43

Honorik

преди 13 години

Ne se vazmu6tavai.Bezdrugo Gospod 6te gi iztrebi ot liceto na zemqta.Za nego te sa prah i pepel.Vazhi6tavam se na podvoga na vsi4ki Bojii svetii,proroci i ma4enici,zaginali za Nego.Tova e golqmo geroistvo.Poklon pred tehniq podvig,a ti ne misli za ne4estivite i hulitelite,otplatata im skoro idva!Moga samo da ti kaja,4e na 20 uli-Ilinden se na4etoh na mnogo bogohulstva,koito 6te donesat samo bedi na onezi,koito gi pisaha.

42

Салахадин

преди 13 години

Аз до тука лично съм изчел и изгледал за толкова кости и мощи,че събирам Исус за 5 човека и кръстовете дето е разпнат са поне 6 от тресчиците за които знам че съществуват.Как става това?

41

Сатанист

преди 13 години

Аха, то ако историята можеше да се променя само така, с "вяра"...Но да, и аз ако платя на трима запопени "експерти" да твърдят, че кокалаците от снощното ми чеверме са на някой светльо, веднага ще се намерят поклонници, дето да твърдят, че е неопровержимата истина.

40

Язе

преди 13 години

"Християнската вяра не се базира на научни доказателства, а на вяра." => Не се базира на материалното. Защо тогава оня с брадата ми пробутва кокалчета? Ако ДНК-то покаже, че всички мощи из храмовете по света са на различни хора, това не доказва ли, че много народ е лъган? И не значи ли това, че мога да се кланям със същия успех пред речни камъчки, стига да имам вяра?И дали хората са вярвали през 5-ти век, че баш това са костите на светеца - а некой да месветне.

39

албена

преди 13 години

Тук не става въпрос за това дали това са останки от един човек, който се предполага че е съществувал, а за това дали реликвариума с кости е автевтичен, от 5-ти век, дали стратиграфията е ненарушена, и дали има сведения, че част от мощите в Цариград са пренесени тук.А на всички хейтъри - колкото и да злобеете и да плюете и да се оплаквате, едва ли животът ви ще се оправи от това. Но ако ви олеква - злобейте си, няма лошо

38

Сатанист

преди 13 години

Мда, ама какво да правиш - скука е, не ми се спи, запълвам си времето.;-)

37

албена

преди 13 години

Много сте интересни наистина. Сега ми кажете кои мощти на светци в църкви са удостоверени с ДНК анализ на въпросния светец :))) В случая може да са направи по-точна датировка и евентуално ДНК анализ за сравнение с мощите в други църкви, но какво доказва това? Християнската вяра не се базира на научни доказателства, а на вяра. Ако ранните християни през 5-ти век са вярвали, че това са мощи на Йоан Кръстител, и са ги заровили под алтара на църквата, то това СА мощи на Йоан Кръстител.

36

vvv

преди 13 години

Абе имайте малко уважение към вярата на хоратаТо дори ислямисти няма да хулят така Срам сте , че се наричате българи !!

35

Язе

преди 13 години

Сатанист, нещу днеска не кълве. А? Късно е, по това време само бесовете са будни... Муахахаха

34

Сатанист

преди 13 години

И какво точно й е хубавото на новината? Че църквите ще се нагушат с още няколко хиледарки покрай суеверието на хората - блага вест, няма що.Каквато стойност и да е имала някога християнската религия - безвъзвратно я е изгубила. Попчетата ще направят услуга на света ако разкарат калимявките и почнат да се занимават с нещо по-полезно на обществото, вместо само да си пълнят брадясалите гуши.Тая омраза, сестро, идва, защото сте си я заслужили. Хиляда години е трупана, време е да се отприщи!

33

drug

преди 13 години

това е част от общата заблуда, която е действала в средновековието.Сега не върви. МНОГО ВЯРВАЩ СЪМ , но не в този вариант!!

32

аз

преди 13 години

Албена, ти май си вярваш?

31

Язе

преди 13 години

А они имат ли увъжение към липсата ми на вяра?

30

албена

преди 13 години

Много негативизъм има в този форум! Всичко се критикува, от всичко се оплаквате. Една хубава новина и нея опорочихте!Мощите са открити при редовни археологически разкопки от един уважаван археолог Проф. Казимир Попконстантинов. Откривателите се обосновават на базата на археологически, исторически и епиграфски данни. Защо са всички тези нападки и негативни коментари? Не знам как живеете с толкова злъч и омраза...

29

Анонимен

преди 13 години

Абе имайте малко уважение към вярата на хоратаТо дори ислямисти няма да хулят така Срам сте , че се наричате българи

28

Гай Клавдий Юлиан

преди 13 години

Светии са и Йоан кръстител и Божидар Димитров и дори Сергей Станишев. Господ бог е Бойко Борисов, пророка е Доган, а баба Сийка сее картофи и се надява внучето да е добре и да учи за начален светия.

27

Анонимен

преди 13 години

Вервам, че мечтата на Йоан Кръстител е била да му положат кокалите у златно ковчеже, да го целуват некви политици и да го разнасят по улиците. А нема по-достоен храм от храм с реконструкция за 420 000лв... Дали са мощите негови или не - заровете останките некъде, да почива в мир човеко!!! Ама не моооожеее, оти тогава нема никой да плаща кога сака да обмени бактерий и секрети целувайки стъкленото капаче с дупка.

26

Балканджи Йово

преди 13 години

Не ми е ясно това оскверняване!Умрял човечецът,а някакви други човеци го разфасовали-част от челюстта му в Созопол,друга-в Израел,ребро от него-тук,а другите 17-незнайно къде!Е,и кое е святото?

25

Сатанист

преди 13 години

И като е бил "свят"... какво точно е вършел? Да е хранил бедните? Да е помагал на орязания си народ да се оправя с римляните? Дръжки - организирал е "кръщения" (сиреч, Мис Мокра Фанелка, но и с обарване) , а когато в критичния момент не е можал да го дигне за пред царицата, демократично са го екзекутирали.Мъртъв фанатик от Израел - капка в морето, бих казал.

24

Анонимен

преди 13 години

Има нещо ,като че ли това са костите на Йоан Кръстителя