75

Анонимен

преди 13 години

АБЕ, ЗАЩО В "ИЗОСТАНАЛА" ТУРЦИЯ НЯМАТ ПРОБЛЕМИ С ПЕНСИОНИРАНЕТО, А? ПРАВИШ 20 Г. ТРУДОВ СТАЖ И БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА КАКВА ВЪЗРАСТ СИ, ПЕНСИОНИРАТ ТЕ. СЕГА НАШИТЕ "ЕКСКУРЗИАНТИ" ОТ 1989 ГОД. МАСОВО СИ ВЗЕМАТ СТАЖА ОТ БГ, ЗА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ, ЗАЩОТО ИМ ТРЯБВАТ ПО 1-2-3 ГОД. ЗА ДА НАПРАВЯТ 20 Г. ТАМ. ТОВА СА ОКОЛО 45 ГОДИШНИ ХОРА И ВЕЧЕ ЩЕ БЪДАТ ПЕНСИОНЕРИ. ДА БЯХА МЕ ИЗСЕЛИЛИ И МЕН ТОГАВА, СЕГА ОТ 8 ГОД. ДА СИ БЯХ ПЕНСИОНЕР

74

pipi

преди 13 години

На Тотю все му е тежко!Всеки път едно и също си говорим и пишем,а то е всички да си плащат пенсионни и здравни осигуровки, и никакви изключения!Тогава ще се увеличиат постъпленията и в социалното осигуряване и в Здравната каса.Стига с тези привилегии,всички привилигировани военни,служители на МВР ,държавни служители и цялата съдебна система само лапат, нека някой да каже каква е точно ползата от тези хора и с какво те са по-ценни от останалите будали,които плащаме за всички.Дано и Тотю да разбер

73

Анонимен

преди 13 години

Точно и ясно. И не само те ,има доста такива .

72

anonimen

преди 13 години

напълно те подкрепям какви стават полицаи връзкари дето не им се работи,ако идат на строеж няма да изкарат и два дена,а хората се блъскат по строежите месеци без заплата щото такива са законите в държавата ни

71

Анонимен

преди 13 години

СЪГЛАСНА СЪМ С ТЕБ, МИТРЕВА -В ПЕНСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

70

тотю младши

преди 13 години

спасениета е втова , всички да се осигуряват за своя сметка :депутати ,министри , съдии, военни , полицаи и всички дэржавни служители. всичките вземат тлъсти заплати над 1000 лв. , каккъв е проблема да се осигуряват. Другите държавни чиновници с по малки заплатш , как могат да се осигуряват за своя сметка . Да се направи единен Кодекс за соц.осигуряване и да важи за всички .

69

Спокоен

преди 13 години

И аз не мога да си отговоря, каква е причината полицая да се пенсионира на 45 ?! И най често ми се казва - ама на 60 не може да гони бандити. Ама момент сега - то на 60 и строителя не може да носи бетон по стълбите и става `майстор`. Няма нито една причина, до пенсия полицая над 50 /примерно/ да пази паркинги, обекти, вилни зони и т.н. Ако щете, в черешова градина ги слагайте на обход - лесно, приятно и не натоварва. Но здрави мъже да лапат пенсии - не става.

68

папа не лапа

преди 13 години

Какви са тези глупости, с които ни засипвате всеки ден. Някой направил ли си е труда да провери колко от така наречените военни пенсионери са на държавна работа. И какво - голяма пенсия и голяма държавна заплата, върху която държавата привежда осигуровките.Та ето за какво идва реч. Толкова ли са незаменими тези кадри, че никой друг не може да върши тяхната работа. Крайно време е да се направят законодателни промени така, че като се пенсионираш да отиваш на частния фронт да се изявяваш.

67

Бачкатор

преди 13 години

Ооо, не. Не за чест и слава. Има една придобивка за която мечтае всеки българин. И тя е заплтата - на датата. Нека няколко полицая, се опитат да поработят на строеж една година, да погладуват няколко месеца без заплати, пък тогава и за 300 лева ще се натискат в полицията.

66

Japan

преди 13 години

Dane ste maloymni 4e da ne mojete da si sabirate parite za pensiq sami ?

65

Лоли

преди 13 години

И като ги накараш да плащат здравни и пенсионни осигуровки , да се пенсионират както всички други , да продължават да работят за 400 -500 лева .. Като им махнеш всички привилегии после пак ще искаш да не са корумпирани и да си изпълняват службата за чест и слава ? е няма как да стане. На Запад държавните служители имат още повече социални придобивки и това е абсолютно нормално.

64

Четящ

преди 13 години

Българския полицай /а и военен/, не плаща пинсионни осигуровки. Нито стотинка. Здравни - също. Нито стотинка. Питай някой работещ в МВР. Е, те обичайно опитват да замажат, че `плащаме данъци` , но истината е, че плащат единствено 10% данък върху доходите си. Нито стотинка здравно и пенсионно осигуряване.

63

Свиреп

преди 13 години

Прав е `Реформатора` по долу. Привлекателноста на една професия се определя от баланса кандидати-заплащане. От една страна, миньорите имат право на по високо заплащане. Не съм чувал за наплив към мините. От друга - полицаи в България е една от най високо заплатените професии, без да се изисква квалификация и образование. Нещата са толкова очевидно объркани, че няма накъде повече.

62

Балин

преди 13 години

Прав си бе Тотю "проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки." Първата мярка е уволняване на Дянков, Втората на самият теб! И нещата ще се оправят!СИгурен съм!

61

дянков

преди 13 години

тотю е другар - болшевик!ама понякога и аз не мога го изтърпя!

60

???

преди 13 години

Полицаите не плащат ли пенсионни осигуровки ? Че как ? Нали вземат пенсия след това ? И то никак не малка ? Ако пък това е истина ... нямам думи.

59

боян

преди 13 години

драги г-н министре, с това изказване Вие открихте топлата вода, бахмааму!!!

58

Анонимен

преди 13 години

А на теб ти се стреват тежки, а какво да кажат хората, които ще работят до гроб? На 28 съм и изобщо не си правя никакви илюзии, че ще доживея до пенсия! Но за сметка на това всеки месец ще му отдържате от заплата пари за какво ли не и с тях ще плащате на Айше, за дето няма един ден стаж, но е родила 15 чавета!

57

Реформатор

преди 13 години

Тотьо - хич не се прави, че не знаеш къде е заровено кучето. Накарай полицаите да си плащат пенсионни осигуровки !!! Военните - също. Премахнете тази идиотщина `категория труд`. Когато даден труд е по тежък и съответно липсват кандидати, то тогава той започва да се заплаща все по добре. Но за полиейско място да ми кандидатстват по 300 човека и шапкарите да се пенсионират на по 45 - е как няма да гръмне системата бре ?! *** не ги коментирам. Първо оправи държавните ***.

56

НАМАЛЯВАНЕ ПЕНСИИ ДС

преди 13 години

Петиция до НС за намаляване на пенсиите на работилите в ДС и тоталитарни организации до нивото на средната пенсия в страната:bgpetition/namaliavane-pensiite-na-rabotilite-v-DS-i-totalitarni-organisazii/index.htmlpetizia-ds.ekonet-bg.org