74

osman

преди 14 години

Не хулете Аллах (свт), знайте, че новоприетите им се изтриват всички грехове, те са като новородени. Върнете се към вярата на Иса (ас), той също се кланяше на Аллах и предсказа идването на Благодата за човечеството Мухаммед (сав). Уе алейкум селям уе берекетюхул

73

grep

преди 14 години

Понякога си мечтая - ако има страна, където за да се заселиш трябва да подпишеш декларация, че се отказваш от всякакви религиозни претенции и вярвания и където всякакви вярвания, култове и др. са забранени със закон - веднага се записвам! Единственият закон, на който човек трябва да се подчинява е личната и чуждата свобода, доколкото те не се пресичат.

72

grep

преди 14 години

Европа е континент с преобладаващи християнски ценности и демократични общества. Нямам нищо против относно на кое измислено създание, живеещо в небесата някой се моли. Единственото, което всеки трябва да се съобразява е, че трябва да се уважават правилата и очакванията на страната в която той е чужденец.

71

!?!?!

преди 14 години

Който иска БУРКА/ЧАДРИ/ЯШМАК/ФЕРЕДЖЕ и какъвто си ще маскарад - да си ходи там - където ги носят всички! Я пуснете жена с европейско облекло в Саудитска Аабия, в Пакистан .... - в най-добрия случай - скамъни ще я прибият

70

ел

преди 14 години

до 53Не си прав, само си спомни кръстоносните походи

69

нервна

преди 14 години

Става въпрос за около 100 жени! В цяла Дания. Не става въпрос за 100 жени/те едва ли пречат някому/става въпрос за ЮРИДИЧЕСКИ ПРЕЦЕДЕНТ.Ако днес се допусне изключение за тях,утре други 100 ще поискат същото,и няма да може да им се откаже.После ще станат 1000,после 100 000 и така до безкрай.Не трябва да се позволява изключение от правилата за никого.Това е единственото правилно решение за модерна цивилизована Европа.На който пещерняк не му харесва-пещери много........

68

dorichela

преди 14 години

На който не му харесва, бегом обратно откъдето е дошъл и да си носи *** там....

67

Анонимен

преди 14 години

Бил съм в Пакистан с кораб не един път, вярно е, християните не са им любимци. А няма смисъл да разказвам колко са "толерантни" в Саудитска Арабия.

66

зъл анонимния 64

преди 14 години

Всеки има религиозни права, но те свършват там, където започват да пречат на останалите! Никой не е тръгнал да ви руши храмовете или да ви гори книгите (нещо с което не може да се похвалят много от вашите общности). Моли си се, вярвай си в каквото искаш, спазвай си ритуалите, но доколкото те не пречат на другите. И не забравяй, че България е светска държава и не може религиозните претенции на някой да нарушават закона и правилата на тази държава

65

зъбатия

преди 14 години

Браво на тези страни!!!Ето така се прави,а ние трябва да последваме примерът им!Още веднъж браво!!!

64

Анонимен

преди 14 години

това с получовеците го четох другаде и още тогава ти казах какъв си ти-а на морал, закони, толерантност-не искам да се уча от тебе явно не познаваш изобщо смисъла на тези думи. Икъщата си е МОЯ и имам претенции точно колкото и ти-дори да не ти харесва п.....к

63

Анонимен

преди 14 години

АЗ СЪМ В МОЯТА СТРАНА И СЪМ СИ РЕЛИГИОЗНА-ВЪПРЕКИ ВСИЧКО

62

az

преди 14 години

Аз лично съм напълно съгласен с президента на Австралия, който скоро беше заявил следното: Австралия е свободна и демократична страна. Демократичните ценности отдавна са установени и няма да дапуснем шепа хора да определят начина и порядките на обществото. И като демократична държава следва да отбележа, че всеки има възможност свободно да напусне страната ако тези ценности и свободи не му допадат!

61

Добре е !

преди 14 години

Няма "няма" !!! Целият !!! ... Като ги взимаха в Западна Европа тези забулените - сега ще им берат гаалето !

60

tr

преди 14 години

Тея мюсюлмани там от където идват не са чували за морал, закони, толерантност и демокрация, а тръгнали в чужда къща претенции да имат. Аре марш в пустинята полу-човеци такива!

59

Анонимен

преди 14 години

Проблемът е ,че мюсюлманите не се стремят да демократизират собствените си общества и държави, а да налагат своя начин на живот там където отиват.

58

rafail ganev,lom

преди 14 години

kato ni nahulyat chalmite druga pesen ste peem.

57

зъл

преди 14 години

За забрадките и т.н. религиозни символи не знам, там всеки трябва да решава. Но виж за джамията на сред София, от която редовно се разнася неистов вой от проповеди, пускани на уредба е нещо съвсем друго. Най-малкото, че само по себе си това е забранено от наредбата на софийска община за опазване на обществения ред. На мен определено ми пречи, защото ми нарушава спокойствието. Е, кой в случая е дискриминиран от отказа на българските власти да спазват закона. Религиозната свобода на шепа мюсолмани не може да се поставя на закона и да се ползва във вреда на всички останали! Все пак ние сме стветска държава, а не някаква ислямизирана република.

56

Таманго

преди 14 години

Франция е една от най-големите колониални държави в света.Французите са свикнали да живеят на чужди гърб.Вижте докъде са докарали бившата си колония Хаити.Хак им са сега имигрантите от Африка и арабския свят.

55

beliver

преди 14 години

Ето вижте колко хубаво е отношението към християните, докато тук ислямистите си живеят по живо и по здраво. Сатанинския ислям!!!Ислямската република Пакистан е притисната в хватката на фанатизма. Изтласкани в сянката на ислямските бомбардировки и въоръжени борби, християните в страната живеят под постоянен натиск в своите малки общности. Мисленето на ислямските фанатици навсякъде е едно и също когато един акт на насилие срещу християните успява и остава безнаказан, това насърчава другите да правят същото.Фанатиците гледат на нас като на kafir, т.е. неверници, а такива, според ислямските традиции, трябва да бъдат убивани разказва пакистанският пастор Гафар Бхати. Те не се страхуват да посягат на християни и да ги убиват. В техните очи това е добро дело. Ние нямаме свободата, която притежават нашите братя и сестри в Европа. В Пакистан тази свобода ни е чужда. Християните тук не спират да се молят за своята държава те са лоялни граждани. Но ситуацията дотолкова се влоши, че майки, бащи и деца искат да избягат от родината си колкото се може по-скоро.В малките пакистански села християнските семейства живеят изолирани от местните жители и в отчайваща бедност, без никакви доходи, дори и за училището на децата им. Те трябва да работят на мюсюлманите, като в същото време непрекъснато са изнудвани да се откажат от християнството в името на исляма. Само тези, които се отрекат от вярата си, могат да получат по-добро жилище и средства, за да пратят децата си на училище. Когато някой християнин почине, той няма право да бъде погребан от своя пастор мюсюлманите сами извършват погребалните ритуали, според законите на Корана. Някои семейства се улавят на въдицата на изкушението и приемат исляма. Много държавни чиновници, които са християни, също са поставени под постоянен натиск да приемат исляма ако не го сторят, заплащат със загуба на работата си.Молете се за нашата работа, да построим църкви и домове за деца и младежи християни, загубили родителите си. Нямаме пари, за да пратим евангелизатори в най-бедните райони на страната. Изолираните и дискриминирани християни в селата се нуждаят от нас, умолява пастор Бхати.