62

Анонимен

преди 14 години

Дядо Мразе, разходи се до разкопките на Древна Плиска и разгледай системата за подово отопление от 8-9 век, виж християнския храм, разгледай и музея - все строено от БЪЛГАРИ - по същото време Европа е живяла в крепости, сравними само с един дворец от Аспаруховите строежи. Та и още няколко века след това.Може и да ти е тъжно, но българите НЕ СА битували в шатри, шатрите са временен подслон при идването им, а те са се заели да построят дворците и крепостите още с идването си.

61

чоки

преди 14 години

:) не съм тинейджър и иронията я схванах. Това беше допълнение към твоя коментар.

60

Георги

преди 14 години

Препратката към Чичо Сам беше шега и закачка с американофилите. Да са живи и здрави!

59

Георги

преди 14 години

Надявам се ,че не сте оная Чоки от фантастичния роман. Кан Крум е управлявал през Осми век и не му е пукало за църквите...

58

Дядо Мраз

преди 14 години

Явно си тинейджър или и по-малък, за да не схванеш иронията.

57

Анонимен

преди 14 години

Америка не е била открита от нас, но индианците са си я открили и са живели доста хиляди години преди това. Ясна ми е мисълта ти, но начина ти на мислене е ... както и да е.

56

smith

преди 14 години

Да се събори целия нов център и да се възстановят всички старинни храмове, улици и КОЛИЗЕУМА!!!

55

До 40

преди 14 години

Ама не е! Ние сме варвари.И в Ст.Загора ,където и да копнеш излиза история-римски стени,ротонди,улици,мозайки,останки от жилища.Но на никоя институция не и пука за историята.Важни са печалбите на стоителните предприемачи с благословията на Общината под мотото "След нас и потоп".

54

Анонимен

преди 14 години

Знаете ли колко им пука за тези цености кореняк софиянците от Люлин Младост Дружба Обеля и т.н.Дано да ги реставрират и запазат!

53

чоки

преди 14 години

Всички подземни артефакти в центъра на софия са от римско и византийско време. Българите не са строили нищо, камо ли прабългарите. Който малко се интересува от история , ще знае че Сердика е завладяна от българите чак през Хвек (кан Крум). Тогава е овладяна и използвана съществуващата крепост. Най-многото което може да са направили българите е да са доизграждали или зографисвали съществуващи църкви.

52

Георги

преди 14 години

Имаме ценности от траки,римляни даже и от прабългари.Плиска и Преслав не са строени от американците. Америка не е била още открита...

51

xaxaxa

преди 14 години

за Бойко е важно метрото....на неог това му е мечтата да направо метро и цяла София да е в тунели...кога ли ще пропадне някоя сграда като знам как се строй сега...то не е като по бай Тошово да се строй и сградите да са здрави,новото стройтелство за 20-30 години и се съсипва всичко...да видим кой колко е българин и пази историята ни ;)

50

Дядо Мраз

преди 14 години

"защото и малкото уникални неща от римляни и прабългари се рушат !" - "и прабългари"??? Какво става, ейййй. Що не казвате бе, и шатра (юрта) ли са открили бе. Цццц, ами някоя конска опашка не се ли намери бе?Абе момче изразявай се правилно, така и така сядаш да пишеш.

49

някой

преди 14 години

ами като им дойде родата от село освен да ги повозат на метрото или да им покажат некоя чалга дискотека в Студентски град , друго не им предлагат.

48

Георги

преди 14 години

Има "историци" с офицерски звания, които също като "македонските историчари" налагат насилствено своите схващания. Несъгласните...са принудени да мълчат.

47

АЗ

преди 14 години

Който мрази София - да я напусне ! Историята на един народ е най-голямата ценност. Жалко е , че в момента за някои по - голяма важност е метрото.

46

Анонимен

преди 14 години

kakvi gi dranka6 e.... ti ne6to mai si prql da misli6... kak moje da se izlaga6 taka... selqnin prost moje samo da kaje tova... ne moje NE MOJE prosto da ne si pazim istoriqta... nali tova prevli4a i horata ot drugi strani turisti... vij garciq vij rim... nie imame mnogo po hubavi ne6ta... no ne se reklamirame dobre... i vseki gleda da grabi vmesto da postroi i da napravi

45

чоки

преди 14 години

Точно така е Георги. И в този ред на мисли - какво стана с гроба на Левски? Какво се потули от народа, какво го баламосаха?

44

do 46

преди 14 години

Ей заради такива като теб сме на това дередже!Марш на село в кръчмата!

43

Анонимен

преди 14 години

Абе *** *** и прости , строите метрото и махнете тая история.Историята хляб не дава но забавянето на метрото може да има тежки икономически последствия.Никои не мисли трезво в тая държава.