57

Анонимен

преди 14 години

Гуедам и мисуим,гуедам и мисуим и по едно време се усещам, че май само си гуедам...Е па оно у Скакауеция и университе уи щеуо да има?Брей как заместихме кюмуро...Европейска работа...

56

До 52

преди 14 години

Ами скъсай си я! Знаем че е трудно да го асимираш, но целта вишето образование е да се придобият някакви знания, а не да се раздават дипломи!

55

Лили

преди 14 години

Ако имаше още един мандат, щеше да направи Сирищник град, а нужника, в който се е облекчавал - национална забележителност. Изживяващият се вече като монарх агент Гоце, отдал се на ловните си страсти с прескъпи оръжия, минава всякакви граници.

54

outsider

преди 14 години

Интересно как мнозинството от депутатите се е оказало убедено в това, че толкова близо до София, където университети не липсват, трябва да се открие още един. А периодично се коментира, че висшите учебни заведения в България са твърде много. Изглежда депутатите от мнозинството са решили да припечелят малко "бели пари за черни дни". А интересно е коя офшорка влага пари в този т.н. "университет".

53

колко $$$ плс?

преди 14 години

а откъде пари? нали е държавен, а държавата за тази година сериозно оряза бюджета за висшите училища като СУ, УНСС, ТУ и т.н., и т.н. или пак така ще я караме - на триците скъпи, на житото евтини?

52

Asen

преди 14 години

По *** идея незнам дали може да се измисли :):):).

51

:)

преди 14 години

Ти освен ГНевен, май си и ***. Никъде не пише, че са го акредитирали, просто, че проектът е одобрен.

50

!!

преди 14 години

Виждаш ли какви пари си дал на вятъра :) Будала :)

49

ГНевен

преди 14 години

От самото начало на идеята в ПеУник да има унивеУситет работата е напълно криминална - най-няпред той се акредитира без да съществуват нито сграда, нито преподаватели, нито студенти, нито лаборатории; след това самото слънце ББ заявява, че парламентът ще утвърди този университет (откъде знае, освен ако не предварително нагласено!?); комисията в НС ударно одобрява предложението за университета; вчера НС без да има кворум гласува и, разбира се, приема предложението. А честито!

48

Иванчо

преди 14 години

Вече може да си скъсам дипломата, и да се ядосвам, че съм завършил Политехниката в Париж (École Polytechnique), а не Перник :)

47

Palbob

преди 14 години

Те у Перник и метро ще пуснат само, че ще е пешеходно ... по централната част на града :)

46

emir_kj

преди 14 години

И то нямало да се изучават някакви икономики, а КСТ,информатика,архитетура...Сигурен съм,че целият академичен състав ще пътува от София(от време на време де).Често студентите ще го карат на самоподготовка :)

45

Анонимен

преди 14 години

ГОЦЕВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ЗА ДОНОСНИЦИ И ЧЕНГЕТА И НЕДОРАЗВИТИ *** С МААНЕТА

44

сс

преди 14 години

хах, *** с университет по минно делостудент в перник, оле-мале

43

Анонимен

преди 14 години

Както не всяка кола е МЕРЦЕДЕС, така и не всеки университет е УНИВЕРСИТЕТ.

42

пак 15ти

преди 14 години

42, парв си! Защото има селекция и не всички влезли излизат с диплома, повечете не успяват да стигнат бакалавър (в добрите специалности на дорите университети). Време е и в България да стане такава системата.

41

Анонимен

преди 14 години

Офертата за Пернишкия университет: - сумата, която трябва да се заплати е 500 Евро: - 400 евро - годишна такса за място на паркинга за кола модел Голф 2-ка - 90 евро - застраховка от случайно падащи метални предмети върху главата - 10 евро - годишна таксаДобре дошли, скъпи студенти!

40

Анонимен

преди 14 години

И защо да се срива качеството на образованието, ако има да речем 200 университета? Агрументирай се.

39

До 31

преди 14 години

Ако щеш вярвай, но в останалия свят е точно така! Университети се борят за студентите си, а не обратното. Никъде на запад няма такова чудо като кандидат-студент, да не говорим за приемни изпити.

38

vlady

преди 14 години

Глупаво е да се откриват нови университети, в България и без това има излишък - необходими са максимум 10 качествени университета, може би дори 5-6 са достатъчни. Не може всяка паланка да има университет - неизбежно се срива качеството на висшето образование.