608

маги

преди 14 години

да ,това е единият проблем .Още повече ,че беше съобщено ,че така наречената майка е сама -няма живи роднини .Какво се получава -още две невинни дечице с психични и физечески проблеми -напълно готови ,ако оживеят за място като Могилино.

607

Шоп

преди 14 години

а дори да е така, то не значи че е правилноЗначи западняците неправилно са решили психичноболните да не се възпроизвеждат? Значи е редно да съберем лудите мъже и жени да се забавляват? А после редно ли е да им оставиш да си отглеждат децата или такива като тебе ще поемат грижата?

606

До Маги

преди 14 години

Можеш да дадеш и по стар - пример от началото на миналия век, когато за генетични изследвания и ранен скрининг не са чували. Впрочем ти май имаш *** приятелка, която е родила Даунче, как си допуснала да дружиш с нея, защо не си уведомирла мъжете с които тя е дружала, като си такава разбирачка................ Пълна изолация на болните и съд, както предлагаш - а имаш съмнение за качеството не гените - аиде в дранголника

605

321

преди 14 години

Chestno kazano, gledam tazi jena i sym s edni takiva smeseni chuvstva kym neq.Ot edna strana si mislq, kolko e shtastliva ot fakta, che sled tolkova mnogo godini si ima dechica. Dano da e jiva i zdrava i dechicata i da sa jivi i zdravi , NO ot druga se pitam kakyv egoist trqbva da si za da napravish tova?! Tq e mislila za sebe si , da ne ostane edin den sama , a izobshto ne se e setila za decata.Tazi jena nqma da e vechna(da ne kaja po-silna duma).Kakvo shte pravqt decata edin den bez maika im ?

604

маги

преди 14 години

колкото до превода от западен език- не бъди толкова сигурна -все от един мога да направя превод -на пак казвам -не е думата за моят интелект ,а за моралът на тази жена и лекарите позволили това да се случи и да продължава агонията на тези дечица

603

маги

преди 14 години

тук не става въпрос за ЕЖК ,,а за мои многагодишни наблюдения ,за най -добрата ми приятелка вече 41 години и това ,че поне 1 път в годината им ходя на гости .Още повече ,че преди 24 години да родиш даун си беше кошмарно .Така ,че изводите ти са неправилни Но се отклоняваме -тази жена -родилкта е за съд

602

До 621

преди 14 години

Ти наистина не си добре - агенцията ЕЖК /една жена каза/ е страхотен източник, а дори да е така, то не значи че е правилно. Залитате в пошло копиране на решения, които дори не можете да си преведете смислено от западен език......., воглаве с ББ

601

маги

преди 14 години

чест и прави на държавата -респективно служителите в този случай ,че са прецива!енили ,че тази жена не е подходяща за майка -видеото го потвърждава -за първи път виждаме съвестни социални работници .Дай боже повече такива!

600

маги

преди 14 години

отговарям -зная ,защото най добраа ми приятелка роди ДАУН -през годините установихме ,че в нормалните страни :1.ако установят ,че плода има пс.увреждания -следва аборт 2.Ако се пропусне -преи раждане се взема ,освен ако няма нарочно документирано искане от родителите и 3. За хора не можещи да отговарят за действията и ,с определени пс.заболявания -не се позволява репродукция това го зная ,защото приятелката ми и синът живеят от 9 години в чужбина

599

Анонимен

преди 14 години

брово на жената!и срам за държавата, която не позволява осиновяване при толкова много бездомни деца

598

маги

преди 14 години

пусни си видеото ,ако това същество не те накара да си задаваш въпроси-то някъде по пътя нещо те е променило и то не към добро .Съжалявам.

597

До 608

преди 14 години

От къде на къде ще говориш за това кой може да се възпроизвежда и кой не... Тия простотии дето ги разправяш толкова смело за произхода на психичните заболявания си ги заври отзад. На никой не е известна етиологията на тия заболявания. А по-често в обществото неудобните и конкуренцията се наричат психичноболни. Така че си гледай работата браво на бабата-майка психиатърка.

596

маги

преди 14 години

до марина и не става въпрос само за случайностили закономерност -природата си казва своето -Вие твърдите ,че сте изгледали и внуци -което означава ,че сте преминали през физиологични промени ,които оставят сериозен отпечтък в жента -физечески,психически ,физиологчен ит.н...природата е толкова ясна.

595

Шоп

преди 14 години

Потърси си сама, има възрастови ограничения за сурогатни майки. Освен за ин-витро. Освен това докторите нямат право да правят фокуси с анонимен генетичен материал. Освен това детето трябва да знае от кого произхожда.

594

Яна

преди 14 години

Да, Марина, именно, с млади майки може да се СЛУЧИ, а със стари е закономерно. В това е проблемът.

593

маги

преди 14 години

до марина Аз съм отгледала 3 деца и за това си позволявам ,тези коментари .Тази жена не е "майчица" ,а садистка след като е обрекла двете си деца на тези страдания и по -важното -знаела за последствията,но егоизмът е бил по -силен .Аз съм майка и се гордея с това -но отказвам хора ,като тази жена да бъдат наричани "майка"

592

маги

преди 14 години

след ,като правителството прави разни демонстрации свързани с цивилизовнето ни -сега е време да покаже ,че се цивилизоваме като поиска сметка от майката и лекарите позволили това !

591

До шопа

преди 14 години

Миличък, можеш ли да ми пейстнеш линк с подобни закони в западните държави, че не се сещам къде са......

590

Марина

преди 14 години

Аз не съм толкова смела, колкото г-жа Димитрова и и се възхищавам. Отгледала съм моите две деца, след това се наложи те да работят в чужбина а аз отгледах двама прекрасни внука, вече студенти. Деца се гледат с много обич и разбиране.Жената е здрава защо да не се грижи за рожбите си- Дай боже да оцелеят. Как може да се плюе срещу родилка ? Що за народ сме , а то с всяка майчица може да се случи дори и да е млада - какво да им избием децата ли ! Безумие е да упрекваш жена която иска да е майка !

589

Шоп

преди 14 години

Във всяко друго общество всички ще се зарадватТова са пълни простотии. Съвсем си се комплексирала и смахнала. В повечето държави (нормални), такива неща са забранени от закона. Само нашите *** не са се сетили, че може да възникне такъв казус или нарочно са оставили вратичка в закона, която да използват докторите-печалбари.