25

нервна

преди 13 години

За укриването на осигуровки и данъци е виновна държавата,защото с безумните си регламенти тя стимулира данъчния разврат.*** пример за това са т.нар детски добавки.Значи,ако 1 семейство се осигурява на МРЗ,получава 3 в 1- спестени пари от данъци,и от осигуровки и самите детски,щото слиза под прага.Ако се осигурява на реалната,освен сума ти му пари за данъци се лишава и от детските.Значи трябва да сте пълни шарани,зорлем да се натискате да получавате по-малко.*** закони,идиотска държава..

24

Безработна

преди 13 години

Имам две деца които са над 18г. само съпруга ми работи и едва сварзваме двата края.От борсата нищо не чакам тъй като дохода ни е бил над допостимото,защото смятат само за двамата ,а децата ми биле палнолетни значи да се оправят сами и спрях да ходя на потписи защото няма смисъл когато и работа немогат да ми предложат.Затова всеки казва спасявай се сам и аз така правя останах с 15г. стаж и на нищо не се надявам,само се моля полвинкатами да е жив и здав.

23

Анонимен

преди 13 години

И кво получавват като бачкат? По официални данни производителността на труда тук е четири пъти по-малка от тази в Германско, а заплатата - 11 пъти. Я да чуя къде е разликата във цифрово изражение? И къде другаде, освен в България се намаляват заплати, щото синчето на боса си е купило баварец (абсолютно достоверен случай от преди няколко месеца)? Аре да поизчистим малко байганювщината и после да искаме от държавата, а?

22

Анонимен

преди 13 години

Ами ние да не сме като вас да си бъркаме по дупките и да се целуваме по устите след това.

21

анон

преди 13 години

Освен това, откъде накъде шкембелии полицаи и военни ще се пенсионират на 40 години с високи пенсии, че и с 20 заплати обезщетение. С какво трудът им е по-рисков от този на един учител или лекар? Да не говорим, че повечето от тях продължават да работят и да си получават пенсиите едновременно. Справка - самата Христина Митрева е пенсионерка и едновременно шефка на НОИ. Щом е нетрудоспособна и получава пенсия, защо заема началнически пост на заплата?

20

анон

преди 13 години

Първо държавните търтеи, начело с Тотю да започнат да си плащат осигуровките, и после да искат от бизнеса. Самите работници искат да получават повече пари под масата, отколкото по-малки заплати и по-високи осигуровки. И са прави - за какво са им. За здравеопазване така или иначе се доплаща, а пенсията им при това държавно регулиране може да бъде и 100 лева, определена от поредния Тотю, дори да са внасяли осигуровки на 2000 лева.

19

ИНВЛАИДИТЕ

преди 13 години

извинявай, разбрах ти логиката.От другата ***-НОВИНА Е.

18

Минчо

преди 13 години

Минче, лелче неземна, я си кажи, в коя държавна службичка си наместила огромното си дупе ? Щото то само чиновници и полицаи имат време за стачкуване. Нормалните хора в частния бизнес бачкат здраво.

17

ИНВАЛИДИТЕ

преди 13 години

до: Инвалидитеи съдят кафенета защото в дадено заведение са били дисикриминирани и пак обещетение. МЕЖДУ ИНВАЛИД И ИНВАЛИД ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА.АЗ ТИ ГОВОРЯ ЗА ЧОВЕК, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ОТ ЛЕГЛОТО И ДА МИНЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20 МЕТРА НА КРАК, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ОБЪРШЕ ДУПЕТО В ТОАЛЕТА, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗКЪПЕ И Т.Н. - ЗА ЧОВЕК, КОЙТО ДАВА 100ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА ЛЕКАРСТВА, ЗАЩОТО Т.Н. БЕЗПЛАТНИ СЕ ДОПЛАЩАТ В АПТЕКАТА.ДА НЕ СИ ИСТИНСКИ БОЛЕН В ТАЯ ДЪРЖАВА. АКО ЖЕЛАЕШ, ЕЛА ДА ТИ ПОКАЖА КАКВО Е МЪКА

16

Мина

преди 13 години

Че има фирми които не плащат осигоровки даже заплати кой е виновен къде са испекторите ,ами те като вземат под масата и какво става нищо въртиме сучиме и пак там.Само строг контрол и ако трябва в затвора.И стига с това овиличаване на пенсионната възраст ,какво искате от работа и на моргата ,Срамота невили стига че останаха хората без стаж ибез пенсия ,ами искате и на тези които им предстои пенсия да не я вземат ,нали тези същите хора ви пълнят бюджета.Абе хора какво още чакаме защо нестачкуваме

15

аnонiмi

преди 13 години

и съдят кафенета защото в дадено заведение са били дисикриминирани и пак обещетение.

14

Бачкатор

преди 13 години

Тотьо, стига дрънка глупости. Осем работника имам, и осемте ЕДИНОДУШНО решиха, че искат 1100 лева заплата на ръка, а не 600 и другите по осигуровки, данъци и налози. Никакъв дъмпинг не правим. Просто не плащаме излишни пари за социални на *** и заплати на полицаи и чиновническа ***. В тази държава трябва да си абсолютен ***, че да плащаш пенсионни и да очакваш, че ще вземаш достойна пенсия.

13

бизнесмен

преди 13 години

да не съм клюкар бе,тотю?;))))

12

Салахадин

преди 13 години

ДО Аноним:Ти пък ако мислиш,че човек който е с акъла си ползва услугите на борсата се лъжеш.Повече от половината и не се регистрирват.Ако се появи апетитно работно място естественно,че е за "наши хора".Въртят те с дати само и само да не подписваш.Намират ти работа от сорта на "Санитар в моргата" защото при 3 отказа спират обезщетението.Да продължавам ли още с гнусарските социални в администрациятаи техните дребни номерца?

11

Анонимен

преди 13 години

Трябва да се санкционира укриването на осигурителните вноски, а не неплащането имМога ли да укрия осигурителна вноска, ако съм я платил?Или пък да не съм я платил, но да не съм я и укрил?Или имат в предвид да наказват работниците, че са се съгласили на договорка под масата, а не работодателите, че са поставили тази договорка като условие за да те наемат на работа?Двойно дестилиран гербав костовизъм! Да ви е сладко!

10

Анонимен

преди 13 години

Пенсионната система - частна и доброволна! Не ща да давам пари на пенсионери!

9

Инвалидите

преди 13 години

Брат ми ( 36 годишен ) е тежко болен ( умира ). След 5 години лечение и плащане под и над маси в болници, вече нямаше как и изкара ТЕЛК - 100%. Пенсията му е 139лв ( защото е учил до 25 годишна възраст, казарма и почти няма стаж, щото се разболя 3 години след това ), няма ПОМОЩНИК,но не може да върви. И какво праивм? А *** взема 300лв пенсия, дето и 4-ти клас не е завършил.ШИ..НА ДЪРЖАВА!!!

8

ееееееееееее

преди 13 години

А бре, тоя що са го изтървали от лудницата?

7

Анонимен

преди 13 години

ДАЖЕ ОТ 2016

6

АЗ

преди 13 години

айде стига с тея осигуровки бе.Хората милиони крадат... вие за 50лв осигуровки. Пуууу.ОСИГУРОВКИ И НАЕМИ няма как да ги хванете, ама милионите можете. Там ровете.