138

Българин

преди 13 години

Докато в тая държава най-простият и полуграмотен ушев получава заплата колкото двама професоли, а скудоумната *** повече помощи, отколкото е заплатата на квалифицирана медицинска сестра с висше образование, така ще е.И въпреки ужасяващата картинка престъпното правителство на *** Борисов продължава да ощетява образованието, предпочитайки да пилее колосални суми за издръжката и размножаването на хъхрещото престъпно малцинство !!!!

137

смс

преди 13 години

Искам да питам колко от работодателите са грамотни???Обявите им за набиране на "качествен персонал" са пълни с правописни грешки...Само претенциите им са големи и търсят невъзможното...

136

4000

преди 13 години

Вижте, не казвам, че шефовете също не си трайкат понякога...и те предпочитат за малко пари много работа да йм се върши...Но повярвайте ми, когато решите да напускате, той ще се замисли...и тогава може да повиши заплатата. Иначе може цял живот да съжалява. НЯМА работливи хора, аз ги виждам - от 100 човека 20 работят и изкаравт парите на останалите 80

135

......

преди 13 години

Защо, трябва да показваш на какво си способен? За толкова пари, толкова работа! За, толкова пари не можеш да показваш някакви супер способности. Никой не го изисква от теб, а и заплащането говори само по себе си.

134

л

преди 13 години

гледам,че и доста хора пишат "образувание" - за вас,драги,става въпрос в статията :)

133

4000

преди 13 години

Ей така мислите 90% от българите! Няма да работя за 400 лв - ми стой си без тях! Дано ти е по-Арно! Ако си шеф и имаш такъв работник като тебе, дет нищо не пипа, защото видиш ли - не му стигала заплатата...един лев отгоре няма да му дадеш, ако този човек не се докаже, че наистина ЗАСЛУЖАВА да получава повече!

132

л

преди 13 години

Прави са ората по-долу-мотивацията липсва...Я кат бях много *** роботих кат чистач за 1800евро,без никво образование.Сега много мозък,две висши,два езика,доста стаж и ...600лв...

131

от 116

преди 13 години

В БГ няма политически елит.Наскоро Дойче веле го каза.Преди комунизЪмае имало елит.Хората са били работливи - знаели са за какво работят.Който работи е изкарвал.А комунизма ни научи да не работиме. ''И да работиш, и да не работиш все едни пари ще вземеш''.Сега комунизма продължава.Работя в много мощна фирма (най-добрата в БГ, в областта си). И какво?Извънредните не се плащат.Нощните са смешни.Празниците не се плащат.Събота и неделя - също.Работиш, неработиш - заплатата е същата.Това не го правят работниците, а работодателя.

130

Принцеса

преди 13 години

При положение, че в България преобладават малките и средни предприятия, това е напълно нормално и не ме учудва въобще. Тия работодатели са започнали бизнес, защото ако тръгнат с техните си качества и образование да търсят работа, няма да бъдат одобрени или ще намерят нещо нискоквалифицирано.

129

4000

преди 13 години

Ами не знам колко сте "добри" и "съвестни", но аз съм сменила само 2-*** шефове и след като съм напускала, все са ме молили да се върна.....ЗАЩО ли...Също съм с 2 висши образования, говоря английски и френски....Не мога да кажа, че съм била на супер заплата, но хората ценят! Но ценят АКО ИМА КАКВО!

128

Принцеса

преди 13 години

Ей това е! Много точно казано. Ония само мънкат!

127

cavdo

преди 13 години

всеки трети работодател е неграмотен

126

WWW

преди 13 години

Това не мога да разбера. Да вложиш в работника си 5- 10 години и в един момент да допуснеш да напусне работа или да бъде съкратен, уволнен и прочие. За да го прилапа, някой друг. Що, за изкривено мислене? В такъв случай, какво може да се очаква от нови работници, тези с връзките и ниско образованите не може да се очаква ниво и качество. Обидно e спрямо другите.

125

Анонимен

преди 13 години

аз съм безработен и ако изпадна до толкова, че да нямам какво да ям ще започна работа и за 400 лв. дори, но ще работя на въпреки за тези пари, щя отбивам номера, ще чакам да свърши работното време, няма да си давам зор и ще крия възможностите си като специалист. Тази държава заслужава толкова. Може би един ден, когато стигнем дори гърците по заплати българинът ще стане по-работлив.

124

dragunov7.62

преди 13 години

много ясно че работодателите ще изпитват проблем с качественна работна ръка ,качественната работна ръка изпитва същият проблем с качественно заплащане ,такаче работодателите да вземат малко и да вдигнат заплащането и ще намерят каквото търсят, не само да плачат защото качественната и грамотна работна ръка лесно си намира работа в чужбина и много трудно се пребира обратно.

123

лили

преди 13 години

Подкрепям те напълно! Имам 2 магистратури,перфектен английски и съвсем приличен немски - абсолютно същото го имам и аз, аз също съм се научила да не мрънкам, помагам си сама и това е....

122

Анонимен

преди 13 години

айде стига платени статии!ниското образувание на персонала е заради ниското заплащане!фирмите не дават хубави пари и следователно привличат слаби и безперспективни работници

121

бЕдНяК

преди 13 години

И кое му е чудното на тази новина. Войната за унищожаване на една нация не е задължително да се води с конвенционално оръжие.

120

Анонимен

преди 13 години

работодателя е една проста овца, щом не е разбрал за какво става въпрос. Неможеш да задържиш никой на работа за 500 , 600 лв, защото за толкова пари все едно си пак безработен.

119

лили

преди 13 години

Е може да са неграмотни младежите, но пък имат желание да се учат!!! От няколко дни насам ги гледаме по новините - ИСКАМЕ ДА УЧИМ! Е като искате - учете - кой ви пречи?!? Аз бях студентка в СУ през 1996-2001 г. - в предишната криза, и ние учехме на студено през зимата, и тогава нямаше пари за СУ - %-тът от ВБП, отделян за висше образование тогава беше около 3%, което в абсолютна стойност, т.е. като пари със сигурност е в пъти по-малко от това, което получава СУ сега. Но ние учехме без да пискаме