235

Анонимен

преди 13 години

ГЕРБ - вие ни го начукахте докраи! Що не приватизирате НОИ? Щото няма да има службичка за шуро и баджо... Щото няма да има държавни и обещствени поръчки и няма от къде да лапате! Няма по голям крадец от родната ти държава драги българино и последните 65 години не е имало! Вместо към социална държава вървим уверено към социализЪма - вече полицията подслушва и бие на воля, пак си има наши и ваши,национализация на пенс. фондове. 9ти септември пак ще бъде нац. празник

234

Анонимен

преди 13 години

Другарке, за тая работа си има юристи,тях питай!

233

Диана

преди 13 години

Пък аз си мислех,че форумите са място за ползотворен спор.Бих искала да видя мнението на хора които са внасяли осигуровки в тези фондове...тоест от потърпевши от решението на правителството.

232

Браво на ГЕРБ

преди 13 години

От кое село си ако не е тайна? Най-вероятно е да си от някое партизанско село.

231

чакайте

преди 13 години

Акционери в Български пенсионен фонд например са ДЗИ, Общинска банка, ОББ, Българска холдингова компания и приватизационният холдинг "Света София". Застрахователните дружества "България" и "България-живот" също основаха едноименно пенсионно дружество. В "Доверие" акционери са КНСБ и израелската компания "Ти Би Ай"."Съгласие" е свързано със структурите на "Орел холдинг" на Добромир Гущеров, "Бъдеще" - с БРИБанк, а Кооперативният ПФ - с ЦКБ. "Мултигруп" направи собствен пенсионен фонд.Браншовите камари - Транспортната, Металургичната, Строителната, също създадоха свои осигурителни дружества. НЕК заедно със застрахователното дружество "България" основа Енергиен пенсионен фонд.

230

наблюдател

преди 13 години

Комунизма се завръща, да живее национализацията !

229

И ТИ ОТ БРАВО НА ГЕР

преди 13 години

И ти бегаи от БГ,може да не си пиеш чая,само бегаи.

228

Eli

преди 13 години

Ami ,da de. Ti maj ne razbra .

227

Анонимен

преди 13 години

Какъв е интересът на осигурените?Те сами избират фонда, където да внасят пари за пенсия. Предварително знаят при какъв размер на вноските каква пенсия за колко време ще получават. Вложението в пенсионния фонд пък е по-изгодно от банковите депозити. Това преимущество ще се увеличи значително, ако от догодина се реализира идеята да се облагат и лихвите по банковите депозити. Осигурените имат право да завещават или теглят предсрочно натрупаните средства от пенсионни вноски.

226

Анонимен

преди 13 години

Ако се вярва на социалния министър Иван Нейков, раят за пенсионерите би трябвало да започне към 2035 г. Тогава доходът на българина от пенсии щял да бъде 80% от работната му заплата. В момента е 31% от нея. При това пенсионерите ще получават минимум 2 (от държавното и от допълнителното задължително осигуряване) и максимум 3 пенсии (заедно с допълнителното доброволно осигуряване). Малцина обаче наистина вярват в подобни розови по нашенските представи перспективи.

225

Браво на ГЕРБ

преди 13 години

Ти имаш някакви сериозни психически проблеми, базиращи се на ягресия.Изгаси си компютъра,пийни един успокояващ чай,легни си и утре при психиатъра!!!

224

ДО 224 -БЕГАИ

преди 13 години

БЕГАИ некъде,тук спорим всички които сме ПЛАЩАЛИ данъци и ОСИГУРОВКИ.

223

Анонимен

преди 13 години

Що бе!Робърт Максуел по-сигурен ли беше?

222

Мунчо

преди 13 години

Нагъл,по-нагъл-още по-нагъл-свръх нагъл-ГЕРБаджия-Тотю!!! Халал да ви е ГЕРБ,Бойко Борисов и Цецка Цветанова!

221

Анонимен

преди 13 години

Искаш да кажеш,че плащаш данъци и осигуровки!?!?

220

Анонимен

преди 13 години

То всеки знае че е със закон!Въпроса е защо държавата ме праща при частника!А това за имането и нямате - по-скромно!Днес имаш,утре можеш да си на паважа!Така,че по-кротко! А да си спомняш Робърт Максуел,който се удави!?!? на Канарските острови! Да си чувала за присвоенни от него пари от пенсионни фондове!!!*** как ще чуеш!Да живее частника!Символа на честност и почтеност!

219

Диана

преди 13 години

Ти нима имаш доверие на държавата?Нима мислиш ,че тя не е откраднала част от това което съм внесла в НОИ?Частния фонд всеки мецец ми дава отчет за натрупаните вноски...ти получаваш ли такъв от НОИ?

218

NVM

преди 13 години

До 210:Ми защото парчета като тебе "намират начин" сме цъфнали и вързали. Как да си намеря начин като ще станата държавни бе куковицо бясна. Освен и аз да си намеря начин и да не плащам даници или да взема и да си трагна от тая простия наречена държава .... до сега никой не е могъл да ме накара тия ще успеят ....

217

Анонимен

преди 13 години

Е, държавата иска да 'национализира' тези фондове, за да можеш да получаваш повече пари месечно или наведнъж.

216

Диана

преди 13 години

Ти май не схвана ,че това не е въпрос на избор а на законодателна уредба...задължение е по закон категорийните работници да имат допълнително осигуряване като избора е все в чатни фондове.