88

КИК

преди 13 години

Политиците много обичат да захапат някоя тема и месеци наред да се упражняват по обща лафология Те си имат толкова конкретни задачи,които да решават и то на момента,но по принцип използват всяка удочна ситуация да се изказват Лошото е,че винаги се изказват като неподготвени

87

Циментова колонка

преди 13 години

А вашите глупости какъв Рихтер могат да издържът гос'дин плевналиев.

86

qwertyuiop

преди 13 години

По-добре да не предизвиква съдбата министър Плевнелиев с такива интервюта, защото срещу природата сме безсилни!!! Сетете се за Турция преди няколко години, какво се слущи,а ни е съседка и най-добре може да се сетим. Да не говорим за Хаити. ОПАЗИЛ НИ БОГ ОТ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ И КАТАКЛИЗМИ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! :|||

85

9 по Медведев добре

преди 13 години

А на каква степен по скалата на Путин ще издържи?П.П. Да си оправят заглавието,България ще остане цяла дори при 10 по Рихтер(недей Боже).Може да се срутят градовете и да измре народа,но едва ли Добруджа или Видинско ще се отцепят...

84

крайно време е

преди 13 години

Крайно време е ОБЩИНАТА (софийската и всички в градовете с панелки) да направят контролна проверка на безопасността за зградата вследствие хаотичното "усвояване на външни балкони". Много лесно могат да се мотивират - с осъвременяването на информацията за квадратурата на жилищната площ за данъчни цели. В само един вход имаме поне три избити до сглобка фасадни стени, уж не били носещи, понеже са външни... ама в случаи на по-силен трус, панелките най-напред около тях биха поддали.

83

2 Купета

преди 13 години

Така е, прав си. На определени хора се разрешава да безчинстват. Из центъра разни "бизнесмени" са изтърбушили партерните етажи на половината сгради, за да правят магазини и кафенета и никой нищо не може да им каже защото "имат човек еди къде си". Чудя се дали министъра като е толкова ербап ще резне квитанцията на някой от аверите си, които са къртили носещи елементи.

82

Анонимен

преди 13 години

Едно стълбище от готовите е 4 тона.Ако не е заварено добре или е изгнила заварката,като се откачи при трус и ще свали всички стъби до доло.Ще ги набие 4 или 5 етажа на минус под блока.Същото е с коминните тела.И това е само вътрешния вариант.А ако тръгнат и челни панели конструкцията отслабва значително и ще се срути като кулите на днешната дата в САЩ.Така,че тоя министър да не дрънка глупости.

81

komentor

преди 13 години

ако има 7.5 по рихтер в София то тя ще бъде цялата в руини... не знам как може да се правят такива изказвания ... какво щяло да стане пророци ли сте вие или политици? кристалната топка какво ви говори днес?

80

Ха-хааа!

преди 13 години

Браво на журналистите от днес.бг, че все пак следят нещата и се учат!Я как за трети път си утрочняват натериала :)

79

Анонимен

преди 13 години

Не му вервам на тая министър!

78

Анонимен

преди 13 години

Че то почти във всеки блок има по някой, който си е преструктурирал апартамента махайки носещи елементи :/Но и 7.5 по Рихтер много ме съмнява да издържат по-старите панелки...Единственото, което ни остава е да се надяваме да няма земетресения и да е спокойно.

77

Анонимен

преди 13 години

Караш ме да влизам в подробности!Бетонът за жилищното строителство е най-евтиният. Но и конструкцията се смята с него.За големи сгради, например моловете, ситуацията е друга. Там си следят качеството на бетона. 100%. Защото инвеститорите изстискват проекта до дупка и ако вложат по-слаб бетон ще им се напука още преди откриването.

76

dimitar

преди 13 години

nali be6e 9

75

Анонимен

преди 13 години

Щом е така отивам на двора сламена колиба да си направя.От пръти и въжета и ако ще и 10 та степен да друсне няма да ми я бутне.

74

Очевидец

преди 13 години

Що говорите глупости и им вярвате после? Панелките може да са сметнати и за 12 по рихтер но са строени от виетнамци и не знам какви си наши "майстори" с фалшиви разряди и никаква квалификация. Така че, молете се да няма по-голямо земетресение!!!!

73

Анонимен

преди 13 години

Няма значение дали Плевнелиев е говорил за МШК или Рихтер.И в двата случая само успокоява. А действителността е друга.Шансът за земетресението е 50-50. Или ще има - или няма да има.Засега сеизмолозите не могат да предсказват точно кога и колко ще се случи.Вчерашното показа само, че има активен процес. Ама дали е затихващ, изпускащ парата или не - един Бог знае.

72

UMEN

преди 13 години

Само едно нещо не ми е ясно... Как е възможно да твърдят, че земетресение от порядъка на над 7-*** степен става на всеки 150 години, като съм сигурен, че през 1860 не е имало сеизмограф в София?

71

Анонимен

преди 13 години

ББ да отмени всички взривове за метрото,щото нещо взе много да тресе.Може и по дълго да го правят,ама без тия взривове.

70

уууу

преди 13 години

Каза по МШК.

69

Пурко

преди 13 години

Проекта съм убеден че е преоразмерен,ама ти говориш като строител койото се оправдава,сега ще ми кажеш че и сертификат ти дава бетоновия възел,и проба се взима...аз пак питам с кой цемент се бърка бетона с този от 7 лв или с този от 12 лв?