44

Анонимен

преди 14 години

bravo

43

Кръчмаря

преди 14 години

Явно сте попаднали не където трябва. Аз съм бил в армията като офицер и забелязах разложенито още когато започна. Затова и напуснах. Преди да напусна на един зам. министър му обясних какво мисля за новата им система на ротации и производства. Стана каквото им казах.

42

aaa

преди 14 години

Ходили сме затова ги знаем - мързеливци, *** и ***.

41

Анонимен

преди 14 години

Министъра да се разходи по воените складове .Преди 7-8 години в един такъв видях неща от Първата и Втората Световни войни.Как точно ще ги исползваме в момента,освен да ги продаваме като антикварият на врага????А наличната войска ,вместо да се учи ,бичи наряди и се самоохранява ,да не я откраднат извънземните ли .

40

Кръчмаря

преди 14 години

Явно в армия не сте ходили...

39

КоледнотоГуги

преди 14 години

Той е министър на отбраната и той решава каква ще бъде поверената му структура.

38

ВОЙНИК

преди 14 години

Не мога да си обясня как хора които хал хабер си нямат от армия и отбрана правят коментари.Че всички вие освен да коментирате социалните придобивки не коментиране нищо от военната падготовка и това е нормално като не сте наясно с това а само с парите.Затова съветвам твзи които не са подготвени по темата да не я коментират.Така както ние военните не коментираме големия андронен колайдер например.

37

Кръчмаря

преди 14 години

Правилно... но подбор на качествени кадри в БА трябва да има. А многото некадърници влезли там за да се скатават и с връзки - да се изритат! Не си ли съгласен. Аз например бих предложил след като се пенсионират или уволнят от армията да им се дава възможност за преквалификация в и места във водещи фирми след като положат изпит за позицията. На запад за мениджърски позиции винаги са предпочитани хора били в армията.

36

aaa

преди 14 години

Кои са тия с пот и кръв - обикновените войници нали. А офицерите са поставени там с връзки и само си го местят от единия в другия.

35

Az

преди 14 години

"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни".Най-накрая да чуя нещо смислено от човек в МО.Много е прав за това, че в армията най-често кандидатстват хора, които просто не могат да работят нищо друго или ги мързи изобщо да работят.Единици са тези, за които да си в БА е наистина призвание.

34

oficer

преди 14 години

Връзките ги е имало, имаги и ще ги има винаги и навсякъде - това нещо няма да се изкорени в нито едно ведомство. Но не слагайте всички под един знаменател. Има хора които с пот и кръв на челото сиизвоюват място в стоя!!!

33

Кръчмаря

преди 14 години

Прав си но това беше преди.Сега всичко е деуго - и материала от който се подготвя офицерския и сержантския състав е много по-различен. Сега трябват други мотивации. не бих казал че жилището е точно една от тях. Просто у нас всичко е сбъркано - затова и много кадърни офицери като си изпълниха договора си заминаха и останаха тези които са сега. Какъвто министъра - такава и армията.

32

ВОЙНИК

преди 14 години

КАТО НИ ДАВАТ ЩЕ ВЗИМАМЕ.И ТУК МЯСТО ЗА ЗАВИСТ НЕ ВИЖДАМ. АКО НЯКОИ ИСКА И ТОЙ 20 ЗАПЛАТИ ВСЯКА ГОДИНА ИМА ПОДБОР НА КАДРИ НЕКА КАНДИДАТСТВА.ПЪК АКО СТАВА ДОБРЕ ДОШЪЛ В ОТБОРА.А КОЙТО НЕ ИСКА ДА НЕ СЕ ОБЯСНЯВА МНОГО МНОГО ТАКА КАКТО НИЕ НЕ ГЛЕДАМЕ КОЛКО И КАКВО ВЗИМАТ ДОКТОРИ,НАУЧНИ РАБОТНИЦИ И ДР.ТАКА ДА НЕ ГЛЕДА И ТОЙ КАКВО ВЗИМАМЕ НИЕ И КАКВО ДАВАМЕ.

31

сас

преди 14 години

малко сате гонили триябвалое пове4е дасе нау4иш да оважаваш мамино гевезе

30

Анонимен

преди 14 години

И аз искам да си върна личната карта ,и на мен не ми се живее в този турски ***,НЕ СЪМ ГОРД ОТ ФАКТА ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН

29

aaa

преди 14 години

Те и сега добре ги подбират. Кой ще извади по дебели връзки в МО. :)

28

доган

преди 14 години

костов е виновен!!!

27

Анонимен

преди 14 години

Естествено, че мотивацията е важна! Всеки иска добри условия на работа и заплащане. Според мен в армията трябва да има прецизен подбор и после добро заплащане.

26

анонимен

преди 14 години

Абе *** военни. Не стига че българската армия е: алкохол, чалга и порно, ами на всичкото отгоре и претенции проявяват. В армията трябвало да има квалифицирани кадри. Че кой *** би отишъл там ако има друга алтернатива ?. Пазели родината. Като ги виждам моите съседи в Дружба как я пазят, господ да ни е на помощ. Достатъчно е човек само да обиколи кафенетата и кръчмите около някое поделение в работно време - пълно с военни. И на тия им плащаме заплати, че пък и жилища да им се осигурят !!!

25

do №19

преди 14 години

Другарю Офицер, по-добро описание на военните не би могло да се направи, но нека приведа доводите ти на нормален език: 1. Сигурна работа- тук както и да се издъня няма да ме изгонят, щото чичо ме уреди. 2. Възможност за закупуване на жилищата- я да грабна една панелка с мъза у градо за бурканите от село. 3. Ранна пенсиониране- на 45 ще си опъвам кръката пред телевизора, пък квато пенсиика отпуснат все ще стига, на мен много не ми трябва. 4. 20 заплати на куп- за свадбата на синчето, и голф