мри си без да ходиш на доктор, бе пич!Кой те кара на сила да влизаш в лекарски кабинет?

47

Васо

преди 13 години

Мисля, че лекарите ни имат висока квалификация. По-добра материална обезпеченост трябва на болниците и много , ама много да се подобри хигиената. Това последното важи за цялата ни среда, като държава и нация, имаме си ниска хигиенна култура, не е срамно да си го признаем, и трудно се променяме към по-добро. Влезте в ресторант и гледайте дали си мие някой ръцете преди да почне да се храни. Един от десетте може би. И никъде в света докторската заплата не е като на полицая и обикновения чиновник.

46

Bai_Mitio

преди 13 години

Има некадарни лекари спор няма както казах жертва съм на лекарска грешка,но има и много добри лекари.Чувал съм коментари от рода абе еб... в мамата колко пари взимат.Ами взимат,защото са чели защото могат.Чудя се кои е по голям *** българина или ***.Знаеме да искаме но да се потрудим не искаме .... ами то така не става.Както каза един съфорумец ние и те сме едно цяло когато те са добре и ние ще сме.

45

Килъра

преди 13 години

Крадливо куче спри да лаеш!!! Дядо ми е лекар бил цял живот и много добре знам какво представлявате така наречените съвременни "лекари"!Да ви се върне на децата гадове мръсни.Един познат води майка си на лекар и беше много и зле и му казаха,че ако не си плати ще чака!И ако нямаше 100 лева да извади какво правим,а грамотни крадецо?

44

РИОКОС

преди 13 години

За да работи здравната каса и трябват стимули. И тоди стимул се нарича ДДТ.

43

DO LEKARITE

преди 13 години

SPRETE DA UBIVATE HORA

42

Анонимен

преди 13 години

Вярно е,стачкуват за себе си ,но нали ако има пари, като те лекува няма да брои стотинките в джоба си,а ще мисли за теб!

41

лекар

преди 13 години

Ако не се промени заплащането на лекарите към по- добро, още повече ще се дерат пациентите и все повече читави лекари ще напускат България. Така, че уважаеми пациенти помислете си от коя страна на барикадата сте. Като дойдете в операционната, нито Дянков, нито Бойко ще могат да ви стпасят. Лекарите в чужбина са сред най- богатите и повярвайте ми, не са по- компетентни от нас в България.

40

Анонимен

преди 13 години

Закриване на всякакви форми на безплатно здравеопазване и преминаване към здравеопазване изцяло на свободен търговски принцип!Който иска да го лекуват, да си плаща според цените на ЕТ-лекар! Те и без това са задължени да се регистрират най-малко като ЕТ!А едноличния търговец работи само и единствено когато е на печалба, в противен случай просто фалира!По този начин ще изчезнат всички некадърни и подкупни доктори, защото ще останат без пациенти и без доходи!

39

Анонимен

преди 13 години

Девизат на стачкуващите доктори трябва да е, да спрем разграбването на болниците, за да не страдат пациентите

38

Bai_Mitio

преди 13 години

Касата накара лекарите да си купят кабинетите в поликлиниките,но не мислите,че имат каквото и право над тях.Нямат право да ги дават под наем нямат право каквото и да е.Хем са техни хем не са.Направления.... няма на скоро ги намалиха драстично отново.Това ще рече,че не лекарите не искат да дават направления то просто ги няма.Когато ги превишат ... хубава глоба.Аз лично съм жертва на лекарска грешка.Ортопедична такава.Гаврата с бан с лекарите е гавра с нас и с България да знаете

37

Bai_Mitio

преди 13 години

Родителите на приятелката ми са лекари.Баща и е офтомолог и е един от най-добрите в северна България и отдавна не се занимава с касата,но касата доста му се натиска така да се каже.Майка и е личен лекар и има над 5000 пациенти.Та за хората които не са питали,които не знаят,които не се интересуват и само плюят да ви кажа ЗДРАВНАТА КАСА се *** с лекарите изнудва ги и ако някои не прави логическа връзка нека да му кажа че това означава че се *** с нас.

36

Анонимен

преди 13 години

АМИ НЕ НИ ПОДКРЕПЯЙТЕ ! НИЕ ИМАМЕ АЛТЕРНАТИВА-ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ИЛИ В ДРУГИ НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ/ДОСТА НИ ТЪРСЯТ И ИСКАТ ДА СИ ЗАПЪЛНЯТ КАДРОВИЯ ДЕФИЦИТ/,НО ЗА ВАС КАКВО ОСТАВА?!ВЕЧЕ ПУСНАХА ЛИМИТИТЕ ПО БОЛНИЦИТЕ,ЗАКРИХА ДОСТА ОТДЕЛЕНИЯ В МАЛКИТЕ ПРОВИНЦИАЛНИ БОЛНИЦИ-ДОБРЕ ЛИ ВИ Е ТАКА!?

35

ваня

преди 13 години

яя тук се появила адашка,никой не казва,че труда им не трябва да се плаща,разбира се че трябва,на добрия лекар,но аз очаквам като съм здравно осигурена да не ме изнудват за пари на ръка,да не ми правят ненужни манипулации

34

до бай Кол

преди 13 години

Много сте прав!!!!!Дано някой проумее какво искате да кажете ;)))