111

истината

преди 13 години

Европейският съд за правата на човека осъди Турция заради унищожаването на екземпляри на еротичен роман на Гийом Аполинер на турски език и налагане на глоба на турския издател на книгата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.Издателят Рахми Акдаш се е обърнал към Европейския съд за правата на човека с жалба, след като е бил осъден през 1999 г. в Истанбул да плати голяма глоба заради това, че е публикувал същата година превод на турски език на еротичния ромат "11 000 камшика" на Гийом Аполинер.Съдът в Истанбул е осъдил Акдаш заради неморална публикация, насърчаваща сексуалните желания на населението. Книгите са били конфискувани и унищожени. Европейският съд за правата на човека е заявил, че не може са се попречи на достъпа на читателска публика, говореща даден език, в случая турски, до произведение, което фигурира в европейското литературно наследство.Издателят е изтъкнал пред турското правосъдие, че става дума за литературно произведение, за художествена измислица, илюстрираща литературни техники като хиперболизиране, гротеска, метафора. Европейският съд за правата на човека е припомнил, че романът е предизвикал скандал при появата си във Франция през 1907 г., но оттогава е бил публикуван в много страни на различни езици. БТА

110

Анонимен

преди 13 години

а как ви викак на вас в турция

109

Stalin111

преди 13 години

Свобода за Кюрдистан,един народ е изтребван систематично.Време е международната общност да се намеси.Кюрдите заслужават нашата подкрепа.

108

СПЕЦНАЗ

преди 13 години

Хей,нещастници .....Войникът е войник , независимо на коя държава служи !!! Той е призван да защитава своята страна,своят народ и своята армия !!! Всеки има своята правда и истина !!! Лошо е когато загиват войници ,цивилни,когато има кръв и трупове !!! Не сквернете войниките трупове !!!

107

бора

преди 13 години

АЗ СЪМ ТУРЧИН И СЕ ГОРДЕЯ Г-Н БЪЛГАРСКИ РОМ

106

Анонимен

преди 13 години

Каква българска земя бе ***!!! Това е земя на всеки роден тук и всеки ще се бори за правата си.Вие си помислихте ,че като ни оставихте без препитание ще си заминем от родните си места ,по-големи лицемери от българите няма.

105

8 годишен

преди 13 години

много ви е промита каската г-н ром

104

бора

преди 13 години

аз съм ТУРЧИН в България ИМА 2 МИЛИОНА ЩЕ ГО ПРЕГЛЪНТЕТЕ РОМ СИ ТИ И ТО БЪЛГАРСКИ РОМ

103

Босфора

преди 13 години

Вие си оправете вашето плачевно състояние,а не се грижете за другите.Колкото и да мразите Турция и всичко турско най-вече от историческото минало не можете да промените нищо.А без тъй никoй не ви взима под внимание вашите коментари и всичко друго което ви кара да пишете тук по сайта.

102

Анонимен

преди 13 години

и ти след него ромче

101

Анонимен

преди 13 години

Новината наистина е хубава ,не ми требе бг.паспорт -с мед и масло трябва да ме храните. "Лошото е",че всички останали бг.турци не се отказват от гражданство.Казват така -щом българите се правят на важни изгониха,сега умишлено не инвестират в Кърджали и Разград за да избягат и останалите -ние пък ще се върнем и ще си раждаме турчетата там в нашите родни земи.Абе инати какво да ги правиш.

100

истината

преди 13 години

Твърдение, че двете жени, извършили атентатите в московското метро вчера са били обучавани в Турция лансира руски вестник, пише турският вестник "Ватан".Руският вестник "Коммерсант" базира твърдението си на изказвания на терориста Александър Тихомиров, известен с прпозвището "Саид Бурятский", който в началото на март беше убит от руските военни части в Ингушетия.Според твърдението Тихомиров е изпратил над 30 жени чеченки и ингушетки в медресе в Турция за обучение за извършване на самоубийствени атентати. Досега 9 от тях са извършили такива атаки, а дирите на останалите се разследват от руските сили за сигурност.Междувременно, в столичните управления и отделения на министерството на вътрешните работи на Русия са разпространени снимки на двете жени-терористки и трима техни съучастници, извършили вчерашните атентати в метрото на Москва, предаде Интерфакс

99

бора

преди 13 години

много често пишат в комнтарите повечето фашисти Марш в анадола кого гоните от тука това е моята земя не само твоята

98

Босфора

преди 13 години

Гадни бyлгарета това което ви кара да се радвате,означава ли че и ние трябва да се радваме за смъртта на онези които онази вечер са загинали по пътищата на БГ?

97

адолф хитлер

преди 13 години

ха ха ха , какьв кеф ,днеска 6 утре 600 000 . да живее независим Кюрдистан . смьрт за фесовете. И не забравяйте братя Бьлгари - най дория турчин е в гроба . Дано скоро кюрдите да ги пратят всичките там. Колко е велико да се на речеш Бьлгарин.

96

ElliteCrew

преди 13 години

"И не цвъкаме по вашите форуми,а по нашите.Това е и наша земя и не си я даваме,не ме разбирай по грешно"-Не знам какви права си мислите че имате върху нашата земя но определено от тук , от такива като теб идват всички проблеми и злини.Диваците имали претенции за Българска земя - наглост и безочие съчетана с диващина и варварщина.Искате толерантност,права ,свободи и накрая да ни вземете държавата.тва ли са ви правата и свободите?*** , винаги ще ви мразим.

95

Антитурчин

преди 13 години

До 110ЕЕЕЕЕ това вече е хубава новина.Що ще се отказваш от българското си гражданство това е ИДЕАЛНО.АМА ДА НЕ СТАНЕ ТАКА ДА СИ ЗАПАЗИШ БГ.ПАСПОРТА,ЧЕ С ТУРСКИЯ МАЙ ЩЕ ТИ ТРЯБВА ВИЗА.

94

Анонимен

преди 13 години

А турците родени в Турция да не би да обикалят света с бг.паспорти.Човек като има желание ,намира начин как да пътува.Скоро ще получа гражданство и ще хвърля бг.паспорт и ще се откажа от бг.гражданство.

93

Антитурчин

преди 13 години

Ти имаш ли български паспорт?Какво ти дава той и какво ти дава ***.Що не се откажеш от българския,та да те видим как ще обикаляш света и да краднеш.

92

АТАТЮРК

преди 13 години

Иванчооо ,завиждате е меко казано,дори се пукате по шевовете от завист и злоба.И не цвъкаме по вашите форуми,а по нашите.Това е и наша земя и не си я даваме,не ме разбирай по грешно! А ЕС чак толкова не ни интересува и без да сме в него сме добре.Пък ако влезем може да си разширим зоните на влиятие и затова кандидатстваме,ако стане,но не е болка за умиране.Вие като сте в ЕС по-добре ли живеете?!